Каква е препоръчителната скорост на която трябва да се държи вентилатора по време на режим отопление. Аз в къщи на всички клими го държа на AUTO но от фирмата която ми ги монтираха казват че трябвало на 3та. Кажете вие как ги държите
Каква е препоръчителната скорост на която трябва да се държи вентилатора по време на режим отопление. Аз в къщи на всички клими го държа на AUTO но от фирмата която ми ги монтираха казват че трябвало на 3та. Кажете вие как ги държите
За стотен път го пиша. На максимална степен е най-ефективно, но ако е прекалено шумно ще го сложиш на такава степен, че да не те дразни. Ако не си в стаята го слагаш на максимум. През нощта, ако се спи в стаята разбира се го държиш на най тихия режим.
При мен когато е в режим на отопление е на най-слабата първа степен, защото оборотите на моя инверторен Панасоник спрямо другите му събратя са поне 3-4 пъти по завишени. На 1 духа като на 3 при ФУДЖИТСУ, МИЦУБИШИ и ДЖЕНЕРАЛ - лични наблюдения.
А ако е инвертор - остави го той да си реши, умен е все пак - AUTO.
Бе ти да не работиш в Пайнер angelПървоначално публикувано от soon
Иха, ако са 3-4 пъти завишени той почти кат' зъболерска машинка тоя климатик.
Първоначално публикувано от soon
Почти съм съгласен със SOON ,понеже имам два Panasonic-а,а съм се наслушвал на други клими за шум-определено Мitsubichi и Fujitsu са по-тихи за съжаление....
Аз го държа на АУТО. Те хората са го тествали и настроили. Това са умни машинки,а не духалката на баба.
На авто си е препоръчителна по отношение икономичност.Но от друга страна по оношение на комфорта,климатика си е твой и можеш да го пускаш на каквото си поискаш.
има логика вентилатора да е на мах /или поне на по-висока степен/
1. по бърз топлообмен
2. следствие от т.1 по-малко работи - по-икономичен
3. за студеното време това е добре - по-малко обледява и по-рядко се размразява
...
Точно обратното, при по висока скорост температурата на изпарение е по ниска. Това по принцип е добре, защото температурната разлика на изпарителя и околната температура ще е по-голяма. Това може да бъде проблем при климатиците, които размразяват по време.
Наистина за студен време е по-добре. По ефективно ще работи и отдаваната мощност ще е по голяма.