Климатик за отопление на стая 35 кв.м.
Здравейте,
имам следния въпрос. Трябва да закупя климатик, който ще се използва за отопление на стая с големина от 35 кв.м. Прегледах доста теми във форума и в крайна сметка се спрях на този модел - Toshiba, RAS-13SKVP2-E - Super Daiseikai 6. Въпросът ми е все пак достатъчен ли ще ми е за отопление на 35 квадрата стая или трябва да се насоча към по-големичък климатик ?
Благодаря, предварително.
След направената забележка ето и повече информация за помещението. Надявам се да е достатъчно. Извинявам се на модератора за пропуска ми в описанието.
Климатикът ще се ползва в жилищно помещение, като предназначението му е за отопление и охлаждане. Параметрите на помещението са - 35кв.м, височина от 2.6, обща кубатура се пада 91 куб. м. Има френски прозорци с големина от 7 кв.м. Дограмата е петкамерна ПВЦ, високо качество. Помещението е хол и кухненски бокс, така че в него ще присъстват обичайните уреди - хладилник, фурна, плот и телевизор. Жилището е в София, кв. Младост. Очакваната температура е около 24 градуса, като климатика ще е единствения източник на топлина през целия период(няма парно, печки, камини или нещо друго). Сумата, която съм приготвил е в размер на 2200 - 2500 лв.
Re:Климатик за отопление на стая 35 кв.м.
Климатика е много хубав развърта се доста но номинала си е като на 12ка 4,2кв така че според мен ще е слаб и по добре да се заложи на този или този
visitor181, първо посети тази тема и след това задай наново въпроса си :)
П.С. Велев, коригирай данните за Нокрията, грешни са!
Колегата малко се е объркал.Това са данните:
FUJITSU GENERAL
Модел: AWYZ14LB NOCRIA
Охлаждане: 0,9-4,2-5,3kW/конс.1,02
Отопление: 0,9-6,0-9,1kW/конс.1,35
COP: 4,44 клас А/А
екстри:
Уникална система за самопочистване на филтри.
UV – лампа за стерилизация на въздуха.
Ниски шумови характеристики - 21-22 dB
visitor181 това е климатика за теб.
Мерси за предложението Нокрията е гледах и аз, и не изглежда лош модел. Това което ме притеснява е дали тези машинки не са малко слабички и няма да се зорят доста за това помещение, дали не би трябвало да гледам по-големи модели, дори и на малко по-високи цени ? За по-скъпи машини примерно нещо подобно: Daikin, FTXR42EV1B - Ururu Sarara или Toshiba RAS-16SKVP2-E - Super Daiseikai 6 ?
Мерси.
Нищо не може да озори НОКРИЯ-та, освен ако не е в някой хангар от 60-70 квадрата.
Благодаря за предложението. Нокрия наистина е хубав модел като показатели, за съжаление вътрешното тяло има дизайн с който трудно мога да свикна. Има ли някой друг модел подходящ за това помещение ?
Цитат:
Първоначално публикувано от visitor181
Благодаря за предложението. Нокрия наистина е хубав модел като показатели, за съжаление вътрешното тяло има дизайн с който трудно мога да свикна. Има ли някой друг модел подходящ за това помещение ?
Отиди в някой магазин да го видиш на живо, не е толкова грозен :) и пак помисли. В София температурите падат доста под нулата, а помещението ти не е никак малко + тези 7кв. прозорци.... :lipsrsealed:
Тошибата, която гледаш е хубав модел, но е слаба за целта.
Аз съм със същото помещение 35 м2 -хол и трапезария с изолация ПВЦ дограма последен етаж ползвам втора зима Daikin FTX50 -чешко външно тяло. При зададени 21* външна -3 работи On/Off - нямам забележки. Миналия зимен сезон ми излезе 580лева,като това вкл. бойлер,готв.печка миялна, TV
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1321623159[/time]_________________________________________________
Забравих става въпрос за Пловдив
Аз също съм за Нокриата при 35 кв.Ползвал съм такава-много силна машина.На живо я виж и ще ти хареса.Формата на вътр. тяло е такава заради многото клапи и възможността за монтаж до тавана.Спред мен си има своя чар машината.