Re: Най-сполучливата марка климатици в нисък ценови клас
АЗ също ползвам обикновенно Нео, /имам и едно хитачи/, и за мое най-голямо учудване работи нон стоп и без проблем при тези температури :yikes. Поддържа си зададените 20-21 градуса и не се е обледенявал до момента. Само малко повече бръмчи, а и вероятно малко повече харчи, но за тези пари е просто номер 1. Не го виждам обаче в лисата за класацията??? :2guns:
Osaka са железни /ама е въпрос на късмет/
В къщата на родителите ми в Сливенския балкан има 5 Nippon-a (4инвертора + 1конвенционален). В тези студове се представиха повече от добре!
+ Nippon
имам нипон 12ка,до -5*се справя добре,но има ли мъгла става студеничко
Цитат:
Първоначално публикувано от kojchev
имам нипон 12ка,до -5*се справя добре,но има ли мъгла става студеничко
Инвертор или конвенционален?
Така зададен въпроса на анкетата трябва да включва като възможност и марковите климатици втора ръка.
конвенционален,в спалня 17кв.м.
Така е. Да редактира заглавието като добави "нови" или да се махне "ценови" ;)
@kojchev - За конвенционален си е нормално да му падне мощността при такива условия, но инвертора не мърда...
Re: Най-сполучливата марка климатици в нисък
komplekt, кое не му мърда на инвертора?! Така с цифри ако може да си подкрепиш мисълта?
Отвори на Промотелек тестовете: на -10* от коп 4 масово пада на 2, което мисля се компенсира с увеличаване на консумацията защото си продължават да топлят - не споря. Обаче примерно: при +7* пуска 4кВ - гори 1кВ = коп4, на -7* пуска 3кВ - гори 1.5кВ = коп 2 ... с такова впечатление оставам аз за "инверторите", а ти?
Аз не съм се вманиачил като повечето участници, да слагам по 7 термометъра в стаята, външни-3, да измервам консумация на всеки час и пр. Доволен съм, когато ми е комфортно, държа си климите на 22-23*С, не им обръщам толкова много внимание и ми е добре. Искам да ти кажа, че инвертора си поддържаше температурата без проблеми...
Това е друго: ТВОЯ инвертор си подържал градуса без проблеми в ТВОЕТО жилище! Това не значи автоматично че не му пада мощноста, пада му и то доста но явно си случил на машина/мощност подходяща за помещението ти. Дълго и безпроблемно да те топли :Drinks:
До сега съм ползвал МИДЕА и ОСАКА/още се ползва/.И от двете машини съм доволен, вършеха си работата доволно добре, не са давали дефекти.Осаката още си я върши прекрасно, особено на фона на температурите преди няколко дена.
Нипона за година и половина вече ми даде два дефекта,веднъж датчик на вътрешното тяло,а наскоро ми сменяха мотора на вътрешното тяло.Със сигурност повече няма и да си помисля за марката нипон.
Aз преди 3 години си купих 2 Мидейки,след като се убедих,че наистена са "кучи марка" миналата година си взех още 2 ,за тези пари са си ексрта .Не са "Мерцедеси" нито пък "Москвичи" а са си просто Хладилници.
Осаката е пълен батлак,правят ги в Бургас в едно текезесе. 12 ЦН работи като трактор ламарини тракат, компресора има страшни вибрации, абe боклук, JL е същия боклук.Абе грозна работа.
Абе Мидейката работи добре както ти се случи, ама стане ли й нещо тръгваш по мъките като Панасоник.Магнум е под всякаква критика.