Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2008 г.
Здравейте!Кажете някакви отзиви за този модел на Панасоник CS/CU-TE9HKE,както и 12-ката му,заслужава ли си и да не е от въпросните модели 2006 г.,ако не става може и  нещо подобно за около тея парички,двете 9-ки са ми за 2 стаи по 13 км2,а 12-та за хол 33 км2,мерси!
P.S. Имах в предвид квадратни метра ,не километра sorry!
Цитат:
Първоначално публикувано от jori
jori
Здравей!
Параметрите без да съм специалист мисля наистина са по-добри.
Не намирам този конкретен модел обаче в София, а линка е за Варна.
Възможно ли е да е стар модел или аз не мога да се оправя :(
Като казах да 4есто да размразява имах предвид дали работи нормално под тази температура или започва да се мьчи, защтото е обикновен и навсекаде в характеристиките му го дават до -5 градоса,някои око има такав модел и ако го е ползвал при -10-15 градуса щте сам му много благодарен ако напиши някои ред дали е доволен от рабутата му при тези температури.А на теб Jori благодаряти за мнението ти по моя вапрос.
ORLIN NIKOLOV, и двата климатика са едни и същи...Като параметри не се различават изобщо, само дето General изглежда така http://www.bulclima.com/files/produc...1178737422.gif,
Fujitsu изглежда така
http://www.aerconditionat.net/images/asy7-14u.jpg
Така, че каквото и да си избереш все тая. Климатика ще ти работи, но при по ниски температури, вече това което ще топлоотдава ще е нищожно като параметри.
и какво искаш да кажеш че при по ниски температури щте спре да духа топло ли? и този модел не става за отопляне през зимата на стая 20 кв. южно изложение,тухла сас PVC дограма.
Не съм казал, че ще спре - просто при по ниски температури, няма да отдава това което ще отдава примерно при 0-7 градуса над нулата... Ще ти отоплява, но не трябва да разчиташ че, ще топли като еквивалента му инвертор. Надявам се да ме разбереш.
здр. интересуваме FUJITSU модел:as-9lgc, as-12lgc.MITSUBISHI elektrik модели:msz gc25va, msz gc35va.MITSUBISHI heavu модели: srk25zg-s, srk35zg35-s.искам да знам кои от всичките е най добър благодариа за вниманието.
:)
здр. интересуваме FUJITSU модел:as-9lgc, as-12lgc.MITSUBISHI elektrik модели:msz gc25va, msz gc35va.MITSUBISHI heavu модели: srk25zg-s, srk35zg35-s.искам да знам кои от всичките е най добър благодариа за вниманието.
:)
Това помещение 12 USB ще го отоплява и при -15.Вярно е че на конвенционала пада малко повече изходната мощност,но това не значи,че няма да го топли.
Тук се налагат едни мнения,че едва ли не само инвертора е климатик и топли при минусови температури.Все едно да се каже,че само Мерцедес е кола и не трябва да се купуват Дачии.Друг е въпроса,че конвенционалните климатици стават все по-калпави от година на година,но този модел все още не саго развалили.Преди 5-6 години
всички конвенционални 12-ки бяха с двоен външен топлобменник и по-големи тела,отдаваха на отопление около 4кВ,имаяе даже до 4,5кВ,а сега се пускат 12-ки с два пъти по-малки външни тела и отоплителна мощност 3,2-3,5кВ,която при малките топлообменници много бързо пада при минусови температури.Но същото е отнася и за някой инвертори.
В тази тема намерих и двете желани марки,би ли някой ме посъветвал за отопление на стая 17квм 2,50вис какъв инвертор среден клас е за предпочитане 25 или 35 ?
Защо трябва по 2 пъти?!
А някои даже по 4, като pep4o.
Пепчо,по този начин зададен въпрос и във всички теми да го постнеш едва ли ще получиш отговор.
Цитат:
Първоначално публикувано от pep4o
Трябват ти една 25-ца и една 35-ца ли, че така си ни ги наринал? Нещо размери, описание на стаите?
И 3-те са сносни модели.
Цитат:
Първоначално публикувано от pep4o
чукча не читател ,чукча писател !