2 Прикачен файл(ове)
Отговор: Такова животно нема! /Наистина, екзотични марки климатици/
Отговор: Re:Такова животно нема! /Наистина, екзотични марки климатици/
Цитат:
Първоначално публикувано от
bigmouth
Много снимки, много нещо. от всичко видно до тук изводите са интересни. И най-набиващия ми се е, че някой просто не е запознат с по-старите модели. Например Coolstar-ките на Стоянката, които бяха Мидейки от Гърция, преди Делян въобще да беше чувал за тази марка, да се вкара Мак-уейче е просто обида или незнание, (те май вече са собственост на Дайкин), Aukia/Kobe-марка като Нео, Финлукс, Трео и т.н. само че тук идват едни модели от едни заводи, а не се въртят всяка година от различни, защото е по-евтино, Sogo- 2009-2010 Мидея за Турция-продадени хиляди, Амкор - много стар Израелски производител - само да напомня, че едни от първите климатици в БГ бяха други израелци-Електра (и то не на Центро Клима), Airwell -е този май дори го има в Евровент - голям европейски производител. Келон, Чунлан - китайски заводи, като май втория фалира. Пролукс - до преди падането на цените на климатиците са продаваше много добре и май беше от AUX. Иначе Икеда се продаваха много от Рони с неизвестен завод производител, същото важи и за Бард, Роллс, Фишер, Хек и т.н които стъпиха на пазара по-късно и заслужават да са тук.А, че Lennox е голям производител на климатична техника спор няма, както и няма спор за това, че малките им сплитове са Мидейки
тия РОНИ имат ли сайт,и само те ли внасят БАРД
Иначе PEREG са по-стари от амкор-също израелски
Едното е фуджицу, другото до него е хладилна витрина.Не виждаш ли че на магазина има големи реклами на следолед.:rolleyes:
На доста от външните тела на хладилните витрини има такива циферблати.Мисля че са манометри.
1 Прикачен файл(ове)
Прикачен файл 12682имитация на HITACHI, малко е лоша снимката но се вижда.
1 Прикачен файл(ове)
Не знам къде да го сложа?!?
Прикачен файл 13020
В момента на снимката не работеше:)).
2 Прикачен файл(ове)
ACSON съм ги виждал на доста места. Имат едни много странни външни тела, едновентилаторни ф500+
1 Прикачен файл(ове)
Това съм го снимал в Китай, в японски ресторант нито топлеше нито охлаждаше, но работеше като вентилираше помещението само, освен това и класът му е 3(1,2,3) както се вижда а не А,B,C.
Kelon са известна марка апропо.
Цитат:
Първоначално публикувано от
dodo_pv
Това трябва да е същото грее което се подвизава и с марката дайкин....
1 Прикачен файл(ове)
Вижте какво открих на Тенерифе, където предимно се слага Дайкин и Дженъръл :confused:
Прикачен файл 13321
E това не е екзотика. В БГ също ги има.
Еее не се подигравайте с вехтите макуеи те сега са преродени дайкини...