Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2008 г.
Zdr. na vsichki vyv temata. I az kato povecheto tuk sym s problem pred izbor na klimatik. Stava vypros za staq 17,5 kv.m. sys vunshna izolaciq i PVC. Licno sym se nasochil kym dva modela
- Mitsubishi MSZ-GC25VA
- Mitsubishi SRK 25 ZG S
Vyprosyt mi e dali tezi 9-ki 6te sa dostaty4ni za otoplenie na pomeshtenieto mi i koi ot dvata modela e po dobyr? Blagodarq Vi.
Здравей и на тебе,но тук по принцип се пише на кирилица.
Достатъчни са. Другото е въпрос на личен избор, сходни са.
хах по объркана и зле написана тема не бях чел тук всеки пита за нещо различно а колко по лесно е да напишеш в търсачката
jori sorry за корилицата, но незнаех. deian благодаря ти за инфото!
Добър ден! Искам малко съвети ако е възможно. Четах доста и колкото повече чета толкова по трудно ми става..с избора имам в предвид :)
Така искам да си закупя инверторен климатик до около 1000 лева(без монтажа), за стая 17 кв/м. Стаята е изолирана цялостно с минерална вата (всички стени и тавана) и също така е по ниска от стандарта 2.60,(с около 15 см) защото има окачен таван. ..дограмата е пвц 5 камерна..Стената която се пада външна е + външна изолация фибран. Това е.. Моля да дадете някакви предложения кое ще е най доброто решение.
Благодаря предварително и ще помоля ако може по бързо че взе да ми става студено :jamaika
п.п. : пропуснал съм да кажа само че стаята е северна..
meltdown, Мога да ти препоръчам инверторните модели на марката Samsung. Много надеждни са като работа, икономични, клас А, относително тихи. Друго предимство, което не е за подценяване е, че много често Техномаркет ги продава на промоция, тоест без оскъпяване. Като размер за стаята ти мисля че 9-ка трябва да е достатъчна.
В момента на промоция е 9-ката AQV-09ABA - цена 900 лв.
Има система за пречистване на въздуха: MPI /Micro Plasma Ion/. Също функция икономичен режим. Модерен дизайн, излъчващ елегантност и стил.
http://img377.imageshack.us/img377/1480/aqv09abamt3.jpg
Samsung научиха ли се да правят климатици? По принцип каквото си казал, valen1, е истина и явно го казваш от опит, щом съветваш човека за този Самсунг. Аз обаче съм чувал за много проблемни модели на марката, дано този е изключение.
Аз пък съм чувал, че от технонещо си поне климатик, е лошо да се купува. Особенно ако има неква примоция. Какво означава без оскъпяване? Без надценка ли? :)
Аз до колкото четах самсунг като климатици са за боклука..също така панасоник се включват в отбора..Това е което прочетах не е мое мнение така че малко скептично гледам вече на тези две марки като климатици специално..но благодаря ще го имам в предвид :)
meltdown, Ами не знам какво друго да ти предложа за тези пари. Може би марката Midea, има едни нови модели DC инвертори, тези които ги продават казват че били хубави. Например модела MSV1-09HRDN1 - към 950 лева без монтажа.
Или Hitachi RAS/RAC-D10EX2 - 1 000 лв., в момента е на промоция в същата верига магазини.
мерси valen1 ще почакам и други предложения искам просто да видя мнението и на други хора... и да уточня написах до около 1000 +/- още 50/100лв няма проблем просто дадах някаква ориентировачна сума имам в предвид че ако има нещо което си заслужава и е що годе малко по скъпо казваите..
За тези пари Е10Н2 на ХИТАЧИ.Поне го имам и знам от личен опит, че работи много добре.
meltdown какви други предложения очакваш за 1000 лв ? може би митсубиши ? с трици маймуни не се ловят ...
За 1000 лв по добре си купи хубав конвенционал-
FTYN/RYN35D на Daikin или ASY12USB на Fujitsu