Re: Собственици на климатици 100V
Моя си спира компресора, а вътрешното тяло си духа съвсем слабо и абсолютно тихо. Но saissais това вече го е видял предполагам на своя климатик - японския Daikin.
В този момент и се получава кофти конденз явно, защото ако съм настроил на >=25 град и почва да мирише на мухъл.
Благодаря на отговорилите. Чудя се защо когато се пита нещо конкретно, сякаш никой няма климатик (питах не само за 100 волтовите, а и за останалите) и не споделя впечатления от първа ръка, а иначе философи за всичко в климатизацията - безчет.
Във връзка с последния пост на Suren, и аз забелязах, че климатиците ми във Варна не можеха да се справят с миризмата на мухъл. Пролетта във Варна беше една от най-влажните. Дори във заведенията край морето се усещаше, въпреки климатизацията. Пусках ги на обезвлажняване - нямаше ефект. Накрая разтворих всички прозорци и врати и проветрявах един ден и миризмата изчезна.
Въпросът ми е как ставаше номера с премахването на влагата или миризмата от климатика при включването на режим охлаждане в началото на лятото, защото не ми стана много ясно от прочетеното другаде. Имаше нещо, което трябваше да се направи със самия климатик. Може ли някой още веднъж да обясни за пропусналите.
Цитат:
Първоначално публикувано от saissais
Благодаря на отговорилите. Чудя се защо когато се пита нещо конкретно, сякаш никой няма климатик (питах не само за 100 волтовите, а и за останалите) и не споделя впечатления от първа ръка, а иначе философи за всичко в климатизацията - безчет.
Във връзка с последния пост на Suren, и аз забелязах, че климатиците ми във Варна не можеха да се справят с миризмата на мухъл. Пролетта във Варна беше една от най-влажните. Дори във заведенията край морето се усещаше, въпреки климатизацията. Пусках ги на обезвлажняване - нямаше ефект. Накрая разтворих всички прозорци и врати и проветрявах един ден и миризмата изчезна.
Въпросът ми е как ставаше номера с премахването на влагата или миризмата от климатика при включването на режим охлаждане в началото на лятото, защото не ми стана много ясно от прочетеното другаде. Имаше нещо, което трябваше да се направи със самия климатик. Може ли някой още веднъж да обясни за пропусналите.
Всичко идва от кондензиращата ваничка която е вътре под НИВОТО НА КЛАПИТЕ на повечето климатици когато го пуснеш зимата да отоплява тя не се използва от климатикът изобщо защото кондензира външното тяло и през тези да ги кажем 6 месеца режим отопление тя почва да образува едни гъбички , от натрупалия се през лятото конденз ,от естествената влага в помещението,от влизането с мокри дрехи , и тези гъбички ,плесен и т.н понякога запушват и кондензиращата ваничка точно там където е най ниското и ниво на невилация (затова лятото някой вътрешни тела преливат ) ,да ти кажа истинатае да премахнеш гъбичките , има една тема в форумът за шпрея но ози който вие копувате е леко бесполезен този който ползвам аз е на сребърна основа и си върши работата по-добре
http://www.kobayashi.co.jp/seihin/as/index.html
И от где го зимаш тоси препарат ?
Ако не е тайна , разбира се :)
Здравейте съфорумци,
прегледах цялата тема но не успях да видя откъде в София мога да си купя нов японски климатик на 100V и коя фирма е най-надеждна, иначе видях че във Варна избора е голям. Насочил съм се към този Daikin F22HTNS или пък тази Toshiba RAS-2217D SUPER DAISEIKAI за помещение 14кв.м. в къща с вънщна изолация и добра дограма, кво ще кажете ще ме топли ли зимата или ми трябва друг?
Благодаря предварително за информацията :-)
Питай Гугъл.
Бих написал от къде съм си купил лично аз ,но ще се възприеме като реклама.Не искам да ядосвам админите и не е коректно. :Google:
какво ще кажете за корона CSH 255SV
Цитат:
Първоначално публикувано от vyrtel
какво ще кажете за корона CSH 255SV
Старичка, от 98 година модел 2,5 на охлаждане, 3,2 на отопление СОР 4,21 със стария фреон. Единственото предимство ако може така да се каже, че е чисто японска и старателно сглобена в Япония :)
Има ли шанс да ме топли зимата ще отоплявам стая 15кв едини4на тухла пвц дограма без изолация
здравейте пичове.трябва ми описание за daikin номера на дистанционното е ARC418A1 ще съм благодарен,понеже не разбирам нищо.ако трябва да кача снимки :help
Какво ще ми препоръчате Daikin F22HTNS или Toshiba Ras-221sx
И двата модела са от ниският клас на марките и са модели от 2007 година. Но все пак Тошибата има по-висок СОР 5,87. И двете машини имат мощност на отопление оптимално 2,2 киловата което е достатъчно за помещение не по-голямо от 13-14 кв.м.