Ако навън не е жега да изключвам ли климата?
Имам следния въпрос за експлаатация на клима. Имам конвенционален Самсунг от около месец и нещо, който го пускам само когато навънка е над 30 градуса /то бяха само 2-3 дни де/, през останалото време е изгасен. Работи от 12 до 16 часа когато е най-голямата жега. След това го изключвам от дистанционното. Правилно ли е или трябва да му наглася температурата напр.на 22 градуса и да го оставя да бичи нон-стоп.
Re:Ако навън не е жега да изключвам ли климата?
За лятото няма нужда.Охлаждай когато трябва и изключвай.Ама на 22 ще замръзнеш. :)
Цитат:
Първоначално публикувано от edi1
За лятото няма нужда.Охлаждай когато трябва и изключвай.Ама на 22 ще замръзнеш. :)
Що да замръзна, през най-големите жеги в стаята ми е 27-28 без клима. Аз го нагласям на 17-18 и ми става хорошо, верно не съм поглеждал колко е след 1-2 часа в стаята де. А зимата например тоя боклук го дават до -5 да работи. Искаш да кажеш, че през зимния период трябва да работи постоянно и ако паднат температурите под -5 да го спирам.
За през лятото 17-18 градуса е голям студ освен ако у вас през лятото не си облечен сериозно от горе до долу.
Важна е температурата в стаята отчетена с отделен термометър, а не на колко градуса се наглася климатика, защото той може да е нагласен на 17 градуса, но да има причини, поради които да не може да ги достигне. Може компресора да работи постоянно, но в стаята температурата пак да е по-висока.