Труден избор - моля за помощ!
Предварително благодаря за вниманието и се извинявам за новата тема... Но изчетох почти целия форум и не намерих отговор на въпросите си :help. От Русе съм , търся си инвертор за помещение около 75 кубика - къща с дървена двукатна дограма и изолация 4.5 мм. Отделила съм 1500 лв, но ако е наложително ще намеря и още... Харесах си 12-ки : Mitsubishi -1550.в от Виктор електрик, Fujitsu от Термо клима - 1580лв, Hitachi - твърдят, че е японско - 1580 лв, Carrier - 1500 лв. В Русе няма много фирми за слиматици - или поне липсва реклама :god :helpМоля помогнете ми - нямам вече много време за размисъл :help
Re: Труден избор - моля за помощ
Цитат:
Първоначално публикувано от sanellamarry
Предварително благодаря за вниманието и се извинявам за новата тема... Но изчетох почти целия форум и не намерих отговор на въпросите си :help. От Русе съм , търся си инвертор за помещение около 75 кубика - къща с дървена двукатна дограма и изолация 4.5 мм. Отделила съм 1500 лв, но ако е наложително ще намеря и още... Харесах си 12-ки : Mitsubishi -1550.в от Виктор електрик, Fujitsu от Термо клима - 1580лв, Hitachi - твърдят, че е японско - 1580 лв, Carrier - 1500 лв. В Русе няма много фирми за слиматици - или поне липсва реклама :god :helpМоля помогнете ми - нямам вече много време за размисъл :help
Взимай Fujitsu-то и няма да съжаляваш. Най-добрия избор цена / качество в диапазона 1500-1600 лв.
Много е важно да посочиш моделите?
http://www.tehcomservis.com/fujitsu.htm
На тези цените ако са актуални са добри, имат и избор особено за Фуджитсо. На пръв поглед ти трябва климатик който отдава минимум 4 киловата на отопление.
Митсубиши две години подред държат първенството по най-ефективни климатици на Японският пазар, така че също не са за пренебрегване, но все па дай моделите да ги коментираме.
БЛАГОДАРЯ !!!
FUJITSU-ASYA12 LCC Inverter DC-V-PAM FUJI ELECTRIC RS12LC
MITSUBISHI ELECTRIC ??ще ида да видя HITACHI MSZ-GC35VA- не знам дали правилно съм записала
Много благодаря! Забравих да питам каква е разликата между FUJITSU и FUJI - последвите ги намерих в магазин ОТО ЗА ОКОЛО 1500лв. Между другото, мълчанието на останалите разгледали темата, означава ли че са съгласни с отговора, че FUJITSU е правилният избор ?
За тези парти Фуджитсу-то е най-добро. Фуджи=Фуджитсу. Найкои казват, че едните били тайландски, а другите китайски. Други казват, че и двете били тайландски. На 12-ка инвертор Фуджи съм виждал лепенка Made in PRC. Може едното тяло да е правено в Тайланд, другото в Китай. Разбира се това нетрябва да те притеснява. Просто вземаш по евтиното.
Това след Хитачито е модела на Митсубишито, но както и да е. Като сравнявам двата модела Фуджитсото е по-добрия избор, по-мощно е дизайна на мен по ми харесва и е по нов модел от Митсубиши. Абе я разгедай това сравнение и си вземи Фуджитсото
http://www.dekom.bg/?page=product_co...ebea2c2c9fbdce
МНОГО БЛАГОДАРЯ - знаех си, че нещо съм объркала при записките си - добре, че сте професионалисти, аматьорите винаги гледат да блеснат и се подиграват. От Виктор електрик казаха, че ще носят нови MITSUBISHI, но нищо чудно и цената да им е НОВА :081:. Помогнахте ми!!!! Успешен ден!
Доста детайлно разгледах техническите данни от сайта на ТехкомСервиз и Идеал-Русе за FUJITSU. Тъй като кубатурата ми е 75, дали не може и девятка да се справи? А сега ми предлагат и едно Хитачи за 1200 - пишело Made in Japan....Каквото кажете - това е angel
Хитачитата даже за японският пазар вече не ги пройзвеждат в Япония, камо ли за източно-европейският пазар. За посочената от теб кубатура отговаря 12. По принцип ако гледаш характеристиките гледай отдаваната мощност в оптимален режим а не в максимален защото рискуваш да мръзнеш в някоя духовита мразовита русенска вечер :)
Най-просто изчесление можеш да направиш по формулата, че за един кубик въздух са необходими около 50-60 вата енергия за да поддържаш приятна температура.
FUJITSU-то 12-ка. :punk: В Русе температури от рода на -15 са често явление.
Да, Fujitsu 9ка е малко. А от други производители и 12ка може да се окаже недостатъчна.