Отговор: Втора употреба климатици - част 3
Така са наистина Тошибите.
При ниски плюсови температури се поуспиват и не работят на нужната мощност. Това го наследиха и европейските Дайсейкай - копи/пейст на софта.
Тука преди години ореваха форума за този проблем доста хора, та се стреснаха малко и пуснаха сервизни кодове от Тошиба за корекция.
При теб решението докато станат минусови температурите е, ако имаш бутон турбо на дистанционното. С него работи на малко по-голяма мощност.
Румба благодаря за съвета. Две от Тошибите го имат този турбо бутон. Но мен това не ме притеснява щом си поддържат температурата с тази ниска консумация значи толко им е нужно за сега.А европейските Дайсекай доколкото четох се успивали и температурата падала с два три градуса.А на хазяйна Шарпа много хубаво и топличко си духаше,но сигорно,че е в 30квадрата. И май поуката е да не се преоразмерява или по форумски да не се слагат в кенеф. Тези машини са много мощни и ги задушаваме,така си мисля аз.
Ако стане -15*С, ще видиш какво могат.
То -15 си има почти всяка зима за по 1-2 часа рано сутрин. Въпроса е да стане зима като януари 2017г, 20 дена отрицателни през деня,вечер -14 -15 гр + снеговалежи, да изтинат стените,тогава ще се види кой колко може. Ама надали :)
Дано да стане,тъкмо ще си сверим часовниците да видим кой колко може. От това което съм прочел в форума за ldr u jdr работили и греели в големите студове. По ме притеснява Bdr в детската,че той е с най леко външно тяло от останалите,а там ще са децата. Но блокчето е санирано и апартамента е с дограма четири сезона и всички тавани са с 10см вата и всички външни стени имат по 5см фибран,та тва малко ме успокоява.
- - - - - - - - - -
Цитат:
Първоначално публикувано от
Buxata
Дано да стане,тъкмо ще си сверим часовниците да видим кой колко може. От това което съм прочел в форума за ldr u jdr работили и греели в големите студове. По ме притеснява Bdr в детската,че той е с най леко външно тяло от останалите,а там ще са децата. Но блокчето е санирано и апартамента е с дограма четири сезона и всички тавани са с 10см вата и всички външни стени имат по 5см фибран,та тва малко ме успокоява.
И да питам нещо. На бдр като му чукна бутона за информация показва с 6градуса по висока външна температура от колкото е в момента. Това оказвали влияние за нормалната работа на климатика да мисли,че вънка е топло и да не работи коректно,и да Неси дава зор.постоянно работи на сто и дватрийсе вата. Благодаря
Цитат:
HiDefinition
Ама надали :)
Там им е силата. Тези серии Тошиби успяват да подържат топло в стаи с големи загуби и студено време.
Цитат:
Buxata
И да питам нещо. На бдр като му чукна бутона за информация показва с 6градуса по висока външна температура от колкото е в момента. Това оказвали влияние за нормалната работа на климатика да мисли,че вънка е топло и да не работи коректно,и да Неси дава зор.постоянно работи на сто и дватрийсе вата. Благодаря
Имай предвид, че DR сериите повечето нямат датчик за въздуха отвън. Изчисляват по някакви алгоритми това, което ти показва на дистанционното. Липса на фреон би се отразила на показанията.
Цитат:
Rumb@ta
Там им е силата. Тези серии Тошиби успяват да подържат топло в стаи с големи загуби и студено време.
Имай предвид, че DR сериите повечето нямат датчик за въздуха отвън. Изчисляват по някакви алгоритми това, което ти показва на дистанционното. Липса на фреон би се отразила на показанията.
Румба как да го хвана,че няма достатъчно количество фреон? Ще заледява външното тяло , или нещо по крановете отвънка.
Те тези машини са с толкова променливи възли, че трудно можеш да го хванеш, ако е малко липсата. Компресор, вентилатори, дебит на фреона през ТРВ - всичко е променливо и се опитва да нагласи режима чрез тях, ако е по-малко фреона.
Като правило, ако няма видима причина в хардуера, се точи фреона и се зарежда по табела. Това вече е стабилна основа за диагностика, ако пак има проблем и може да се намери.