Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 16

Китайско мъчение

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member Аватара на latzi
    Тук е от
    May 2012

Китайско мъчение

Китайско мъчение защото е точно такова! А имено над външното ми тяло има още 4 на комшии. И конденза от техните капе направо върху мойто и направо по некой път нема заспиване. Каап каап каап каап ...
    Та при доста хора се получава така и реших да питам как евентуално сте решили този проблем. С някои от съседите се говори и преместиха маркучите да капят на друго място. Обаче има една трътка с която не мога да излезна на глава и нема оправия. Поне за сега де!
    Ако има некъде обсъждан подобен проблем моля да ме насочите към темата.
    Благодаря

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005

Re:Китайско мъчение

Ай стига бе !!!
    И такъв ли проблем има при климатиците
    Не че ни ти вярвам ама ... хлъц, хлъц

4. Member
    Тук е от
    Jan 2012

Латци...Не е китайско,а е индианско.

5. Member Аватара на peterstamov
    Тук е от
    Dec 2006

Като сложихме климата на тъщата - последен етаж имаше подобно оплакване. Сега маркучите са вътре в терасата в 10 литра туба и се изхвърля от време на време - луда работа. Мислех си да пуснем едно фи 50 до горе и всеки да си набута маркучите до мазето чак - хи хи
    То смешно ама още някои друг климатик и ще стане.---...

6. Junior Member Аватара на latzi
    Тук е от
    May 2012

Цитат Първоначално публикувано от MitkoS
    Ай стига бе !!!
    И такъв ли проблем има при климатиците
    Не че ни ти вярвам ама ... хлъц, хлъц
    Смешно ти е ма през ноща яко дразни.
    Цитат Първоначално публикувано от stelaartoa
    Абе кат се замисля май съм го гледал по виетнамските филми за войната.
    Но нема значение а важното е че дразни.

7. Member
    Тук е от
    Jan 2012

Вземете и си монтирайте едно Ф20 отгоре до долу. Струва 60 ст/м ,тоест за всеки етаж ще ви струва по 1,50 лв + още толкова за някое фитингче,лепилце и 2-3 скобки...
    По хотелите съм събирал по 10 климатика в една такава тръба и няма никакви проблеми. Ф50 е ненужно голяма и загрозяваща.

8.  

9. Junior Member Аватара на latzi
    Тук е от
    May 2012

Това с тръба също ми е минавало през главата. Но евентуално го оставям за последен вариант. Щото на мръшляците като не им пречи не им се дават и пари. Нали сме си българи юнаци!

10. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005

Цитат Първоначално публикувано от latzi
    Смешно ти е ма през ноща яко дразни. ...
    Но нема значение а важното е че дразни.
    Нема ли некое шосе с мотористи наблизо. Набързо ще се реши проблема със съня.

Тук в София в Люлин, има 5-6 идиота мотористи, които всяка нош правят по 5-6 кръгчета на квартала (поне 150 000 жители) през час форсирайко максимално двигателите. За две-три секунди отнасят най-малко 50 000 псувни - достойни за рекорд в Гинес.
    Та шум от капещ климатик за мен е като приспивна мелодия на пиано.

11. Junior Member Аватара на latzi
    Тук е от
    May 2012

Благодаря за идеята.
    Утре ще звъна до някой брокер да ми намери апартамент в Люлин та и на мен да не ми прави впечатлението от шума на капката.

12. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

преди време бях писал за нашия вход - именно си монтирахме тръби от горе до долу (тръбите бяха подарък от моя милост за входа, другите ги монтираха )

ако няма финансово или интелектуално желание за коопериране, аз бих пробвал със залепяне на една домакинска (за баня) гъба под капките... ще поема цопването на капката, а оттам нататък да се оттича накъде си ще

13. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Цитат Първоначално публикувано от stelaartoa
    Историите малко се размиват във времето,но и в Уикипедия си го дават патент на жълтите,а до колко може да се вярва на историите на Карл Май...може и да му е капело нещо в затвора.

макар на latzi да му е все тая, кои са го измислили-да го пробва на ''трътката'' докато се съгласи!

14.  

15. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от latzi
    Китайско мъчение! ....
    С някои .... се говори и преместиха маркучите да капят на друго място. Обаче има една трътка с която не мога да излезна на глава и нема оправия.

