има си цяла тема по тези и други въпроси ако всеки почне да пуска тема за всичко къде ще му излезе краяЦитат:
Първоначално публикувано от zlostar84
Преглед за печат
има си цяла тема по тези и други въпроси ако всеки почне да пуска тема за всичко къде ще му излезе краяЦитат:
Първоначално публикувано от zlostar84
Мили хора,
Съжалявам, че първото ми мнение е въпрос, но ми е необходим спешен съвет от хора, които разбират.
Каква е разликата между следните модели климатици:
Toshiba RAS-B 13 SKVP-E - Daiseikai
TOSHIBA RAS-13SAVP-E
В магазина ми обясниха, че съществена разлика нямало, само дизайна на вътрешното или външното тяло.
Помещението, което ще отоплявам е около 33 кв. м. при височина 2,60 м.
Имам бебенце на 3 месеца - предполагам, че това също е от значение при избора на климатик.
Кой от двата бихте предпочели? Моля, ако някой знае и по-добри алтернативи в този ценови диапазон да ги сподели.
Ще съм Ви благодарна много! :god
Здравейте отново!
Онзи http://forum.setcom.bg/index.php/top...html#msg295103 въпрос пак е на дневен ред.
В момента съм се спрял на:
Mitsubishi Electric - MSZ/MUZ GB50VA
Mitsubishi H.I. - SRK / SRC 50 ZG-S
и двете излизат около 2500 лв. с монтажа
И сега - кое от двете да избера и ако има нещо по - добро казвайте кое е то докато не съм направил някоя глупост.
RAS-B 13 SKVP-E - Вътрешното тялоЦитат:
Първоначално публикувано от fozyto
RAS-13SAVP-E - Външното тяло на същия много добър модел.
Но малко ще е малък за 33 кв. м. при височина 2,60 м.Има RAS-B16SKVP-E RAS-16SAVP-E
fozyto, За това помещение ти трябва отдавана мощност на отопление към 6 800 W.
Първо намери кои модели я отдават и после гледай цените.
deian имали нови модели MITSUBISHI SRK ZHX-S при 25 и 35-те
dan66, valen1
Благодаря за отговорите - заблудила съм се, че ще е достатъчен... Ако не се лъжа го дават за 85 м3, а помещението ми е 88 м3. Следващият модел е за 115 м3 - няма ли да е прекалено мощен?
Моля, дайте съвет какъв да сложа за всекидневна 88 м3, добра топлоизолация, качествена дограма. Бюджета ми е до 2700 с включен монтаж.
Поздрави!
Не, при 25-ците и 35-ците актуалните модели още са ZGX-S.Цитат:
Първоначално публикувано от cecko24
fozyto, Кубатурата посочена в магазините до която пишат че е подходящ даден модел се отнася за режим охлаждане.
В интерес на търговците е да пишат че, климатика е подходящ за по-голяма кубатура или в случая с втората употреба да пишат че климатика е 10-ка, пък той да е 8-ца.
Не искам да препоръчвам марка и модел, всеки има различни предпочитания и критерий за това което му трябва. Ако мислиш че и по-малка мощност ще свърши работа, сложи един климатик сега а пък после ако мощността не е достатъчна, сложи още един.
Тия СОР не са критерия за работата на климатика. И като търсиш пак мидея да ти кажа че има вече модели DC инвертор каласА.Цитат:
Първоначално публикувано от zandor
valen1
За търговците спор няма :))
Въпросът при мен е, че до скоро използвахме климатика единствено за охлаждане през лятото. Тази зима сме в ново жилище, а газта ще се пуска догодина.
В интерес на истината доста теми отворих във форума, но темата за климатиците е необятна, а зимата идва... Както казах с бебенце на по-малко от 3 месеца сме и затова съм така настоятелна за съвет - моля да ме извините :)
В спалнята 13 м2 сложихме ADAX 1,5 kW- много сме доволни, но във всекидневната трябва да сложим поне 2х2kW и затова се спряхме твърдо на качествен климатик.
6 800 W средна или максимална мощност трябва да е - така като гледам май повечето са около 5 и нещо средна, а максималната стига и до 8 kW.
Лека вечер! :Drinks:
Мисля, че и нещо около 5,5 kW би те устроило. Номинално!
Най-хубавото в тоя форум е търсачката......Писано е с желение и най-вече МНОГО!!!!!
Просто трябва да се прочете!
[quote=fozyto ]
Мили хора,
Съжалявам, че първото ми мнение е въпрос, но ми е необходим спешен съвет от хора, които разбират.
Каква е разликата между следните модели климатици:
Toshiba RAS-B 13 SKVP-E - Daiseikai
TOSHIBA RAS-13SAVP-E
В магазина ми обясниха, че съществена разлика нямало, само дизайна на вътрешното или външното тяло.
Помещението, което ще отоплявам е около 33 кв. м. при височина 2,60 м.
Имам бебенце на 3 месеца - предполагам, че това също е от значение при избора на климатик.
Кой от двата бихте предпочели? Моля, ако някой знае и по-добри алтернативи в този ценови диапазон да ги сподели.
Ще съм Ви благодарна много! :god
[/quote
Климатика е перфектен но е малък за помещението ти,вземи си 16ка за да си спокоен отвсякъде!
СОР не топли! Вземи си мидея!Цитат:
Първоначално публикувано от zandor