Re: Скорост за вентилатора
Когато вентилатора е на 3-та степен климатика работи по-дълго време и съответно вдига по-висока стайна температура. В режим на "ауто" изключва по-бързо и температурата е поне 1-2* по-ниска в помещението. Става дума за Панасоник W7DKE. Отоплява панелна кухня 3.5X2.5m. Повече от 25* не може да вдигне при нагласени 30* макар, че изключва и включва т.е. не е малък за помещението. Защо се получава така?
Отговор: На отопление каква да е скоростта на вътрешния вентилатор?
По силен вентилатор=повече вкарана топлина=по разтоварен компресор. Според мен това твърдение е грешно. Какво мислите. Айде троловете да не спамят, че може да заключат и тая тема.
Не мога да ти го обясня като физичен процес, но съм го проверявал с енергиен монитор и познай какво......ВЯРНО е!
Цитат:
Първоначално публикувано от
ivostoqnov77
По силен вентилатор=повече вкарана топлина=по разтоварен компресор. Според мен това твърдение е грешно. Какво мислите. Айде троловете да не спамят, че може да заключат и тая тема.
Представи си, че имаш 10 тона... вълна /за определеност/. Разполагаш с ръчна количка и единица време. В единия случай си товариш по-помънънко и се движиш по-бързо. В другия случай се натоварваш повече и се движиш по-бавно. Единицата време и вълната са си константа.
Ще се опитам да го преведа. Скоростта на вента не влияе на количеството пренасяна топлина, а влияе само на натовареността на компресора. Правилно ли съм те разбрал.
Цитат:
ivostoqnov77
Ще се опитам да го преведа. Скоростта на вента не влияе на количеството пренасяна топлина, а влияе само на натовареността на компресора. Правилно ли съм те разбрал.
И предвид това, че компресора има по-оптимален режим на работа, (електро)енергията за пренос на тази топлина е по-ниска.
Касапе, твоето твърдение е уникално. Досега не съм срещал подобно. На стотина места прочетох, че силния вент вкарва повече топлина. Обаче шестото ми чувство подсказва, че твоето твърдение е вярно. Какъвто и да е вента, вкараната топлина е еднаква. Вярвам в това, естествено докато някой спец не ме обори.
Цитат:
ivostoqnov77
.... На стотина места прочетох, че силния вент вкарва повече топлина....Какъвто и да е вента, вкараната топлина е еднаква.Вярвам в това, естествено докато някой спец не ме обори.
Луд умора нема :god . Май и тая замириса на катинар .
Цитат:
ivostoqnov77
Какъвто и да е вента, вкараната топлина е еднаква. Вярвам в това, естествено докато някой спец не ме обори.
По-добре да се заключи и тази тема преди потребителите да измислят термодинамиката на 21 век...
Ще се вслушам в думите на потребителите...Темата се затваря.