Зимата как ли ще успява да размрази тези места където няма тръби ми е загадка на мен.Панасоник не са ''Лабади'',ама това ми се вижда доста рисковано.Цитат:
Първоначално публикувано от justify
Преглед за печат
Зимата как ли ще успява да размрази тези места където няма тръби ми е загадка на мен.Панасоник не са ''Лабади'',ама това ми се вижда доста рисковано.Цитат:
Първоначално публикувано от justify
Здравейте,
Имам следното питане: Трябва да отопля хол от 20кв. Към него има прилежаща стая, която обаче може да се затваря с врата. Стаята е тя е 17 кв. Имам си нови изолация и дограма навсякъде. Кой от климатиците ще ми свърши работа?:
Toshiba RAS-13SKVP2-Е - за близо 2400 лв
AWHZ14LBC Nocria - пак за близо 2400 лв
Panasonic KIT- NE 12 LK - 1750 лв
Daikin FTXS35J - за 1850 лв
Всичките :)
Ако ти се дават пари, вземай ТОО-ШИ-БАААА :))
Ако не, Панасоника.
Nocria-та в тва' помещение ще умре от скука :))
Ето този екземпляр е за тебе, само че за едната стая :)Цитат:
Първоначално публикувано от mbialkov
Ако искаш да минеш с една машина за 2-те стаи взимай Нокрията.
Може да е малко смешно да го предлагам пред Нокрията и Тошиба 6, но все пак ще го предложа ;)
http://www.**********************/klim...12lt-881.html#
https://www.youtube.com/watch?v=Z1eymph3IVw#ws
На -7 си запазва номинала си от 4kW, което за BG е супер!!;) Поне през 90% от отоплителния сезон ще работи на номинална мощност. Има и мощност в запас: 0.90-4.00-6.50 kw
Едва ли ще се реализират кой знае какви иконимии с ТОШО и ФИЧО, а разликата в цената е 400 лева. Мисля, че тая клима е добър среден вариант.
това че си запазва номинала е рекламен трик според сервизното не е точно така
А звучеше толкова добре... :cry:
Странното е, че и тук така пише:
www.fujitsu-general.de/tl_files/fujitsu/produktblaetter_download/2011_ASYG09-12LT/2011_Fujitsu_General_ASYG09-12LT_V2.pdf
Не ми се вярва да лъжат... сериозна компания е... Аlexi, можеш ли да изпратиш линк към сервизното?
В тоя PDF пише "new model" на графиката. Да не гледаш някое друго сервизно? Тоя се води 2011-та модел.
... Пък и цената дето е от линка е без монтаж. Ако излизаше толкова на сметка до сега да сме монтирали много ама ...
Явно рекламата е малко;) Пък и клиентът си остава верен на марката;) Ако си имал Тошиба и си останал доволен и пак трябва да купуваш климатик, вероятно пак Тошиба ще вземеш :afro:
Да, скъпичък е иначе... С монтаж излиза колкото 13-ка Дайсейкай6 без монтаж - 2200 лева. Нокрия-та е 2600 с монтаж.
Релкамата няма нищо общо. Просто Fujitsu-General се самоубиват.
1. Пуснаха слаби, орязани машини от ниския им клас.
2. Спряха доказали се на пазара машини с добра цена.
3. Пуснаха новия си висок клас на неконкурентни цени, спрямо възможностите и цените на конкуренцията.
4. От края на зимата спират доказал се и уникален модел без конкуренция - Nocria.
... и какво им остана?
babati, а 14-ката на Нокрия е 2369 с монтажа, не 2600!
Ако е така, си прав. Разликата в цената не е толкова голяма - 200 лева, а Нокрия-та е доста по-мощна... Явно ВИМАКС "печатат" здраво :))Цитат:
Първоначално публикувано от Mega
Не знам... аз много се зарибих по asyg 12 LT.
Другата година по това време мисля да сложа един такъв на вилата за тест :Drinks:
LT-то едва ли е лоша машина, просто за тези пари има по-добри. Тоест цената не отговаря на възможностите.
... да не говорим, че в пет различни каталога има пет различни данни за машините, коя от коя по-различни.
Ще падне цената докато дойде време да го купувам :) Нокрията не знам коя година е, но с тия параметри съм почти сигурен, че е била ултра скъпа като е излязла на пазара тъкмо. Коя година е между другото?
Иначе спрямо Дайсейкай-ите не е чак толкова скъпо LT-то, а е по-мощнто е 5-та серия примерно. 6 серия вече е прасе! 13-ката е 7.7 по максимал!
babati -то зарибяването е нещо различно от здравата логика.
И аз харесвам, фуджицу, но ги харесвам защото толят, а не от зарибяване или фенщина.В момента в който "изкараха" модел който не предлага нищо повече от конкуренцията и дори му липсват някои екстри на почти същата цена ги "отлюспих".
За тези пари които ще похарчиш за LT си вземи тошиба.Ако е по-голямо помещението -Нокрия 14-ка.
С тошибата ще имаш плазма, с фуджицуто ще получиш просто едно LD, но без плазма.Не си струва.Аз нямам дилема като твоята-остава ми една стая около 11-12 квадрата- най-вероятно ще е тошиба дайсекай, но при всички положения ще е с плазма филтър какъвто и да е климатикът.
Предполагам, че донякъде на инат си се засилил към LT, защото всичко живо у форума "реве с пълно гърло" ТОШИБА-А-А-А-А...", но това реване е в съответствие с предлаганите модели и цени, ако не в средния то в най-високия клас е DAISEKAI и има доста логика в него.Преди фуджицу да спре LD серията, макар и с известни недостатък тя беше най-доброто съотношение екстри/качества/цена за 1500-1700лв с монтажа.Сега просто няма какво по-добро да предложат на потребителя като цена и качество.Във високия клас тошиба ги размазва, макар и в последните няколко месеца предполагам вносителя/ите(на тошиба) се "подхлъзва" върху желанието си за по-голяма печалба и увеличи със 100-200 лева цените, а в ниския клас макар и да се ползва с по-малко доверие LG набират постепенно скорост и ако кризата продлжи/се повтори има немалка вероятност да навлезне в ниски ценови клас до 1000 лева ...
Sorry, но при това, което предлага General-Fujitsu LT или LU при тази си цена отнасям един Nordic модел на Panasonic без да се замисля изобщо.