Бре ти сигурен ли си че проблема не е в твоя маркуч
    Явно не ползваш пълния набор гл@ви -ползвай и ще видиш че има оправи-я
    Иди при да "оправиш проблема" -мъж си, християнин ... извади шлаухът и тегли един маркуч и може и да стане така : .....че.... и двамата да останете доволни ... от резулатата ... ...пък и нали само през нощта го чуваш ... поне докато си горе няма да се чува ...
    ... а като тръгне отново капчука и го чуваш, значи отново е време за оправяне с КакЧука

Ако горенаписаното не помогне/стане предлагам следните варианти:
    1. Като за начало сложи една пореста гъба на мястото на което капе да се разбиват капките в нея.Може от една страна да и подложиш дъсчица/летвичка или нещо което ще я повдига така че да не опира/лежи плътно върху външното тяло защото така гъбата няма да задържа водата а ще се оттича по външното тяло..

2. Може да пробваш с пластмасова паничка от саксия напълнена с вода-ще се чува само плисъка на капката във водата-както по време на дъжд.

3. Изяждаш скорострелно една кофичка кисело мляко, подмиваш кофичката/трътката да е чистичка, перфорираш я спокойно, многократно, и с усърдие на няколко местенца отстрани, нисичко там долу и на самото дъно, хвърляш 2-3 шепи бял боб в кофичката, закрепваш я под КаПдетоЧУКА и спокойно рутиш/захъркваш успокоен ...

П.П. И трите варината са сериозни, за третият най-сериозен, но хубаво заХвани \/кофичката да не се катурне докато ...

Вместо боб може и малки бели камъчета от тези където растат по покривите...

16. Member
    Тук е от
    Nov 2010

Сложи и малко тор в кофата с боба и на есен ще береш!

17. Junior Member Аватара на latzi
    Тук е от
    May 2012

Цитат Първоначално публикувано от FearMe
    залепяне на една домакинска (за баня) гъба под капките... ще поема цопването на капката, а оттам нататък да се оттича накъде си ще
    Добра идея! Ще пробвам. За отичането съм го направил вече.
    Цитат Първоначално публикувано от justify

Бре ти сигурен ли си че проблема не е в твоя маркуч
    Явно не ползваш пълния набор гл@ви -ползвай и ще видиш че има оправи-я
    Иди при да "оправиш проблема" -мъж си, християнин ... извади шлаухът и тегли един маркуч и може и да стане така : .....че.... и двамата да останете доволни ... от резулатата ... ...пък и нали само през нощта го чуваш ... поне докато си горе няма да се чува ...
    ... а като тръгне отново капчука и го чуваш, значи отново е време за оправяне с КакЧука
    Ти брат че збориш лш такова същество?! Щото аз не имайки предвид че е и на 60+!

Цитат Първоначално публикувано от justify
    Ако горенаписаното не помогне/стане предлагам следните варианти:
    1. Като за начало сложи една пореста гъба на мястото на което капе да се разбиват капките в нея.Може от една страна да и подложиш дъсчица/летвичка или нещо което ще я повдига така че да не опира/лежи плътно върху външното тяло защото така гъбата няма да задържа водата а ще се оттича по външното тяло..

2. Може да пробваш с пластмасова паничка от саксия напълнена с вода-ще се чува само плисъка на капката във водата-както по време на дъжд.

3. Изяждаш скорострелно една кофичка кисело мляко, подмиваш кофичката/трътката да е чистичка, перфорираш я спокойно, многократно, и с усърдие на няколко местенца отстрани, нисичко там долу и на самото дъно, хвърляш 2-3 шепи бял боб в кофичката, закрепваш я под КаПдетоЧУКА и спокойно рутиш/захъркваш успокоен ...

П.П. И трите варината са сериозни, за третият най-сериозен, но хубаво заХвани \/кофичката да не се катурне докато ...

Вместо боб може и малки бели камъчета от тези където растат по покривите...
    Но тия варианти ще се пробват и те!

Цитат Първоначално публикувано от galinr
    Сложи и малко тор в кофата с боба и на есен ще береш!
    Я длъбам само месо брачед! Мерси за идеята.

18. Member
    Тук е от
    Jan 2012

Идеята с кофичките и гъбичките само на теория са добри. И при най-лекия ветрец капката ще падне встрани и пак ще се чува...Освен ако не наредиш 50на кофички по целиО капак или направо да метнеш един дунапренен дюшек отгоре му. Може и да го стоплиш зимата така,да не изстива външното ( и това са ме питали клиенти ! )

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе