Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2008 г.
Привет на всички. Да поискам и аз един съвет. Трябва ми климатик за помещение 36 кв.м. - ново строителство, тухла, ПВЦ, изолация, североизток. Особеното е, че не мисля да го използвам прекалено много. Лятото почти мина и топлината не е непоносима, така че няма да е прекалено натоварен, особено след като сме на работа по цял ден. Зимата очаквам да имам парно и идеята ми е да го ползвам сутрините - нощем намалявам парното и сутрин докато се оправим да "обърне" въздуха. Та струва ли си да дам 2500лв за Митцубиши или да се спра на по-евтин модел? И кое е по-подходящо за мен - по слаб климатик на известна и доказана марка или по-мещен на куча такава?
Благодаря предварително!!!
По добре без климатик в този случай,отколкото "ПРЪЧКОМАТИК".
Не си заслужава,разхода за ток,нарушен комфорт ,ядове с "пунтьори" на климатици и гаранции от търгаши,които вече не ги интересуваш.
Но пък и парното кво дърво е!Помисли!
С него ще се отоплявам. Външното тяло ще е на остъкления ми балкон и си мисля, че няма да замръзва през зимата.....
Ще замръзва и още как!Това ,че е на остъклен балкон е ПО-ЛОШО отколкото да ти е отвън на фасадата!Къде ще отива студа от помещението "изкаран" от климатика?А влагата на терасата?Горещината през лятото?
Ако някой въобще се навие да ти го монтира в остъклената тераса,гаранция ,че ще му "изтрещи" компресора.
Цитат:
Та струва ли си да дам 2500лв за Митцубиши или да се спра на по-евтин модел?
струва си, аз след 3 години с една от най-яките Осаки, сега съм с Тошиба аналог на Мицубишито ....
Цитат:
Първоначално публикувано от M_Dimov
Здравейте,
помогнете ми в избора климатик, стаята в която ще го използвам целогодишно е 36 куб.м., със 3 външни стени и 2 прозореца - юг/изсток-дървена дограма.пода и тавана мисля да изолирам.
За климатика:
-да е произведен в Япония
-много тих (стаята се изполва и за спане)
-COP над 5
цена без монтаж ако може да е 1200-1500 лв.
Марка: Toshiba-Japan
Модел: RAS-2217D SUPER DAISEIKAI
Държава: Япония
Вид: Хиперинвертор
Охлаждане: 0,7-2,2-3,1kw
Отопление: 0.7-2.2-4.0kw
Консумация: 0.36-0.38kw
СОР: 5.79
За кадратура: От 15 до 25 кв.м.
Марка: Daikin-Japan
Модел: F22HTNS
Охлаждане: 0.9-2.2-3.0kw
Отопление: 0.9-2.5-4.0kw
Консумация: 0.45-0.45kw
СОР: 5.55
Марка: SHARP-JAPAN
Модел: AY-T22SBC
Охлаждане: 0.7-2.2-2.8kw
Отопление: 0.7-2.2-4.0kw
Консумация: 0.39-0.44kw
СОР: 5.5
Има още 2-3 модела с подобни характеристики цената им е 1450 лв без монтаж на 3-те модела които съм дал, фирмата която ги продава ...пиши на лично защото ще се приеме като реклама.
Здрасти на всички
В момента си правя апартамента,ново строителство,с външна изолация,гипскартон вътре и PVC дограма.Става въпрос за спалня от около 14кв.м и съм се спрял на DAIKIN FTX20G със следните параметри:
ОТОПЛЕНИЕ мин. ср. макс.
Отдадена мощност 1.30kW 2.50kW 3.50kW
Консумирана мощност 0.25kW 0.64kW 0.95kW
Коефициент на трансформация(COP) 3.90 W/W
ОХЛАЖДАНЕ мин. ср. макс.
Отдадена мощност kW 1.30kW 2.00kW 2.60kW
Консумирана мощност kW 0.31kW 0.55kW 0.72kW
Хладилен коефициент (EER) 3.45W/W
Шумово ниво на вътрешно тяло (max.) 25dB(A)
Шумово ниво на външно тяло (max.) 46dB(A)
Цената която ми искат за същия е 1500лв,която включва монтажа.Какво бихте ме посъветвали,или ако бихте ми препоръчали нещо в рамките на 1500лв,да речем Mitsubishi SRK 20 ZG-S или FUJITSU ASY 7L.Предварително ви благодаря за помоща
Здравеите отново,
забравих да спомена че съм от Шумен и избора ми е малко ограничен.
Имали някои които би ми препоръчал към коя фирма да се обърна?
Сте съм ви много благодарен за информацията.
Здравейте,
аз съм от Сливен. Този климатик http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09034788 добър ли е и става ли за стая 17кв.м. (45куб.м.) панел с PVC дограма? Ще се използва главно за охлаждане. Също към коя фирма за монтаж да се обърна и може ли да се монтира на тавана, а не на стената, тъй като мястото е ограничено? Благодаря предварително.
това е климатик за стенен монтаж, ако "нямаш стени" монтирай ламарината на вътрешното тяло на г-образна стойка към тавана
здравейте всички мисля да си купя климатик засега сам се спрял на MSZ-FD35VA цена с монтаж 2350 с кредит енергиинна ефективнос цената става 1900лв но днес видях този климатик на промоция HITACHI RAS/RAC-E14H2 1250 с монтаж та вапроса ми е дали си струва разликата от 650лв.като за тези пари мога да си сложа и вьншна изолация 7см и на хола и на кухнята.климатика е за хола 20кв.м с пвц дограма 6 камерна троен стаклопакет последен етаж плоча с окачен таван с 5 вата две ваншни стени с 3см вьтрешна изолация
Колко струва комфорта е трудно някой да ти каже.прай една табличка плюсове и минуси,екстри и преценявай сам.Изолацията винаги е добре дошла....тя най-добре влияе на сметките за ток.
Здр. реших да купувам климатик за отопление.от петрич съм и имам 2 стаи едната от които е 11 кв.м и 20 кв.м разделени с плъзгаща врата по цялата ширина, пвц дограма, 2.60м височина,междинен етаж ,мазилка.В по голямото помещение се спи.Бюджета е 3500 лв.мисля климатика да работи не повече от 8 часа през седмицатавсяко мнение ще ми помогне за избора ми.Благодаря предварително.
този климатик MSZ-FD25VA дали сте ми варши работа за стая 50 куб.описал сам я по горе в предния ми пост мислех да си взема 35ца но маи и този сте ми сварши работа като на пролет ще изолирам цялото жилище с 10см стиропор.50 куб. по 70кв прави 3500 а девятката е толкова пак и после с изолацията
Здравейте! Досега четох доста във форума и ето, че вече трябва да поискам съвет при избора на климатик. Значи, става дума за преходно помещение, със стара дървена дограма с по две крила, без изолация, на първи етаж (отдолу са мазета), стените са тухла. Кубатурата е около 50 м3. Изложение север. Без ТЕЦ. Климатика ще се ползва главно за отопление (лятото рядко стайната температура надвишава 22 градуса). След изчетеното до тук и с оглед на финансите ми съм се спрял на следния климатик от Импас-Клима: Климатик Mitsubishi MSZ/MUZ-FD25 VA (http://impas-klima.com/index.php/inv...ci-Mitsubishi/). Моля, да коментирате избора ми и да давате предложения. Ако може към предложенията да давате и линк, ще съм много благодарен!