Съвет за японски климатик на 100V
Здравейте искам да си закупя японски климатици за двете стай. Едната е 16м2 североизточно изложение с изолация и много-добра дограма и две външни стени. Другата е 10м2, източно изложение с една външна стена. Жилището се намира във Варна. Желая инверторен климатик с йонизатор и евентоално фирма с качесвен монтаж от където да го купя. Ще съм благодарен на всякакви предложения от ваша страна.
Re:Съвет за японски климатик на 100V
Напиши си бюджета, за да ти се предложат конкретни предложения, а не всякакви :rolleyes:
Забравил съм да уточня че става въпрос за така-наречените "хипер инвертори" втора употреба. Бюджета е по 800-900 лева на стая.
За голямата стая и за малката стая.
Успех!
А трансформатора включен ли е в цена. Питам, понеже имам мой транформатор 220/100В и ако го сложа колко евентуално ще спестя .
Цената на трафа обикновенно влиза в цената на монтажа,и се движи около 70лв.(тороидален).И стига от фирмата да го одобрят,за да нямате разминавания по въпроса.
Примерно за този климатик, 1KW трансформатор трябва да е достатъчен.
Консумация (охлаждане): 165-900(440) W
Консумация (отопление): 135-1265(450) W
Май няма да стигне 1квт.На върхова мощност го надхвърля.
А трансформаторите, който се поставят от фирмите с каква номинална мощност са? Питам, понеже съм чувал че греели доста, а и те са автотрансформатори.
Спокойно вече слагат хубави трансформатори и на празен ход консумират 100 волтовите около 10-12 вата а 200 волтовите около 3-4 вата.
Те си носят отговорност за гаранцията.Няма траф,който да не грее.Чувал съм,че трафа качва разхода с 10%.Като си добре изолиран това http://www.varnaklima.com/index.php?...product_id=409 ще стане,но дали ще са съгласни с твой траф само те знаят.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1337409176[/time]_________________________________________________
"празен ход консумират..."
На празен ход и магарето яде малко зоб. angel
Тези как го изчисляват копа - 5.71, при 2.2 номинал и 0.455 конс., копа е 4.84 :rolleyes:
И за други машини гледам послъгват :RTFM:
Обадих се във фирмата и ми отговориха че използват автотрансформатори, като изискваха тока (не казаха дали първичен или вторичен) да бил 15А. Аз предпочитам да е транформатор с две отделни галванично развързани намотки. Трансформатора ще го поръчам.
Edit:А какво ще кажете за този климатик и каква е разликата с E22R.
Цитат:
Първоначално публикувано от stil1
Обадих се във фирмата и ми отговориха че използват автотрансформатори, като изискваха тока (не казаха дали първичен или вторичен) да бил 15А. Аз предпочитам да е транформатор с две отделни галванично развързани намотки. Трансформатора ще го поръчам.
Edit:А какво ще кажете за
този климатик и каква е разликата с E22R.
Не се занимавай с глупости и си вземи две 22-ки на тошиба започващи с Н. Следи какво се появява в магазина и разпитвай. Трафа е тороид и за 22 е 15А, 25-18А
Може ли да ми дадете конкретни предложения, който да са достъпни във Варна. Благодаря/