Здравейте,
имам следния въпрос. Трябва да закупя климатик, който ще се използва за отопление на стая с големина от 35 кв.м. Прегледах доста теми във форума и в крайна сметка се спрях на този модел - Toshiba, RAS-13SKVP2-E - Super Daiseikai 6. Въпросът ми е все пак достатъчен ли ще ми е за отопление на 35 квадрата стая или трябва да се насоча към по-големичък климатик ?
Благодаря, предварително.
След направената забележка ето и повече информация за помещението. Надявам се да е достатъчно. Извинявам се на модератора за пропуска ми в описанието.
Климатикът ще се ползва в жилищно помещение, като предназначението му е за отопление и охлаждане. Параметрите на помещението са - 35кв.м, височина от 2.6, обща кубатура се пада 91 куб. м. Има френски прозорци с големина от 7 кв.м. Дограмата е петкамерна ПВЦ, високо качество. Помещението е хол и кухненски бокс, така че в него ще присъстват обичайните уреди - хладилник, фурна, плот и телевизор. Жилището е в София, кв. Младост. Очакваната температура е около 24 градуса, като климатика ще е единствения източник на топлина през целия период(няма парно, печки, камини или нещо друго). Сумата, която съм приготвил е в размер на 2200 - 2500 лв.