Невярна информация при покупка на климатик!!!
аз съм от Русе и преди месец си купих климатик от Русенска фирма. Когато избирах климатика държах да е Японски, продавача ми каза че климатика е произведен в Япония и че е много надежден. аз си го купих и ми го монтираха, скоро го пуснах и започна да прещрака и шуми вътрешното тяло. Климатика няма инструкция на български. рових се в интернет и разбрах, че климатика е произведен в Китай!!!! Какво мога да направя за лъжливата информация и подвеждане при покупка. Към кого да се обърна ? Защита на потребителя ?
Re:Невярна информация при покупка на климатик!!!
Кажи ми модела на климатика, защото ми се струва, че напразно се ядосваш.
Toyotomi inverter gan-gag A-135 IV
Toyotomi е японска марка, но производството им на климатици е извън Япония....Прочети тази тема http://forum.setcom.bg/index.php/topic,38978.0.html
Ако няма надписи на японски /йероглифи по климатика и по дистанционото управление/ значи че не е произведен в Япония. Но съм сигурен на 100% че тоя модел не е произведен в Япония.
ами защо лъжат народа? казаха ми в магазина да не си купувам Panasonic защото е Китайски, а ми набутаха друг Китайски.
защо да давам повече пари като ще е китайско! сега какво мога да направя, как се процедира при такъв случай?
А от къде си сигурен, че продавача знае къде е произведен. Нали знаеш всяко СОНИ е японско. :ole
Ако не е тайна на каква цена го купи?
Ако това ще те успокои, тук го пише Made in Japan:
http://www.toyotomi.it/pdf/listinoprezzi_toyotomi09.pdf
Това е сайта на Toyotomi Италия. Не знам в БГ откъде ги взимат, но може и на тях така да им е било казано.
Важното е да разбереш, че климатици, произведени в Япония, рядко се срещат в самата Япония (да не кажа никак напоследък или само най-върховите модели), а камо ли в България. Тук като японски се котират един модел на Дайкин, един на Тошиба и Чофу. А да... и Тойотоми :) Лично аз се съмнявам в тази информация.
Важно е как е произведен климатикът, не къде.
Но ако имаш наистина оплакване от климатика е кофти...
ПС: мен по-скоро ме притеснява това, че е от тези модели, дето се срещат само по италиански и гръцки сайтове. Нашият климат зимата е далеч от техния. Обаче тук все се намира някой хубостник да внесе нещо неподходящо.
ами то на лепенката на вътрешното тяло пише made in japan, а на външното tayland. и инструкциите са на италиански.
Е, значи не си излъган.
А и току-що разбрахме откъде ги внасят :)) За отопление ще го ползваш ли?
аз си го взех главно за охлаждане, може ли да се разчита на лепенките made in japan? защото като гледам е на части от калпава и хубава пластмаса.
имам снимки но не мога да ги кача. изписва ми "Папката за файлове е пълна. Моля, опитай с по-малък файл или уведоми администраторите или модераторите". въпреки, че опитвам с малки файлове
Цитат:
Първоначално публикувано от Ruse
имам снимки но не мога да ги кача. изписва ми "Папката за файлове е пълна. Моля, опитай с по-малък файл или уведоми администраторите или модераторите". въпреки, че опитвам с малки файлове
Отиди на www.webshots.com
направи си акаунт , качи ги там и дай линковете за форум- които сайта ти предоставя
Общо взето опитен юзер ще направи това а не повече от 15 /20 мин
www.imageshack.us - 30 секунди. Без акаунт, без нищо. Качваш и даваш линк.