За климатиците ПАНАСОНИК и ЕЛДЖИ не мога да кажа много лоши неща въпреки че си имат недостатъци но не ги препоръчвам на клиентите заради "ВЕЛИКИТЕ" сервизи БГ и КиК.Цитат:
Първоначално публикувано от klimatik
Преглед за печат
За климатиците ПАНАСОНИК и ЕЛДЖИ не мога да кажа много лоши неща въпреки че си имат недостатъци но не ги препоръчвам на клиентите заради "ВЕЛИКИТЕ" сервизи БГ и КиК.Цитат:
Първоначално публикувано от klimatik
Проблема все пак е в марката .. защо не си изтеглиха дефектната партида наброяваща десетки хиляди машини а ги пуснаха за продан в Азия и Източна Европа ? Аз лично Панасоник повече няма да си купя точно заради тоя случай ,макар че имам един вече .. изобщо не следя новите модели тая марка съм я изключил като вариант макар че сега ще купувам 3ти климатик .А от моделите им наброяващи десетки има 2-3 които са добри - като казвам добри ,на нивото на непретенциозните Фуджитсу за Европа примерно ,не по добри - всички останали са боклуци с капилярки ,евтини капсуловани вентилаторчета заминаващи на 2рата година ,ширпотреба отвсякъде
Здравейте!
Покрай летните жеги и аз опрях до избор на климатик. :081: Ще ми се да е японски инвертор, но да видим докъде ще ми стигнат финансите. Ще помоля за съвет относно следните модели:
Mitsubishi Havy Ind. SRK/SRC 20 ZG-S (COP 4.35)
Hitachi RAS/RAC D10EX2 (COP 4.28)
Fujitsu ASHA-09LGC (COP 4.27)
Panasonic CS/CU-TE 09 HKE (COP 4.14)
Mitsubishi Electric MSZ/MUZ-GC25 VA (COP 3.81)
Toshiba RAS-10GAV-E2 (COP 3.81)
:help
Знам, че Хитачито, Панасоника и Тошибата се водят за по-голям обем. Сложих ги в списъка защото в една фирма ми спретнаха конкретна оферта именно с такава машина (конкретно Toshiba RAS-10GAV-E). Помещението, което в коещо ще работи климатика е 3.0 на 4,35 и височина 2,6 (13,05 квадрата, 33,3 кубика). Единствената външна стена е с PVC дограма и термоизолация. Ще използвам климатика както за отопление, така и за охлаждане. Кой от изброените по-горе ще работи адекватно на -15/20 градуса?
Засега сякаш Mitsubishi Havy Ind, Hitachi и Fujitsu най ми допадат сякаш, от гледна точка на икономията, но все пак реших да се допитам до хора с повечко опит.
Благодаря предварително! :)
Проблема е,че им сложиха абсолютно същите компресори,които ще изкарат една година,колкото да изтече гаранцията и после всеки да се спасяваЦитат:
Стига сте плюли Panasonioc. Дефектните климатици бяха купени от Турция по 210 евро бройката. Предварително се знаеше ,че са дефектни.На ли им признават гаранцията.След ремонта има ли оплаквания?
Цитат:
Първоначално публикувано от Beerzebub
Моля да ми помогнете за избора на климатик, супер спешно е - майсторите пропуснали да ми кажат, че идва време да се слагат, и сега бавя ремонта...
Апартамента е с изолация, изток-юг, 3ти етаж, стаите, които искам да охлаждам/отоплявам са две - едната е 20кв.м., другата 12кв.м.
Ходих в една фирма и ми препоръчаха 12ка за голямата е 10ка за малката стая (честно казано мисля, че и 9ка ще свърши работа).
Ето какво ми препоръчаха за 12ки:
Митсубиши sv258 - 1550лв
Санйо zx250 - 1450лв
Тошиба 2517AD - 1500лв
Ето и за 10ката:
Тошиба 2217AD - 1350лв
Санйо - zx22v - 1300лв
Митсубиши sv228 - 1400лв
Моля за съвет, наистина е спешно :)
Аз бих се спрял на Тошибите... Но имай предвид, че са тайландски сглобки.
Приемам и всякакви други предложения :)
Искам само едно нещо:
- да не забелязвам че работят
:)
Предлагаха ми и някакви климатици с плазми, йонизатори и т.н. за над 2к, но не ми обясниха всъщност каква е разликата, освен че излъчвали антийони или нещо такова и си се чувствал по добре... Дали? :)
Въпрос на живот и смърт е - излизам за няколко дни от Варна и днес трябва да ги поръчам :(
Не се кахъри толкова...Всички екстри вдигат цената, но някой хора изобщо не ги ползват, но само и сама да казват че ги имат. така, че си прицени сам - ще ти вършат работа ако в помещението се пуши и въздуха не е свеж...
Митсубишитата май са по-хвалени от Тошибите - може ли някой да каже нещо конкретно за тези модели?
Разлика в цената няма...
MITSUBISHI SV228
http://wwwl1.mitsubishielectric.co.j...sic/5GV81A.jpg
能力 暖房 (отопление) 2.2kW(0.7~3.9kW) 冷房 (охлаждане)2.2kW(0.7~2.6kW)
消費電力 暖房:400W(125~1070W) 冷房:435W(155~690W)
冷暖房平均エネルギー消費効率 (СОР):4.8
MITSUBISHI SV258
http://wwwl1.mitsubishielectric.co.j...sic/5GV81C.jpg
能力 暖房 (отопление) 2.5kW(0.7~4.4kW) 冷房 (охлаждане) 2.5kW(0.7~3.1kW)
消費電力 暖房:445W(120~1255W) 冷房:505W(150~770W)
冷暖房平均エネルギー消費効率 (СОР):5.1
Това е 10ка за спалнята,
какво да бъде в хола? :)
TOSHIBA 2517ADЦитат:
Първоначално публикувано от Pa3KaTaH
Тези ли да са? :)