Re:Избор на климатик, среден/висок клас
Тошиба 225GDR при 2* отдава 4300 вата и консумира 1330 вата, тегло 13/27 - модел 2006г.
Шарп Т25SX при 2* отдава 4300 вата и консумира 1230 вата, тегло 15/36 - модел 2006г.
Шарп U25SX при 2* отдава 4600 вата и консумира 1230 вата, тегло 16/39 - модел 2007г.
За инфо под 2* Сашо ще се изкаже.
Аз съм за Шарп U25SX.
Цитат:
Първоначално публикувано от gnf
Тошиба 225GDR при 2* отдава 4300 вата и консумира 1330 вата, тегло 13/27 - модел 2006г.
Шарп Т25SX при 2* отдава 4300 вата и консумира 1230 вата, тегло 15/36 - модел 2006г.
Шарп U25SX при 2* отдава 4600 вата и консумира 1230 вата, тегло 16/39 - модел 2007г.
За инфо под 2* Сашо ще се изкаже.
Аз съм за Шарп U25SX.
Това както виждам са максималните стойности,които на мен няма да са ми нужни,надявам се по-близко до номинала да е малко по-розово положението.Като отдаване и консумиране U25SX е мааалко по-добър,но като външен вид T25SX,интересно ми е само заради тоя дизайн ли е по-скъп или има и нещо друго?
А неща като компресори,топлообменници известно ли е какви са :)
Струва ми се че скоро няма да си купиш климатик.
Цитат:
Първоначално публикувано от izbornaklimatik
Това както виждам са максималните стойности,които на мен няма да са ми нужни,надявам се по-близко до номинала да е малко по-розово положението.Като отдаване и консумиране U25SX е мааалко по-добър,но като външен вид T25SX,интересно ми е само заради тоя дизайн ли е по-скъп или има и нещо друго?
А неща като компресори,топлообменници известно ли е какви са :)
Като показатели U25SX е по-добър от T25SX (нали това е по-важно за теб), но по-високата цена идва точно от дизайна според мен, няма от какво друго да е продиктувано.
За такива подробности ти казах, потърси Сашо :Drinks:
Ако всеки така копуваше климатик мале мъка, не ми се мисли......
Ами поставете се на негово място :)
Толкова много предложения, от хубави по-хубави - кое от тях да избере :) :))
А и никой не му казва, че ще трябва да понапредне с японския :) :)) :yikes
:offtopic: Цитат:
Първоначално публикувано от bobovo
А само климатик ли е? Ми печка, пералня, тв, кола ....да не говорим за жена :))
izbornaklimatik не се засягай :Drinks: и дано имаш късмет след толкова избиране :god че ако се падне някой дрънчилник, ще забравиш и копове и чудесий и всичко....
Цитат:
Първоначално публикувано от bobovo
А закъде и защо трябва да бързам :) струва ми се,че точно моя начин на избиране на климатик е правилния
А и темата е избор на климатик .Човека само си избира .
цяла страница глупости : )
Sharp T25SX,Sharp U25SX или Toshiba 225GDR?И причина поради,която бихте избрали някой от трите
И един въпрос за монтажистите,има ли начин климатика да се постави на това място 86 на 30см е мястото до прозореца http://prikachi.com/images/394/2851394v.jpg
На 6 страници получи толкова информация, колкото е концентрирана в няколко теми.ГДР заради всички предимства на ТОШИБА пред други марки.А какви са те, прочети в темата за ТОШИБА, там има всичко.
izbornaklimatik, на това място 86х30 няма да можеш да монтираш шарповете. Иначе тошибката е с размери 318×840×218 - тоест подминаваш 30 см....
С риск да обидя собствениците на DR ще споделя, че от трите модела в подписа ми GDR се справя най-зле. NDR е безспорен победител. UDR пък е уникален за годините и цената си. Въпреки малкото години и многото екстри съм разочарован от GDR . Явно съм очаквал много повече от него .
225 GDR и 225 UDR са монтирани в стаи близнаци. UDR има 3.2 на топло срещу 2.5 на GDR, но чак такава разлика не съм очаквал.
wizard2000bg, аз не се обидих :) ама ако може да споделиш по-подробно, какво не ти харесва при GDR в сравнение с другите ти две *DR машини? :Drinks: