Цената на ASHB 12 LD от Булклима с монтажа беше 2050лв.Говоря за Русе.
Преглед за печат
Не продавам и не монтирам климатици!Не смятам ,че е е необходимо да търгувам с нещо и да разбирам от него в някаква определена степен БЕЗ ДА ПОДВЕЖДАМ И ЛЪЖА хората с подобия на климатици.Естествено "Панасоник"никога не бих го нарекъл така.Цитат:
Първоначално публикувано от dindo
Наблюдавайки /...тъй като съм изчел ВСИЧКО В ТОЗИ раздел на форума/ писанията мога да кажа,че вместо за взаимопомощ в тази специфична и интересна материя,форума се превърна в ".... купи това,защото е евтино и готино.Споко! Аз го продавам.Страхотно е!....."и в този ред.
Можеше да изчетеш постингите ми назад и да видиш ,какво коментирам и от "какво съм специалист"Аз прочетох твоите!
Какво ще обясниш ТИ за стотиците изгоряли компресори на две серии на малайзийските"Панасоник"от преди две години.Нима аз ги внасям и аз ги монтирам???Мисля ,че ТИ трябва да прочетеш назад ,колко хора се оплакват ....да не цитирам моделите...
Само ще допълня,че харесвам и имам климатик на Матсушита и ме е яд ,че търгаши и "климатични корифеи",които след като ти продадат нещо не се интересуват а само питат:
Простичко питане:
Колко Panasonic-a си монтирал...
Колко Panasonic-а си ремонтирал...
....... и провалиха името на наистина сериозна марка в световен мащаб.Кой нормален човек като прекара и 20 минути в този форум и види десетките оплаквания ще си купи климатик "Панасоник" а?Само ще допълня при избора на климатик,което знам със сигурност!-"Нищо не плащаш ,нищо не получаваш"
Ае със здраве!
с марка Fujitsu по принцип са малко по-евтиниЦитат:
Мерси много,успех !!!
Мдаааааааааа.....може и да си прав, за съжаление. :)Цитат:
Първоначално публикувано от zla gad
П.П.
По отношение на скапаните компресори на Панасоника...навсякъде има куци серии, конструктивни недомислици..и т.н. По-важно е кой, как реагира и дали е адекватно. В повечето случаи не е! И пак, в повечето случаи не винаги са криви последните брънки. Като го няма адекватния съпорт....пиши на тате за пари..:)) А клиента си писка по монтажника.....или сервиза - нормално.
Далеч съм от мисълта да защитавам панасоник, аз също не съм фен. По принцип.... :029:
+1Цитат:
Не продавам и не монтирам климатици!Не смятам ,че е е необходимо да търгувам с нещо и да разбирам от него в някаква определена степен БЕЗ ДА ПОДВЕЖДАМ И ЛЪЖА хората с подобия на климатици.Естествено "Панасоник"никога не бих го нарекъл така.
Наблюдавайки /...тъй като съм изчел ВСИЧКО В ТОЗИ раздел на форума/ писанията мога да кажа,че вместо за взаимопомощ в тази специфична и интересна материя,форума се превърна в ".... купи това,защото е евтино и готино.Споко! Аз го продавам.Страхотно е!....."и в този ред.
Можеше да изчетеш постингите ми назад и да видиш ,какво коментирам и от "какво съм специалист"Аз прочетох твоите!
Какво ще обясниш ТИ за стотиците изгоряли компресори на две серии на малайзийските"Панасоник"от преди две години.Нима аз ги внасям и аз ги монтирам???Мисля ,че ТИ трябва да прочетеш назад ,колко хора се оплакват ....да не цитирам моделите...
Само ще допълня,че харесвам и имам климатик на Матсушита и ме е яд ,че търгаши и "климатични корифеи",които след като ти продадат нещо не се интересуват а само питат:
Простичко питане:
Колко Panasonic-a си монтирал...
Колко Panasonic-а си ремонтирал...
....... и провалиха името на наистина сериозна марка в световен мащаб.Кой нормален човек като прекара и 20 минути в този форум и види десетките оплаквания ще си купи климатик "Панасоник" а?Само ще допълня при избора на климатик,което знам със сигурност!-"Нищо не плащаш ,нищо не получаваш"
Ае със здраве!
