Re: Въпрос за енергоспестяването на инверторните климатици
Цитат:
Първоначално публикувано от valen1
Мощността която ти е сметнал калкулатора е правилна. Но можеш да я получиш от колона 48-ца а не от стенен климатик.
Ако някой друг също има голямо помещение и мисли че и половината мощност от тази която му сметне калкулатора ще стигне, да си монтира климатика по такъв начин че да може после да сложи и втори /при необходимост/.
Не споря:)
Просто исках да подчертая, колко е относително! А ти ще си сложиш ли колона в хола, например? :ole
За протокола - климатика ми не е монтиран по начин, който позволява слагането на втори. :cowboy: Това не значи, естествено, че няма начин да стане. И се отоплявам на 100% с него. И е със по-малка мощност от сметнатия от калкулатора. И нямам забележки.
eee къв е тоя апартамент 3.2 и аз искам такъв :yahoo: значи с какъв климатик отопляваш това помещение?
Цитат:
Първоначално публикувано от PifchoBG
eee къв е тоя апартамент 3.2 и аз искам такъв :yahoo: значи с какъв климатик отопляваш това помещение?
Ми чети де. Писах, че не е апартамент.
А го отоплявам с Тошиба 802..
Цитат:
Първоначално публикувано от patra6kov
Ми чети де. Писах, че не е апартамент.
Няма какво да се чудиш - народа е свикнал да живее в жилища с високи стаи цели 2,2- 2,4м :)) като вляза в такава стая имам чувството, че ще се ударя в тавана.Друго си е 3- те метра .
чак 2.2 не ама като сможиш 4см изолация на пода върху нея замаска и паркет - 8см. и като сможиш 4 см на тавана или
пък окачен таван и идваш на 2.6 !