Re:Собственици на климатици 100V
Цитат:
Първоначално публикувано от durtia70
Здравейте на всички, вече съм собственик на TOSHIBA RAS-285JDR и пак имам въпрос към разбиращите.Разполагам с това дистанционно
http://media.snimka.bg/5095/016444939.jpg?r=0 , и въпроса ми е, достатъчно ли ми е то за работа с климатика или да поръчвам ново.Иначе климата си работи с него, включва се ( или поне свети лампата ) йонизацията и плазмата. Иначе продавача беше коректен и ми каза за проблема ,но аз бях решил да купя климатика заради добрите отзиви и характеристики.
Първо честито и безаварийна работа!И нали се беше насочил към Национала-какво стана?Гледам имаш доста от основните неща на това дистанционно и щом ти работят функциите,не е фатално че не е оригиналното-и от къде ще поръчваш ново?-ще ти искат поне 150лв.за такова.Щом ти свети индикатора за плазмата-работи ,а и ще усетиш по характерния мирис на озон.То сега ще ти е мерак и ще я ръчкаш и на топло и студено-качи и някоя снимка. :yahoo:
А, да, дай снимка да си мерим машините........ :))
Само Аспирацията на климатика няма да можеш да ползваш :081:
http://www.toshiba-living.jp/rev.php...id=1&lv=1&YN=Y от тук можеш да си извадиш указанието за работа на машината, както и данните на цялата серия.
Честито durtia70, добре дошъл в отбора на 100V климатизатори :Drinks:
ceco.bojkov според мен не е кой знае какво тази аспирация, ще може и без нея :)
2 Прикачен файл(ове)
Благодаря за бързите отговори и инфрмацията, щом мога да ползвам основните неща, засега това ми стига.Иначе от магазина ми казаха, че може да се поръча дистанционно за около 100 лв. А ако някой случайно има такова и се продава нека ми пише. Имам проблем с качването на снимки ,но ще опитам по късно.
А, добре, добре, я цъкни и външното да го видим в какво състояние е.Да не е на охлаждане, че гледам клапите много нагоре.
Май не си пуснал плазмата durtia70 или не се вижда на снимката?Остава да скриеш кита и захранващия кабел и да почерпиш приятелчетата. :Drinks:
За аспирацията-едва ли ще я ползваш и да можеш,че е шумничка малко по принцип-чувства се лек ефект от нея все пак,но да я имаш,а все е едно я нямаш наистина е малко кофти. :)
Тези дупки запълнени ли са отвънка, защото ако не са, зимата като задуха северняка ще почне да лъже датчика на вътрешното тяло. Малко силиконец и отгоре му гипс и си готов, само че без кабел канала на мен ми стои малко грубо, можело е по-красиво да стане с парче ПВЦ канал.
Дупките ще ги запълня от естетически съображения, иначе вън съм с остъклена тераса.На снимката климатика работи само на плазма и йон, не се вижда заради светлината. Да попитам, от това дистанционно нали с едно копче се включват плазмата и йоните.Така бях чел тук някъде във форума.
Цитат:
Първоначално публикувано от gnf
ceco.bojkov според мен не е кой знае какво тази аспирация, ще може и без нея :)
Според тебе може да нее кой знае какво,но си върши работа особенно когато се пуши в помещението !
Ако е толкова зор, ще си обучи едно универсално ДУ да му пуска аспирацията. Има достатачно колеги с оригинални и едва ли ще му откажат помощ. :Drinks:
Цитат:
Първоначално публикувано от durtia70
Благодаря за бързите отговори и инфрмацията, щом мога да ползвам основните неща, засега това ми стига.Иначе от магазина ми казаха, че може да се поръча дистанционно за около 100 лв. А ако някой случайно има такова и се продава нека ми пише. Имам проблем с качването на снимки ,но ще опитам по късно.
А наздраве от мен и добре дошъл в отбора. Нещо ми изглежда позната климата. Аспирацията не е кои знае какво и по-добре без нея. Нямаш си и идея как бачка климата, ама зимата ще разбереш. Много добър избор.
Цитат:
Първоначално публикувано от edi1
А, добре, добре, я цъкни и външното да го видим в какво състояние е.Да не е на охлаждане, че гледам клапите много нагоре.
ама вие тука сте като на проверовъчна комисия бре. като ти цъкне външното можеш ли да познаеш на колко часа работа е?
Цитат:
Първоначално публикувано от py4
ама вие тука сте като на проверовъчна комисия бре. като ти цъкне външното можеш ли да познаеш на колко часа работа е?
Понеже я има същата машина edi1,сигурно му е интересно в какво състояние е и външното тяло - неговото изглеждаше отлично.По принцип си имат идеално покритие,(то LDRa не е трепнал та тези)и ако някой не е осолявал нарочно агрегата, да проверява теорията на dkolov ,би трябвало да е в безупречно състояние. :)