Избор на климатик предимно за охлаждане
Привет на вс. колеги.
Нуждая се от ваши насоки за избор на климатици, който основно да ми служат за охлаждане и съвсем леко затопляне може би в късно есеният и ранно пролетният период. Скоро купих жилището /още не съм се нанесъл/ като отопление вече го реших - газифицирах се.
Моля имайте на предвид, че климите който търся да не са от най-високия особено ценови клас /след финансовият колапс, който претърпях със купуването и ремонта на жилището/,но да не бъдат компромис ЦЕНА - КАЧЕСТВО.
Насочил съм се към оборудване на две стаи със клими като всяка има преход към следваща т.е. - трапезария /15кв.м/ със директен преход към кухня /8кв.м/ и Хол /18 кв.м/ със директен преход към спалня/15 кв.м/.
Първото ми питане е може ли с общо два климатика да охлаждам общо 4-те помещения?
На какво основно трябва да наблегна при избора на клима за да постигна целта си?
Мога ли да направя компромис с това да ли да е или не инвертор?
Към какво марка и модел и евентуално към кой доставчик ще ме насочите примерно в моя град Русе?
Очаквам с нетърпение бъдеща дискусия.
Поздрави.
Re:Съвет за избор на климатик предимно за охлаждане
Цитат:
Първоначално публикувано от JKanchev
Привет на вс. колеги.
Нуждая се от ваши насоки за избор на климатици, който основно да ми служат за охлаждане и съвсем леко затопляне може би в късно есеният и ранно пролетният период. Скоро купих жилището /още не съм се нанесъл/ като отопление вече го реших - газифицирах се.
Моля имайте на предвид, че климите който търся да не са от най-високия особено ценови клас /след финансовият колапс, който претърпях със купуването и ремонта на жилището/,но да не бъдат компромис ЦЕНА - КАЧЕСТВО.
Насочил съм се към оборудване на две стаи със клими като всяка има преход към следваща т.е. - трапезария /15кв.м/ със директен преход към кухня /8кв.м/ и Хол /18 кв.м/ със директен преход към спалня/15 кв.м/.
Първото ми питане е може ли с общо два климатика да охлаждам общо 4-те помещения?
На какво основно трябва да наблегна при избора на клима за да постигна целта си?
Мога ли да направя компромис с това да ли да е или не инвертор?
Към какво марка и модел и евентуално към кой доставчик ще ме насочите примерно в моя град Русе?
Очаквам с нетърпение бъдеща дискусия.
Поздрави.
Сносен вариант-само за есен -пролет, без зимно отопление с климатици:
1.за трапезария-кухня ето това-http://www.bulclima.com/klimatici-i-...eneral/ash12ub конвенционален(неинверторен) климатик
2.за хол -спалня ето този инвертор http://www.bulclima.com/klimatici-i-...eral/asha12lgc излиза по-евтино от конвенционалните необходи да изпълняват задача за отопление есен пролет
Вариант 2 -климатици за отопление зимата:
1.за трапезария кухняhttp://www.bulclima.com/klimatici-i-...eral/asha12lgc
2.за хол-спалняhttp://v-clima.com/prod.php?id=klima...ftyn50f_ryn50e
Бих ти препоръчал мидеи, но след като съседа ми си сложи мидея 18-ка в хола "да я ползва само за охлаждане" и последната е като трактор ЮМЗ :yikes по нанагорно, не бих ти причинил това на теб и съседите ти...
Успех в избора :Drinks:
Колега justify благодаря за краткото и ясно информиране по проблема.
Горе-долу съм запознат със тези оферти и те наистина са добри особено като технически характеристики, НО винаги се търси по-оптимален във финансово отношение вариант.
Ще бъда благодарен на всеки колега който предложи такъв.
Поздрави.
Re:Съвет за избор на климатик предимно за ох
Цитат:
Горе-долу съм запознат със тези оферти и те наистина са добри особено като технически характеристики, НО винаги се търси по-оптимален във финансово отношение вариант.
Ами кажи с какъв бюджет разполагаш за да не врачуваме. Че почваме да препоръчваме вентилатори...
П.С. Колко ти излезе газификацията?
Kasap - бюджета както винаги е напълно ограничен т.е. ако мога да мина за два хубави климатика със 1500 лева ще е добре /това е тавана със монтажа/.
Но един от основните ми въпроси бе към какви характеристики трябва да се насоча за да отговарят на моите изисквания - дали да бъде инверторен климатика, който е по скъп, а аз ще го ползвам малко /заслужава ли си/, а конвенционалният пък си е вече старо поколение и т.нат.
Газификацията на 4-стаен апартамент 100кв.м. със котле Вайлант 20 БГВ и панелни радиатори със всички такси без програматор ми излезе точно 6 000 лева.
Цитат:
Kasap - бюджета както винаги е напълно ограничен т.е. ако мога да мина за два хубави климатика със 1500 лева ще е добре /това е тавана със монтажа/.
Това няма как да стане. Което отговаря и на следващия ти въпрос... Няма какво да гледаш модели, характеристики, и т.н. Взимай каквото ти позволява бюджета.