Моля за помощ при избор на климатик за спалня
:help Здравейте отново,
Вече писах във форума и получих няколко съвета в общата тема, но все още не мога да се ориентирам, затова отварям отделна тема само с моя проблем. Надявам се да ми помогнете.
Тъй като досега бях зает със смяна на дограмата и правене на външна изолация, все още не съм избрал и закупил климатик.
Ето скица на помещението ми:
http://photo-zona.net/images/user405...8_Klimatik.JPG
Ще го ползвам в спалнята (за охлаждане и отопление), която е 29м3 (куб.м.), но в определени моменти ще се ползва и за съседните помещения (баня+коридор), които са 15м3, т.е. общо около 44м3. Жилището е с добра дограма и изолация.
Ето отново изискванията ми (разбира се, склонен съм и на компромиси):
1) Висок СОР
2) Нисък шум (и на външното тяло)
3) Всякакви видове филтри (добре е да има антибактериален и антиалергичен), йонизатор...
4) Климатикът да е нов, японски и да работи на 220V
5) Читава фирма за монтаж и поддръжка в София
Досега ми препоръчаха Санио SAP-DS22T, FUJITSU GENERAL ASY8 9LDC, DAISEIKAI (TOSHIBA) RAS-B 10 SKVP-E RAS-10 SAVP-E, MHE SRK20/25 ZGX-S.
Аз лично си харесах Мицубишито.
Кажете ми моля за тази кубатура какъв е оптималния климатик - девятка, десятка...?
Този Мицубиши ще пасне ли, за това помещение ще работи ли оптимално? Има ли и по-евтини варианти, но с подобни параметри и ефективност?
Благодаря
Re: Моля за помощ при избор на климатик за спалня!
Първия път когато задаваш въпрос за купуването на климатик за това помещение е на 28.07.2007. Тогава искаш съвет и защото външен човек ти е препоръчал определен модел, за да разбереш дали е добър. Само през 2007 г. за това помещение, задаваш в форума общо 13 въпроса и получаваш директни или свързани с темата общо 14 отговора.
Julian - 3
blue1 - 9
nebelservice - 1
izwerga - 1
Годината е вече 2008, до тук си задал все за същото помещение 12 въпроса и получаваш 14 отговора, директни или свързани с темата.
Mmitaka - 2
Marvin - 1
deian - 3
dan66 - 4
lavsho - 1
Alexi - 1
nebelservice -1
patra6kov - 1
Допълнително си извикал и е дошла монтажна фирма да направи оглед и да даде препоръка за марка и модел. После си ходил и в друга фирма, "Драмакс" и тях да питаш. Сега дори отделен раздел правиш, където все за същото помещение пишеш че си неориентиран и не знаеш какъв климатик да купиш.
4) Климатикът да е нов, японски и да работи на 220V
Е такова животно няма. Работят на 220, но с траф. Щом това те притеснява, Sanyo-то отпада.
От другите 3, който и да сложиш, ще пасне идеално. Клоня към MHI, защото май е най-тих - спорен въпрос. Ако няма да отваряш - 20-ца, ако ще отваряш - 25-ца.
Това е.
ПС: всеки ще ти каже според предпочитанията си. Тошибата и Мицубишито са много сходни модели по всичко, така че ще се наложи сам да избереш.
@brutas,
Ако не можеш да вземеш самостоятелно решение на базата на всички отговори, които си получил до сега, няма да го вземеш и в тази тема.
Просто си избери фирма и се довери на специалистите.
Затварям темата.