А, ти защо реши ,че аз продавам,монтирам,ремонтирам! Мога и да съм строителен предприемач с по-широк поглед,а климатика да част от екстрите за постигане на добра цена на едно ново жилище!Обичам да знам всичко,което предлагам и влагам....не само климатици!И го казвам на база доста богат опит тук и извън България!Имам познанията и за доста други неща,защото давам работа/разбирай и средства/на доста мащабен екип!И темите ми тук са част от фирмената ми политика!Дали е успешна или не-аз си знам.Цитат:
Първоначално публикувано от zla gad
Стига сте плюли Panasonioc. Дефектните климатици бяха купени от Турция по 210 евро бройката. Предварително се знаеше ,че са дефектни.На ли им признават гаранцията.След ремонта има ли оплаквания?
Здравейте! Искам съвет за избор на климатик.стаята е 17м* - 44куб.метра - южна с дървена дограма.Спрял съм се на следните модели:
SANYO SAP-DK22T
SANYO SAP-ZK25U
TOSHIBA RAS-2518D
Hitachi-JAPAN RAS-LJS 22 W
Toshiba-Japan RAS-2217D SUPER
Daikin-Japan F22HTNS
SHARP-JAPAN AY-T22SBC
Много се обърках вече- така,че помагайте.Благодаря предварително.
според мен трябва да си зададеш въпроса в темата за климатици 100V
Здравейте! Искам съвет за избор на климатик.стаята е 17м* - 44куб.метра - южна с дървена дограма.Спрял съм се на следните модели:
SANYO SAP-DK22T
SANYO SAP-ZK25U
TOSHIBA RAS-2518D
Hitachi-JAPAN RAS-LJS 22 W
Toshiba-Japan RAS-2217D SUPER
Daikin-Japan F22HTNS
SHARP-JAPAN AY-T22SBC
Много се обърках вече- така,че помагайте.Благодаря предварително.
За да приключа полемиката само ще кажа,че Панасоник са едни от добрите климатици в световен мащаб и никога не бих "плюл" по тях.Просто марката беше компрометирана
Това го нареках турско-талибанска врътка и е жалко ,когато хора дали 1600-1700 лева получават .......да не уточнявам,защото ще обидя някой. И при това въпросните машини бяха внесени и продавани не на тържището в "Илиенци"-примерно, а в "Техно ала-бала" маркети от фирма ,която внася какво ли не в областта на електрониката и т.н..А утре ,когато отидем ТАМ и си купим EAG, MIELE, BOSCH.....примерно?Какво правим?Разни "Сангове" ,"Осаки" и всякви други "извращения" умишлено не пиша!Цитат:
Първоначално публикувано от klimatik
Пак ли дефектни серии?
Това е жалкото!Защото хората взимат заеми,пестят пари с цел да си доставят някакъв комфорт и въобще да живеят, а Г-н ТЪРГАША им продава нещо ,което струва 210€ на цена 1600 лв.!!!!
И за да не досаждам повече ще кажа ,че не съм пострадал от тези клими!Просто ме е яд,когото кажат ,че "Панасоник" са "кекави" машини.Може и така да е!Но аз свързвам всичко това именно с тези 210€-"парчето"!!!
Но пък и виждам по фасадите на блоковете в София и "Панасоници" на по 10-12 год. минимум.Целите в прах ,листа,врабчета и кво ли не в тях!
Късмет на всички!
Здравейте, въобще не знам как стават нещата тук, но имам нужда от момощ. :081: Имам помещение 6 на 8м., височина 2.5. Всеки ми дава различни отговори на това какъв климатик ми трябва, за да отопля помещението. Ако може някои да ми каже и да ми препоръча добър климатик. Благодаря. :yahoo:
Ами нещата нества само с квдратни метри. Какво е това помещение? Жилищно, офис и т.н. Най добре позлвай този калкулатор. http://www.bulclima.com/bg/calc/
За жилищни помещения с нормални размери показва доста точно. При тем е по-голямо от нормалното и има вероятност да покаже по-голяма мощност от необходимата.
Виж какво съветва чичо ти ГугълЦитат:
Първоначално публикувано от bramdy
http://www.google.bg/search?hl=en&q=...a=lr%3Dlang_bg