Отговор: Втора употреба климатици - част 3
  Изключен от контакта, но съм спрял и ел.захранването от главния предпазител.Тялото си стои непокрито, монтирано е на източна стена, на север се намира плътната част на тялото, където са крановете, горе-долу е на завет, но това чудо съм го пускал в голям студ и сняг миналата година, хич не му се отразява на работата, да чукам на дърво.
  Благодаря за отговора edi1, а чакаш ли да подгрее само с включено захранване или отиваш и палиш пък той да се оправя - да не е ставал климатик.
  Така, като го гледам, сам си знае работата - включвам в контакта и пускам.Май сам се подгрява известно време, след стандартните 3-4 минути на защитата, преди да завърти компресора.Да е мислил, като е ставал климатик на село :)).
  ама не казваш,че е от БОКЛУКА..........
  М,да от боклучавите е животното :)), ама зверски топли 32 квадрата помещение в студовете, като го напъна /е, по-малка кубатура, понеже покрива е двускатен , да речем към 55-60 кубика/.
     1 Прикачен файл(ове)
  Здравейте колеги,

преди известно време исках инфо за  Мицубиши MSZ-SFХ36H, получих го, за което благодаря. Поставих го, топли
, но постепенно започнаха да светкат лампичките на вътрешното тяло, докато се стигне до това Прикачен файл 7834
Някой има ли представа какво означават всички тези светлинки?
От сервизната фирма казаха да не им обръщаме внимание докато топли, но мен лично ме притесняват.

- - - Обновено - - -
     1 Прикачен файл(ове)
  Благодаря Александарс, страшен си!
Ще трябва да се обаждам във фирмата да идват да го видят.
  Извинявай зя тъпия въпрос, ама ти рестартира ли го и ако да пак ли си останаха да светят същите светодиоди?
  Ами уж го рестартирах - продължават да светят.
Но признавам си - климатиците не са ми стихията, затова и се допитвам.
  Ти прочете ли внимателно, коя индикация за какво е? От твоята снимка се вижда, че нещата които светят с нищо не трябва да те притесняват...Индикацията за замърсени филтри свети - под капака имаш бутон който нулирва брояча. Компресора работи на пълна мощност - трите индикации светят. Индикация 6 и 8 също светят - означава, че въздуха спрямо датчика на климатизатора е замърсен...Свети и работната индикация. Какво тогава те притеснява?
  Ами супер, да дишам спокойно тогава.
Притесни ме, че една от лампите (не помня коя) първоначално светеше зелено, после премина в червено. 
Както и да е, благодаря много.

Весели празници на всички, живи и здрави да сте, много късмет и успехи!
  Здравейте колеги с Японски климатици.Аз съм с fujitsu as-e22s-w в стая 10 м2.Предната седмица имаше температури до-14 ,-15 градуса и климатика изобщо не ги усети.Температурата в стаята си е 24 градуса.Супер доволен съм от климатика и даже съжалявам,че преди това съм купувал клими за по 1000лв нови,които се оказаха на светлинни години назад от Японския.
  Здравейте,

Имам една молба към експертите:
А именно кои от трите климатика да избера за помещение 35 куб., последен етаж от къща с изолация и ПВЦ дограма, детска стая. TOSHIBA RAS-225JDR : NATIONAL CS-22RDX и HITACHI RAS-E22V.
Предварително благодаря и Ви моля за бърз отговор, защото трябва да реша бързо!
  Вземи най-запазеният. Трите машини са хубави, Тошибата е върхов модел но от 2002 година, Хитачито е с аспирация и е 2007 година, Национала е 2004 година и е също висок клас.