Re:Собственици на климатици 100V
Цитат:
Първоначално публикувано от Ogosh
увеличат градусите на 30 би трябвало да задуха горещо, но се усеща леко затопляне и сега покрай студовете не затопля добре
Горещо започва да духа от китайските сЕшоари. Няма да коментирам твоя модел, защото определено не съм запознат с него. Ще си позволя коментар относно моите машини. Промените в температурата се извършват плавно с оглед на комфорта в помещението. Недей очаква при натискането на дистанционното рязко да ЗАВЕЕ "южняка" и да покачи температурата след което да замре докато падне с 2-3-4 градуса(типично за китайчетата). Идеята е след като настроите желаната температура да забравите, че имате климатизатор в помещението или по точно казано да не усещате ветрове, шумове от пластмаси и кучи студ.
Благодаря за информацията,
според описанието, лявото зелено копче е за икономичен режим. но като го натисна не става нищо, не се чува бип както при приета команда.
Относно това за "горещото" правя сравнение с другите климатици които са в другите помещения едно MITSUBISHI MSZ-255V и
MSZ-f2803, при които като се зададе максимална температура след минута почват да си топлят с увеличена мощност и като застанеш под струята се усеща доста топъл въздух, особено при FUJI 09LCC, докато DAIKIN-а нещо е спънат, струята си е леко топла да не кажем хладка, ще направя измерване с термометър утре :)
Цитат:
Първоначално публикувано от Ogosh
Благодаря за информацията,
според описанието, лявото зелено копче е за икономичен режим. но като го натисна не става нищо, не се чува бип както при приета команда.
Да и левият бутон ще ти е активен при режим студено, при топло-не.То май цялата редица са така-тези в зелено.
Ако е оригиналното дист.което е показал Алекс зеления бутон най-вдясно е Йон :lipsrsealed:
Искам да питам какво означава ако след като работи сравнително нормално ветерана ми GX256, спират и вътрешното и външното и мига пет пъти лампата, която свети при включване? След рестарт започва да работи пак наново до следващия "срив".
"сравнително нормално" - дефинирай какво означава това? Определено машината трябва да се види от техник.
Ами започват да работят и двете тела и след около 5 минути климатика започва да духа топло. Може би е по-добре да кажа започваше, защото има развитие по въпроса.
Идва един мой приятел който каза, че когато започне да работи на топло на 28-30 гр. трябва да вдигне налягане 21-24 бара, а той не вдига повече от14. След големи мъки и опитване да го накара да го вдигне това налягане (нещо спомена за магнит вентил и някакъв клапан) и нищо не стана го пробва с някакъв тестер от три ел. крушки. Той показа, че уж електрониката му е повредена и сега чакам да видим как ще е след поправката.
Иначе климатика вече 5-та година го ползвам само на отопление на 20-22 гр. и все ми се струваше че духа хладно, а той явно от самото начало е имал някакъв проблем. Идеята ми беше да разбера какво означава тази грешка, за каква повреда говори. Доколкото разбрах ако не се оправи с ремонт на електрониката, значи е компресор (350 лв.) или магнит вентил (180). Ако някой е срещал подобни проблеми, моля да сподели
Проблема на машината при споменатите симптоми е в електрониката. Дано твоя приятел да се справи със задачата, защото е "тънка" работа, специално този проблем.
Дано да е така! Иначе той няма да я ремонтира. Занесе я на електрончика на "*****-клима", фирмата се занимава само с "япончета", така че се надявам да няма проблеми.
Ще докладвам като има развитие.
П.С. Благодаря, че се отзова с мнение по въпроса!
Цитат:
Първоначално публикувано от gabarko1
Извинявам се ако въпроса ми е не съвсем на място поставен но не намерих по-подходяща тема.Имам лек проблем с климатик MSZ-ZXV25T и по точно не успях да нулирам таймера които показва че е време да се изчисти плазмата.Натискайки бутона които е на вътрешното тяло под капака не загасва лампата показваща че е време за чистене.До сега винаги след почистването се е нулирал таймера/изгасвала е лампата/ а сега не иска и по-лошото е че не мога да разбера при това положение работи ли плазмата.Предварително благодаря на всички отзовали се.
нкои не се престрашава да отговори или никои не знае отговора.моля за някакъв отгово.......... :god
1 Прикачен файл(ове)
Успех ! Много добра машина :Drinks: :Drinks: :Drinks:
точно това е проблема след натискане на бутона за нулиране на таимера тои не се нулира/лампата не загасва/.иначе климатика работи без проблен но пустата лампа ме дразни.пробвах и със спиране на захранването централно - ефект никакъв.ако има друго предложение готов съм да пробвам
Това е бутона , можеби трябва да го натиснеш няколко пъти :081: на 330 часа работа лампа за напомняне светва :) Пробвай следния начин :отваряш капака натискаш бутона за нулирване след което изключваш климатика от дист.у-е
Нека и аз да си кажа мнението по този въпрос. Първо трябва да се спре машината от дистанционното управление, след това бутона се натиска и задържа за няколко секунди, докато от климатизатора не се чуе звуков сигнал, че брояча е нулиран.
Цитат:
Първоначално публикувано от Aleksandars
Нека и аз да си кажа мнението по този въпрос. Първо трябва да се спре машината от дистанционното управление, след това бутона се натиска и задържа за няколко секунди, докато от климатизатора не се чуе звуков сигнал, че брояча е нулиран.
:Drinks: Винаги мие било драго на сърцето да чета постовете ти и само ти си вникнал в детайли как става това нулиране Александре уникален си мен изтървахме кафето но тази година ти обещавам