Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
Цитат:
Първоначално публикувано от Kasap
По тази лигика сложи 18ка и си отоплявай и банята. При климите не винаги "повече" означава "по-добре". 9ldc е идеален. Забрави за тези маймунджилъци с отолението на 5 помещения с половин климатик. Ако имаш бюджет в излишък, по-добре го инвестирай в 2х9ldc. :Drinks:
diksanal много правилно каза човека ама кои да го слуша от този 3 KW номинал на 07LGC при -7 знаеш ли какво остава !? 09 LDC още миналата година е спрян от производство защо ли !? При този панел без изолация и с големи топлозагуби и 12 може да не стигне камо ли 07LGC? Разликата между 09 и 07 LGC не е само софтуерна различни типове на управление имат при -7 градуса COP-a на седмицата е по малък !
p.s gnf двата Sharp също са добър вариянт
Цитат:
Първоначално публикувано от ilia1984
diksanal много правилно каза човека ама кои да го слуша от този 3 KW номинал на 07LGC при -7 знаеш ли какво остава !?
2,79kW при - 7оС. А-аа, да... и спирам да ти отговарам на глупостите.
Цитат:
Първоначално публикувано от Kasap
2,79kW при - 7оС. А-аа, да... и спирам да ти отговарам на глупостите.
да правилно добре си научил урока ако човек-а иска повече от 20 градуса !? Кво правим ще стопим копресора на макс 6500 оборота за да изкараме 2,65 kw :yikes
p.s тия 2,65 kw няма да ги усетиш как се излетели през комина и повече от 20 градуса до датчика няма да видиш :wink:при консумация 1,1-1,2 kw
Да вземе да сложи 2 Нокрии с 6 kW номинал, понеже бил неизолиран? Чета, чета и човекът тъкмо да вземе правилното решение и му скачате с глупостите.
Цитат:
Първоначално публикувано от deian
Да вземе да сложи 2 Нокрии с 6 kW номинал, понеже бил неизолиран? Чета, чета и човекът тъкмо да вземе правилното решение и му скачате с глупостите.
Никой не е казал 6 kw номинал ..... но ще се съгласиш че с 2,65 kw трудно ще стоплиш смисъл комфортно панел от 48 кубика без изолация
Ако никога не си засичал с уред как работи един климатик и не си му следил консумацията и съответно топлоотдаването при различни температури, по-добре не коментирай.
Без да имам за цел да наливам още масло в огъня, който явно се е разгорял, искам само да питам още нещо: за варианта с Фуджитсу разбрах долу-горе... Може ли за Панасониците някакви мнения - проблеми, струват ли си и т.н. Защото все още имам известни колебания, макар и по-малки. Какво мислите? Благодаря предварително!
Ако е ПАНАСОНИК, LKE-3, т.е. с 3 накрая.
Здравейте отново.
Аз по-назад съм споменал, че точно този модел смятам че е едното решение. Т.е. към момента колебанието ми е между Фуджитсу 07LGC + 09LDC и Панасоник 09 + 12LKE-3. Може ли да се каже кой е по-добрият вариант, или няма как да се направи сравнение?
07LGC нито по цена, нито по данни е много от 09LGC, по-добре второто, разликата е прекалено малка за да се взима 7-цата.
Цитат:
Първоначално публикувано от Mega
07LGC нито по цена, нито по данни е много от 09LGC, по-добре второто, разликата е прекалено малка за да се взима 7-цата.
Mega, кажи една причина, поради която да се предпочете 09LGC. :Drinks:
Горе казах причината. Говоря само за избор между 07LGC и 09LGC не измежду трите!
Цитат:
Първоначално публикувано от Mega
Горе казах причината. Говоря само за избор между 07LGC и 09LGC не измежду трите!
Така де! Ма за един етикет, 50 кинта не давам! :taz