Какъв климатик да си купя?
здравейте, искам да си купя климатик който главно ще ползвам за отопление на 35-40 кв помещение. Но не мога да реша точно кой? Предлагат ми fujitsu as-n40r2 който отговаря на 14-ка и sharp ax-45... който отговаря на 18 - к а. Внос са от Япония и са с много екстри и много икономични. Може ли някой да ми даде компетентен съвет какъв климатик да си взема.
Re: какъв климатик да си купя
Вземи си Fuji 12-ка инвертор, произведен за еропейския пазар. Максималната му мощност е 6.7kW, a номиналната 4.8kW. Може да се вземе за 1650лв с монтажа и си имаш пълна гаранция. Има и по-мощни. Ако ти се дават към 2300лв може да се вземе и 14-ка. с номинална мощност 5.6kw и максимална мощност 8.4kw. За същите пари има конвенционален даикин с 5.8kw мощност.
Цитат:
Първоначално публикувано от Julian
Вземи си Fuji 12-ка инвертор, произведен за еропейския пазар. Максималната му мощност е 6.7kW, a номиналната 4.8kW. Може да се вземе за 1650лв с монтажа и си имаш пълна гаранция. Има и по-мощни. Ако ти се дават към 2300лв може да се вземе и 14-ка. с номинална мощност 5.6kw и максимална мощност 8.4kw. За същите пари има конвенционален даикин с 5.8kw мощност.
а този модел на fujitsu AS-N40R2 за 2250 без монтаз как ти се струва за това помещение да не го тормозя много
Ами за тези пари си вземаш 14-ка без йероглифи. Този климатик не е за Европа и е на 100 волта. При положение, че не е по евтини няма смисъл да се купува.
Цитат:
Първоначално публикувано от Julian
Ами за тези пари си вземаш 14-ка без йероглифи. Този климатик не е за Европа и е на 100 волта. При положение, че не е по евтини няма смисъл да се купува.
Този модел няма аналог за европейският пазар и е на 200 волта а не на 100. Вероятно след някоя друга година ще има подобен модел и за европейският пазар и ако ти харесва да притежаваш истински японски климатик произведен за пазар със значително по-високи изисквания горещо ти го препоръчвам.
Цитат:
Първоначално публикувано от blue1
Този модел няма аналог за европейският пазар и е на 200 волта а не на 100. Вероятно след някоя друга година ще има подобен модел и за европейският пазар и ако ти харесва да притежаваш истински японски климатик произведен за пазар със значително по-високи изисквания горещо ти го препоръчвам.
може ли да ми дадеш адрес където мога да намеря повече информация за fujitsu климатиците че само на йероглифи ми излизат и дали 14-ка ще ми стигне за 35-40 кв.
muradferad, пратих ти на лична инструкции за фуджитсу.
А относно помещението по най-груби сметки мощността на отдаване на топло /оптимално/ трябва да е между 5.5 kWh и 6.5 kWh. Възможно е модела който си харесал да е малко слаб, но като опишеш подробно помещението в което ще го слагаш вероятно ще те консултират добре. Пиши в кой магазин ти предлагат японският модел защото цените доста варират, а аз знам къде е най-евтин.
Здравейте,незнам какъв климатик да си закупя за цена около 1600-1800 лв.с монтаж.Ще отоплявам крайна стая от апартамент панел с южно изложение с външна и вътрешна изолация и с пвц дограма.Стаята е 30 м2. Благодаря на всички!
Цитат:
Първоначално публикувано от dalaveras
Здравейте,незнам какъв климатик да си закупя за цена около 1600-1800 лв.с монтаж.Ще отоплявам крайна стая от апартамент панел с южно изложение с външна и вътрешна изолация и с пвц дограма.Стаята е 30 м2. Благодаря на всички! :help :help :help :RTFM: :ole
Здравей колега, ти си готов! Моят съвет е Панасоник TE12DKE! Парите ще ти стигнат, може да преминеш бюджета с 50 лева, т.е. 1850 лева с монтажа. Породават ги в техномаркет.