1 Прикачен файл(ове)
Почистване на Panasonic CS-UN12GKE
Преди малко се заех да чистя климатика Panasonic CS-UN12GKE. Това което ми направи впечатление е, че като започнах ад пръскам с вода(след меглиото) ваната от ляво се напълни почти догоре и стои така пълна. Дренажната тръба е от дясно и там проблеми няма, каквото отиде там продължава надолу по тръбата но от ляво не... Предполагам, че тези 2-те вани би трябвало да са свързани?! Вече минаха 20 мин от както пръсках и в лявата вана все още има вода...
Нормално ли е това за този модел, или нещо някъде се е запушило?!
Ако е така, моля за съвет как да го отпуша?
Прилагам и една снимка, но е малко мъглива...
Re:Почистване на Panasonic CS-UN12GKE
Хич не е мъглива снимката - за целта си е съвсем добра... Вземи първо един нивелир и виж дали нямаш леееко провисване в ляво, където си снимал "жабуняка"...
Колега, ваната под питата е пълна с кал и водата не може да се оттече :) Не съм запознатс утройството на панасониците, но не може ли да се смъкне ваната заедно с вентилатора?? :)
Свалих ваната и в почистих, нямаше кои знае какво, за сметка на това Панасокин са сложили на ваната един стериопор (вижда се малко на снимката) които образува нещо като тапа между 2-те вани. Когато водата е повече минава над спериопора иначе стои я ваната... Явно затова климатиците на панасоник се вмирисват така бързо... Или хората са си мислили за някаква система с 2 дренажни маркуча едновременно...
Всички вани са направени така, по средата да са по-високи, за да може да се оттичат в двете посоки спрямо монтажа. Така че нищо не можеш да направиш, винаги там ще задържа вода. Всъщност можеш- да пуснеш втори дренаж и от другата страна. Относно миризмата си мисля че не идва от ваната, а по скоро от питата. Турбината смуче въздух от питата, не от ваната. Аз стигнах до този извод, тъй като моя замириса още от първия си работен ден. Но само като изключи компресора, от мократа пита. Ако беше от ваната би трябвало да мирише постоянно.
Цитат:
Първоначално публикувано от IVO-1977
Всички вани са направени така, по средата да са по-високи, за да може да се оттичат в двете посоки спрямо монтажа. Така че нищо не можеш да направиш, винаги там ще задържа вода.
Не думай! Не знам при панасоник как е, но при фуджитцу отределено не е така!
Цитат:
Първоначално публикувано от Jackas
Не думай!
Ами цитирах обяснението на Mega за формата на ваната в темата за миришещото Мицубиши. И аз останах с впечатлението че при всички модели климатици е така. Не знам, Mega да каже.
... Или грешно съм се изразил, или грешно си ме разбрал. Идеята е, че ваната не се оттича така идеално, че да стане суха веднага. Просто наклона и не е толкова голям. По нея си остава вода (малко) докато не се изпари и при ползване лятото си се получават миризми. Ще ти снимам вана тези дни да добиеш предства.
Така и не ми се изясни защо прясно кондензирала вода във ваната, като се изпари ще мирише лошо. В банята ми има пълна кофа с вода, която стои понякога и седмица, преди да се подмени с прясна и се изпарява(не цялата), но не мирише на кисело.
Ако постои повече тази вода в банята, ще се вмирише и тя.Но тя е била течаща ''жива'' вода,заредена и енергийно.Докато тази в климатика се получава ,от кондензацията на топлия и влажен въздух върху студените ламели,като при това си добавя йони,соли и мърсотия.Не съм мерил с лакмуса да видя и с какво Ph излиза.Та за мен е нещо такова обяснението. :Drinks:
... Да не забравяме и че, водата от водопровода идва хлорирана малко или много.
Цитат:
Първоначално публикувано от Mega
... Да не забравяме и че, водата от водопровода идва хлорирана малко или много.
Малко,малко, та хич даже.С коктейла от чешмата,пак сме сред първите в България тук като и на нас доставят основно от Марица до с.Злокучене(то пък и едно име). :god