Помощ за избор на климатици и разположение
Здравейте,
Трябва да си избера системка за климатизация на 2 стаи вкъщи, та реших първо да попитам във форума, а после да викам фирми да оглеждат и да ме омайват с предложенията си :) Разположението е следното:
[img width=442 height=600]http://s16.postimage.org/7ta076trp/klima.jpg[/img]
- Всички стени на картинката, освен тези с прозорците, са вътрешни за сградата.
- Терасата не е остъклена.
- Няма изолация на стените с прозорците (те са с южно изложение).
- PVC дограма навсякъде.
Климатиците ми трябват почти 100% за охлаждане, за отопление си имам парно. Бюджетът за цялото начинание е към 4к лв.
Моля помогнете с мнение дали разположението, което съм нарисувал би свършило работа. Холът е малко дълъг и тесен, но ще е трудно да се сложи вътрешното тяло на стената с прозорците, защото там има закачени завеси :(
Също, какви марки/модели да си взема, за да вършат адекватна работа... Мисля, че за тези пари попадам в категорията на Мицубиши/Дайкин като качество?
И още един въпрос - мултисплит или 2 отделни климатика?
Помагайте, моля! :help
Re:Помощ за избор на климатици и разположение
Два отделни климатика.Иначе избора ти е голям.За голямото ти трябва машина с номинал около 3, 3 и нещо на охлаждане, а за малкото помещение и 7-ица е съвсем достатъчна.Да речем 25-ица и 35-ица GE на МИЦУБИШИ ЕЕЛЕКТРИК, 7-ица /ако намериш/ или 9-ка и 12-ица на ПАНАСОНИК, серии LKE или MKE.Специално за детската не е лошо с оглед филтриращата система да предпочетеш една 10-ка на ТОШИБА, която и да е от трите серии ДАЙСЕЙКАЙ.
Re:Помощ за избор на климатици и разположен
И изкарай външните тела на фасадата. :)
Цитат:
Първоначално публикувано от Kasap
И изкарай външните тела на фасадата. :)
Иска ми се да са на терасата, че съседите хвърлят отгоре кви ли не боклуци... но пък ако ще са два доста място ще отиде :(
@edi1 - мерси за съвета! а между другото, детската вече не е детска, детето (аз) порастна... просто така я написах :) Така че май няма нужда от филтрираща система...
Аха, ясно, децата са пораснали :Drinks:.Значи някой от другите варианти.Като гледам, спокойно ще се събереш около 3000 лева.И аз бих те посъветвал да ги сложиш на фасадата външните, но разположението най-добре ще ти го кажат на място при монтажа.
Tailgunner,на терасата и на монтажниците ще им е по лесно,а и последващо обслужване,но имам и некои съображения-и аз имам едно външно на тераса,но просто няма как.При някои климатици се появява брум,и ако парапета е зидан и външното е долу на пода се усилва като от фуния брума,а и ако е вдигнато горе,може да ти сложат къс тръбен път а и зимата конденза ще ти цапа и пръска стените на терасата.
Разположението на климатиците се определя както от помещението, така и от мебелите вътре, най-вече места сядане. Така, че най-точна прецена е тази на място и след беседа с клиента относно неговите очаквания.