кат си нямам работа,си мисля глупости.........
от вчера ми се върти една идея-смяна на ftx50 с нокрия 14 или нещо друго.стая 15кв.м.,височина 3 м. + вестибюл 10кв.м.(съща височина)+ баня 4кв.м..в момента вратата на кухнята и банята са отворени,като дайкина е монтиран точно срещу вратата (обща е с вестибюла(коридора) ).дайкина ми върши работа(топли добре),но тези дефрости(кат швейцарски часовник точни)почнаха да ме дразнят.знам,че съм преоразмерил,но нека да има...........та дайте да измислим НОКРИЯТА или някоя ГАДНА ТОШИБА.(ДАЙКИНА ще ми го изкупи един приятел за 2000лв.(е не кеш де,ама.). :Drinks: :Drinks: :Drinks:срещу дайкина има и още една стая(15кв.м.),но за сега не се ползва.само веднъж я използваха гости и дайкина се справи и с нея(естествено имаше разлика в температурата ).току що ми се обади един приятел НОКРИЯТА 2318лв. с монтаж.
Re:кат си нямам работа,си мисля глупости.........
Правилно оразмерена Тошиба има по-добър дефрост от Нокрията.
Цитат:
Първоначално публикувано от Mega
Правилно оразмерена Тошиба има по-добър дефрост от Нокрията.
Какво означава "по-добър" дефрост?
Щях да пускам нова тема , но и ти си задал подобен въпрос.Идеята ми е ако имаш уред за замерване консумацията на климатика и графика или таблица с консумацията и отдаваната мощност при минусови температури, може да се намери "идеалния" климатик. Дефростите май не ги дават в техническите характеристики.
значи след като съм дал 2000лв. тока не е чак толкова от значение(всичко на ток с 2 клими 160лв.)-дефроста ме дразни,а за толкова пари това е от значение.
Ами ако пак те дразни след смяната?
Цитат:
Първоначално публикувано от deian
Ами ако пак те дразни след смяната?
Аз ще му го откупя за 1500 кеш :P
Цитат:
Първоначално публикувано от mxkolev
Какво означава "по-добър" дефрост?
Само, когато когато се налага.
Цитат:
Първоначално публикувано от Jackas
Или пък превантивно - да не се налага... :)
@DUNDURMA верно си нямаш работа.
Цитат:
Първоначално публикувано от Kasap
Или пък превантивно - да не се налага... :)
Превантивното и "уджиците" го имат. Веднъж на 4,5ч. работа, под +2 /май беше/ и надолу :)
Цитат:
И ти може да прецениш кога се налага и кога не! :) И превантивното е относително, за последните 24ч "уджика" размрази 2 пъти, едното ми "санчо" 3, а другото 2.
еййй мушмороцииииииииии давайте акъли.дайкина го взех юли,но от както чета форума ей такива дреболии ме дразнят,а преди да ви открия ЕЛИТА БЕ ВРЪХТЪЪЪЪЪЪЪ
Цитат:
Първоначално публикувано от mxkolev
И превантивното е относително, за последните 24ч "уджика" размрази 2 пъти
Няма как да е само два пъти, освен, ако при теб външната не е над нулата.
Имат си го заложено в софтуера: задължителен дефрост на 4,5ч. работа при външна t. под +2 /Не съм съвсем сигурен за температура. +2 гр. или 0гр. беше :) /
Пише го в сервизните и се изпълнява този дефрост.
Нека не разводняваме темата!?
Цитат:
Първоначално публикувано от DUNDURMA
еййй мушмороцииииииииии давайте акъли.дайкина го взех юли,но от както чета форума ей такива дреболии ме дразнят,а преди да ви открия ЕЛИТА БЕ ВРЪХТЪЪЪЪЪЪЪ
И тогава какъв е извода? По добре за духовния мир е да не знаеш това което не ти е работата.
Цитат:
Няма как да е само два пъти, освен, ако при теб външната не е над нулата.
Имат си го заложено в софтуера: задължителен дефрост на 4,5ч. работа при външна t. под +2 /Не съм съвсем сигурен за температура. +2 гр. или 0гр. беше :) /
На Мхколев уджика... софта му е писан на "китайски". Та не го слагай в тая сметка. :offtopic: