Здравейте на всички, от доста време чета този форум и си мислех, че съм регистриран, но днес установих че не съм (явно съм пропуснал да се регистрирам).
Собственик съм на OSAKA CH-12-JS SKY LINE, но чесно казано нещо не ме радва тази марка (мое лично мнение, не искам да ангажирам никого с него), през по студените дни замръзваше доста сериозно и трябваше да го поливам с топла водичка за да работи що годе добре и е доста шумен и така до преди един час когато спря да духа топло, и започна да се чува странен шум от външното тяло ( на мен лично ми се струва че самият компресор не може да стартира, опитва се но не може, също така установих че перката се върти ), може да говоря глупости за което моля да ме извините, никак не съм запознат със устройството на климатиците и принципа им на действие и точно за това имам нужда от вашият съвет за марка, модел и нужна мощност. Помещението за което ще си ползва е 37 квадрата на височина 2.10, стените са тухла с дебелина около 60 см, лятото ще слагам вата и гипскартон от вътрешната страна на външните стени, и над окачения таван също ще има вата, ще сложа и ПВЦ дограма абсолютно навсякъде (дори и вратите ще са от ПВЦ). Климатика ще се ползва и за охлаждане и за отопление. Мисля че бях изчерпателен, ако съм пропуснал нещо, питайте.
Предварително благодаря на отзовалите се.