Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2008 г.
Относно гаранцията и втората ръка са с две години .А този модел на Тошиба доколкото прочетох във форума е топ модела за 2000 г.Честно казано и аз не знам към кое да се насоча.Става въпрос за финансови възможности около 1000лв. за климатик инверторен тип
А какво е мнението на blue1 ,който е фен доколкото разбирам на Тошиба.
Тошибата е много добра машина но малко старичка ... и не е 12ка а около 9ка
Малко информация за SANYO SAP C256LVR и CORONA COH 284CT.Струва ми се,че моделите са стари.Предлагат ми ги втора употреба по 620лв.без включен монтаж.
Мнението ми е като на Алекси, този модел на Тошиба е върхов за годината си на производство, а като характеристика превъзхожда почти всички "нови" модели за нашият пазар. Вероятно ще работи много повече от една година, но все пак за тази цена се предлагат и по-нови високо класни модели.
Благодаря ти blue1 ,както и на всички които си дадоха мнението.В крайна сметка какво бихте ми препоръчали за помещението и финансовите възможности,които описах по горе .Никой обаче не изказа мнение за Дайкина -2005г.и сумата от 1000 лв.Аз съм от Пловдив,уж е меката на клими втора ръка ,а до момента като цена и качество не мога да открия нищо сносно.Иначе в спалнята 11кв.м съм с Дайкин 9-ка инвертор-99 г. вече втора година и съм много доволен.Надявам се ,че ще ми помогнете в избора.
Като толкова искаш клматик 2-ра ръка взимай този с най-близка дата на производство. Преди време прочетох на един нов –японска марка- срок на използване – 8-9 години. Изводите оставям на .....
Цитат:
Първоначално публикувано от Beerzebub
Имам въпрос относно избор на климатик. Избирам между следните (глася ги за помещение с обем 85 m³):
1. Mitsubushi Heavy Ind. SRK / SRC 35 ZG-S
2. Toshiba RAS 13 SKV-E / SAV-E
Доста са близки, наистина, но ми се наби на очи следнят показател: Дебит на въздуха. При Toshiba-та той е съществено по-висок (612 срещу 500 m³/h). Какво точно означава този дебит? И какви разлики ще усетя при експлоатацията на някоя от двете машини.
За този обем трябва да вземеш по-големите модели , съответно :
1. Mitsubushi Heavy Ind. SRK / SRC 50 ZG-S
2. Toshiba RAS 16 SKV-E / SAV-E
иначе ще береш ядове през зимата и ще имаш големи сметки за ток . Аз цели 8 години се мъчех да отоплявам такова помешение с инжерторна 12-ка Панасоник с номинална мощност 4,8 кВт на отопление и при лютите зими , спохождащи ни все по-често през последните години се е налагало да включвам и допълнителна печка за да поддържам 20 градуса . Накрая се принудих да сложа 18-ка инвертор Fujitsu Nocria .
Търся до около между 600 - 1000 лв. в зависимост дали е конвенционален или инверторен.
Разбира се че марките Мицубиши, Санио, Даикин и Хитачи са най-добрите но са над 1000 лв.
А какво мислите са следните марки BEKO, MIDEA, HAIER, SANG, NEO, SAMSUNG, OSAKA, CROWN
А помещение?
От последните май само Мидея.
Цитат:
Първоначално публикувано от deian
А помещение?
От последните май само Мидея.
Общо 40 куб/м
Основно за отопление ще се ползва
Западно изложение
Без изолация бетон
PVC Дограма 4-камерна е
Цитат:
Първоначално публикувано от zaho_cool
Търся до около между 600 - 1000 лв. в зависимост дали е конвенционален или инверторен.
Разбира се че марките Мицубиши, Санио, Даикин и Хитачи са най-добрите но са над 1000 лв.
А какво мислите са следните марки BEKO, MIDEA, HAIER, SANG, NEO, SAMSUNG, OSAKA, CROWN
От всичките за отопление става само Мидеата.
Мидея инвертор не е добре, HRI са клас D. Аз им се чудя как може да направят инвертор с подобен клас, едни конвенционален ще бъде по икономичен.Тези дни и аз гледам какъв климатик да купя ама където и да кажа инвертор Мидея, ми казват по-добре да не взимам. В крайна сметка майче ще взема Панасоник обикновен...но още съм в дилема, бях харесал страхотно Хитачи за 900лв, от вчера е станал 1000лв. Абе тва парите са дяволско нещо
Няколко пъти вече пиша че има нова инверторна Мидеа която е клас А на фреон 410 и с КОП 3,72 с две думи "който търси - намира" колкото до старите инвертори HRI гарантирам че са железни машини - първо защото нямаме почти никакви проблеми с тях и второ - у дома имам MIDEA MSG 12 HRI който го ползвам основно за отопление и не отказва и в най-големите студове при -18 градуса и ми харчи най-много 45 лева на месец при непрекъсната работа.