Re: Отговор: Re: Кредит енергийна ефективност - как стоят нещата?
Цитат:
Първоначално публикувано от
emil vasilev
Тази програма не е за теб.Програмата не обхваща такива, които са в подписа ти.
Емич ,не ми се нарушава японската традиция ама за на детето стаята(8квадрата) съм харесъл Toshiba-Ras-B10ufv-E за това попитах .
Отговор: Кредит енергийна ефективност - как стоят нещата?
Вземи си японка 7-ца (22-ка). Ще ти свърши по-добра работа. Сигурно знаеш. :)
Отговор: Re: Отговор: Re: Кредит енергийна ефективност - как стоят нещата?
Цитат:
nanizealot
Емич ,не ми се нарушава японската традиция ама за на детето стаята(8квадрата) съм харесъл Toshiba-Ras-B10ufv-E за това попитах .
Нищо лично, ама какви са тия стаи по 8 квадрата?!? Едно време на село прасетата ги гледаха в по-големи кочини. Аз лично не мога да издържа и час в такава стая, да не говорим за спане цяла нощ.
Климатик в 8 квадрата.... не искам даже и да си помислям.....
Основният проблем е да ги охладиш, за да успееш да заспиш в тях. Спал съм в такива, по разни измислени хотели. Много е важно къде ще е сложено вътрешното тяло и каква ще му е най-ниската скорост. Наличието на таймер е задължително. Да се отоплява такова стайче със стенен климатик е абсурдно, а с подов- много голям компромис, изключващ спането на дете в нея.
Re: Отговор: Re: Отговор: Re: Кредит енергийна ефективност - как стоят нещата?
Цитат:
Aleksandars
Когато името на някоя от тези банки стане активно...
Цитат:
Pat
Нищо лично, ама какви са тия стаи по 8 квадрата?!? Едно време на село прасетата ги гледаха в по-големи кочини. Аз лично не мога да издържа и час в такава стая, да не говорим за спане цяла нощ.
Климатик в 8 квадрата.... не искам даже и да си помислям.....
Някои хора и 8 кв нямат за това ,че поста ти енапълно излише.
Цитат:
Aleksandars
Когато името на някоя от тези банки стане активно...
Ясно, тъкмо щях да кажа, че ходих до ОББ и от там не знаят дали и кога ще отворят отново програмата.
Явно ще следя въпросният списък, ако случайно стане активна някои от банките.
Имат си сайт Reecl - REECL -
До месец, два щяли да стартират нова програма за Енергийна Ефективност за климатици и други подобни машинарийки за дома и офиса.
Не съм сигурна каква им е далаверата с тази безвъзмездна финансова помощ, но определено хората могат се възползват от това.
"Безплатно е само сиренето в капана за мишки" - Маргарет Тачър! :)
Цитат:
SPSt
"Безплатно е само сиренето в капана за мишки" - Маргарет Тачър! :)
Каква връзка има това с темата при положение, че са стотици хората възползвали се от Reecl ?
Ако за теб 20% са малко ми ги дай при следващата си покупка.
И 17 да са, пак не са малко. Аз за 3% няма да я върна помощта.
Sent from my SM-G928F using Tapatalk
Програмата е вече факт. Но условията които поставят, гарантирано ще откаже много хора да се възползват от нея.
Приканвам всеки да се запознае с новите правила за ползване на субсидията за енергийна ефективност тук
Най-важното, което вълнува клиентите е, че до сегашните 20% стават на 10%. Освен ако не доведете двама ваши съседи всеки с индивидуални апартаменти във вашата сграда, тогава ако 3-та клиента общо пуснат молби за кредит ще получите 20%.
Което както казва Aleksandarsще откаже много клиенти.
Съвсем я съсипаха програмата, за да вземеш десет процента трябва да изпълниш поне две мерки (климатик + изолация или изолация + дограма), като при това, не е сигурно дали ще получиш десет процента, тъй като са вписали "има право да получи безвъзмездна помощ в размер на по-малкото от 10% от допустимите разходи за енергоспестяващи технологии, определени от Проектен офис REECL, или 10% от главницата на кредита за финансиране".
Както казват Aleksandars и powerful можем да я погребваме програмата.