Въпрос за прозоречен климатик
помогнете ми да обясня на една дама, че монтирането на прозоречен климатик, гледащ към остъклен балкон, не е най-.... мммм.... "адекватното" решение :)
идеята е била да се измисли крайно евтино решение за охлаждане през лятото, като въпросният прозоречен за 200-250лв е далеч по-евтин вариант от нормален климатик, а и липсата на необходимост въпросния климатик да топли през зимата прави излишно наливането на пари в сериозна техника
според мен, както и да го мисли човек, все се опира до обикновен сплит, пък било то и най-кучия.....
и понеже мен лично темата никога не ме е вълнувала, ще съм благодарен ако подхвърлите идея за въпросното охлаждане, което да препоръчам
Re: Въпрос за прозоречен климатик
Има и сплит системи само за охлаждане на цени около 290 лева.Видях ги в един магазин, някакви неизвестни марки, ама само за охлаждане сигурно ще работят нормално.
опитай да и обясниш че прозоречните климатици са много по шумни, плюс това ще трябва да унищожи част от прозореца за да се монтира климатика.отделно като работи климатика на терасата ще е супер жега и остъкляването трябва да е максимално отворено да влиза по хладен въздух отвън.и последно за което се сещам климатика ще тече в терасата и за това трябва да помисли!абе спестяваш малко пари и после съжаляваш.най добре сплит извън терасата.
Цитат:
Първоначално публикувано от edi1
Има и сплит системи само за охлаждане на цени около 290 лева.Видях ги в един магазин, някакви неизвестни марки, ама само за охлаждане сигурно ще работят нормално.
нещо по-конкретно някой може ли да предложи?
Аз съм от Ямбол и в един магазин видях такава машина, точната цена май беше 299 лева.Ако не се лъжа марката беше май корейска - СООЛСТАР или нещо подобно.
така като чета, coolstar = midea :)
Сега ходих до магазина.Не бил КООЛСТАР, ами УЕСТПОЙНТ.цената е 299 лева.Пише, че бил корейски, но не гарантирам.Отдава 2,05 на студ, консумация 0,66 КВ, значи ЕЕR към 3,1.
благодаря ти много. сега остана и да разбера защо търсенето "westpoint / уестпойнт климатик" не връща нищо в гугъла :))
както и да е, предавам информацията и цената и всичко е наред. благодаря отново
P.S. ако някой от варна може да ми даде по-използваема информация за подобен продукт ще ме улесни много ;)