Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
Здравейте, Много се чудя дали да закупя TOSHIBA RAS 221 sdx от една пловдивска фирма, която ги вкарва от Япония. Въпросът е че характеристиките в японските сайтове го дават за 6 tatami. 1 tatami е около 1.6 кв2, но пък мощността при отопление е 3 kW, при КОП 5,56. Мислите ли че това е достатъчно за 30кв. В момента съм с Панасоник CS-A12BKP (Малайзия) и се справя без проблем. Въпросът е как точно се отнасят тези tatami към нашите характеристики и дали Мицубиши FA35VA, не е по-добре?
http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=133 - може ли някой да помогне. Този климатик за стая около 25 квадрата става ли?  :help Уж го дават до 25 квадрата, но ми се струва малък.
hala
Ще береш яко студ с тази TOSHIB-ка. Това е 7-ца по другия стндарт~за около 15кв.м., а ти изкаш да го сложи на 30кв.м., отделно, дето не се знае кой век е произведена. Виж Мицубиши-то е друга работа.
DenitsaE
Това е доста по-подходящо за твоята квадратура. Вярно, няма глезотийките на TOSHIBA-та, но като мощнос и COP е по-добро.
Цитат:
Първоначално публикувано от hala
Здравейте, Много се чудя дали да закупя TOSHIBA RAS 221 sdx от една пловдивска фирма, която ги вкарва от Япония. Въпросът е че характеристиките в японските сайтове го дават за 6 tatami. 1 tatami е около 1.6 кв2, но пък мощността при отопление е 3 kW, при КОП 5,56. Мислите ли че това е достатъчно за 30кв. В момента съм с Панасоник CS-A12BKP (Малайзия) и се справя без проблем. Въпросът е как точно се отнасят тези tatami към нашите характеристики и дали Мицубиши FA35VA, не е по-добре?
Ако правилно съм те разбрал 1татами е равно на 1,6 кв. метра, т. е. общо 9,6 кв. метра. Тогава нямаш ник. проблем.
А можеш да вземеш и FA25VA.
Взе ми си от Търново едно FUJITSU обикновено от Пан сервиз ето номер 0885930753
Много са точни.Аз съм от Дряново и те ми сложиха FUJITSU само че инвертор за 1310 лв
TOSHIBA RAS 221 sdx е модел на 2007г.
Към Dan81 -> Сметката за татами-то е вярна. Става въпрос че хола е 30кв, а по сметки излиза 9.6. Друг е въпросът че ако смятаме 30кв.*80w=2.4кW необходими за отопление би трябвало да стигне.
Не се отваря Линка, можел пак да напишеш, за какъв климатик предлагаш. Мерси.
Цитат:
Първоначално публикувано от Jackas
hala
Ще береш яко студ с тази TOSHIB-ка. Това е 7-ца по другия стндарт~за около 15кв.м., а ти изкаш да го сложи на 30кв.м., отделно, дето не се знае кой век е произведена. Виж Мицубиши-то е друга работа.
DenitsaE Това е доста по-подходящо за твоята квадратура. Вярно, няма глезотийките на TOSHIBA-та, но като мощнос и COP е по-добро.
Здравейте, Имам следната дилема :yikes. Ако имам примерно около 1000-1200лв бюджет за климатик, който ще работи 1-2 часа сутрин и 4-5 часа вечер, кое е по-удачно като избор от гледна точна на иконочиност и надежност, евтин инверторен климатик или марков конвекционален. Говорим за стая около 25-30 квадрата. Може ли някой да даде съвет.
За 25-30 квадрата за 1000-1200лв няма да можеш да вземеш марков окнвенционален. Трябва ти поне 18-ка (50-ка). Я уточни това едно помешение ли е или две.
едно помещение с кухненски бокс към него. Казаха ми към 12-ка да се ориентирам, квадратите са по-скоро 25 така приблизително(по-точон ми е трудно да кажа). А за колко примерно пари мога да взема нещо добро?
Цитат:
Първоначално публикувано от Julian
За 25-30 квадрата за 1000-1200лв няма да можеш да вземеш марков окнвенционален. Трябва ти поне 18-ка (50-ка). Я уточни това едно помешение ли е или две.
12-ка можеш да вземеш, но си уточни формата на помещението и точната квадратура, изолация, дограам височина на помещението. Климатика е за едно помешение, а не за две. Този който ти е казал за 12-ка може да е има предвид 12-ка инвертор.
То е всъщност едно помещение кухненския бокс е към това помещение, дограмата е дървена, не много добра, размерите са примерно 6 на 4 метра, като 4-та метра са прозорци, апартамента е първи етаж, среден (което е добре), ново строителство тухла, но без някаква по-специална изолация.
Вземи си по голям от 12 че си на 1-ви етаж ,а имаш и много прозорци.За толкова часа работа конвенционален ще ти свьрши добра работа.
Здравейте,
аз отново имам питане:
За мойтопомещение от 28 кв. сега ми предлагат National CS286SB и Mitsubishi MSZ - SV287. Какво е вашето мнение :) Благодаря отново навсички предварително
Дават ми гi за 14-ка