Re: Препоръчайте ми марка климатик
nikonti , един пич, във форума се оплакваше , че във Видин било дървенко да търсиш климатици, нямало много фирми.
Най-добре си препиши подходящите модели и обиколи из тамошните фирми да кажат какво от изброените модели ще ти предложат и на каква цена, пък ще видим кое е най-добро
Вече си записах препоръчаните от Вас климатици, ще проверя какво има тук и тогава ще пиша
БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ЗА ОТДЕЛЕНОТО ВРЕМЕ :god :god :god :god :god
Провери и Daikin за тази кубатура какво могат да ти предложат. (заше е тази омраза към марката в този форум не мога да разбера) цените им не са по високи - качеството е гарантирано.
Цитат:
Първоначално публикувано от imrahil
Провери и Daikin за тази кубатура какво могат да ти предложат. (заше е тази омраза към марката в този форум не мога да разбера) цените им не са по високи - качеството е гарантирано.
Няма омраза, страхотни са, но едва ли във Видин ще се намерят дадени модели. Може и да има 2-3 бройки, но едва ли ще са подходящи за посочената кубатура и ще трябва да се чака много за поръчки и доставки и т.н.
Видин на колко колометра е от София?
P.S. тъп въпрос... 200 км... сега проверих, твърде много за някой Софиянец да доиде да му го монтира....търси квото има то и без това идва от София ама нейсе....
Здравейте, преди време бях писала за моя климатик HITACHI-RAS-E10H2 ,който не топлеше.Сега от Техномаркет се решиха да го подменят с някой друг климатик, имам приятели с hitachi-ras-e14h2, много са доволни ,но от техномаркет не ми дават гаранция ,че ще ме топли.Стаята е 18 кв.м, 45 кубика.Предлагат ми някакви Малайзийски ПАНАСОНИЦИ CS/CU-E12GKE,стават ли,моля ви дайте ми съвет
Цитат:
Първоначално публикувано от vincho
Здравейте, преди време бях писала за моя климатик HITACHI-RAS-E10H2 ,който не топлеше.Сега от Техномаркет се решиха да го подменят с някой друг климатик, имам приятели с hitachi-ras-e14h2, много са доволни ,но от техномаркет не ми дават гаранция ,че ще ме топли.Стаята е 18 кв.м, 45 кубика.Предлагат ми някакви Малайзийски ПАНАСОНИЦИ CS/CU-E12GKE,стават ли,моля ви дайте ми съвет
Според мен ти е голям и ще се презапасиш доста.Аз съм с почти същото помещение и над мен и под мен не живее никои и съм с малайзийски Панасоник но 9.Точно вчера писах по моя проблем,че тази 9 в спалнята ми е доста мощна и ту спира ту работи,но се отоплявам доста добре с нея.Нямам изолации или добра дограма,но съм предоволен,дори ме дразни,че не работи нон стоп,а спира като достигне градусите си много бързо и после пак почва да работи след време.Та затова смятам,че и на теб ще ти върши добра работа.Все пак кажи нещо повече за помещението и вероятно по разбиращите от мен колеги ще ти дадат ценен съвет.
Цитат:
Първоначално публикувано от vincho
12-ка за 45 кубика...не е ли малко множко?? :081: Да не живееш на Черни връх?? :)
kojcho топли по-голяма стая от твоята с E9GKE и при най-яките студове нямал никакви проблеми.
На мен ми се струва , че твоето Хитачи е било повредено и затова не е топлело достатъчно, иначе за твоето помещение си е достатъчно мощно
vincho, от ТМ с какво ти позволяват да го смениш - с каквото си избереш от магазина и доплатиш или само с определени модели? Иначе не виждал логика да слагаш 14-ка от СЪЩИЯ модел, от който си недоволен. 14-ка е абсурдно много за твоята стая.
Ако ще се взема нещо задължително от листата на Техномаркет, към момента можеш да вземеш само или E9GKE или TE9DKE. Твоят като гледам е 999 лв, така че ще доплатиш около 250 за единия и 440 за другия.
Гледах списъка за инвертори, защото твоят е инвертор а и едва ли ще ти връщат пари на теб ;)
Хитачи-то е било проблемно/или монтажа му/, мен ако питаш, пак си вземи същото.Аз съм със същата машина, топля кухнята към 16-17 квадрата, нямах никакви проблеми през зимата до сега.Дори не събра лед на дъното , въпреки, че външното е на най-големия ветрилник и влага.Трябва разбира се и много добър монтаж.14-ицата ще е много голяма за тази стая.
b.shterev, не бъркай машините :), твоята ена сметлинни години/напред/ от това, което сега се продава за Панасоник.
Помещението ми е спалня 1/2 външна стена, с стара дървена дограма, южна стая.От монтажната фирма ми казаха,че 14 ката не е била 14 ка а 11,600 BTU а пък моята 8,5 BTU.Иначе от моята 10 ка съм много доволна само дето в студовете изходящата му температура не се покачи повече от 38 гр. при стайна темп.20 гр.
Цитат:
Първоначално публикувано от edi1
b.shterev, не бъркай машините :), твоята ена сметлинни години/напред/ от това, което сега се продава за Панасоник.
edi1 , само ще ти кажа , че и двата модела съм ги виждал отвътре и този "ШаоЛин" за 999 лева не е на много светлинни години, пред никой климатик, нищо че пише Хитачи на него :) ....става ама има и по-хубави
Цитат:
Първоначално публикувано от rsvr
edi1 , само ще ти кажа , че и двата модела съм ги виждал отвътре и този "ШаоЛин" за 999 лева не е на много светлинни години, пред никой климатик, нищо че пише Хитачи на него :) ....става ама има и по-хубави
Мисля, че си пропуснал част от разговора! :)
Цитат:
Първоначално публикувано от Jackas
Мисля, че си пропуснал част от разговора! :)
Упс, сори, обърках се вече. Не видях че Щерев имал Панасоник СКР, те наистина са много по здрави от новите модели на Панасоник. Помислих , че edi1 изтъква Хитачи Н2 за по-добри със светлинни години пред Панасоник ГКЕ, с което не съм съгласен. Сори!
Проучи за климатици Chofu Sereno ! модели:- RA-1232PVU и по добрия RA-1229PVXU със тези устройства всичко ще е наред ! Дов :RTFM: