Отговор: Собственици на климатици 100V - част 2
Цитат:
Първоначално публикувано от
Madj0
Да споделя впечатления от Toshiba 221SDR ( уникален за момента ) монтиран в стая ~ 14 кв ~ 36 кубика . При зададени 19 градуса FAN AUTO подържа 22 като в стаята е невероятен комфорт , не се усеща течение дори когато си покраи него ( струята е много топла и къса ) . Пукане и какъвто и да е шум няма при работа за момента он/офф . Само преди да изключи има едно съвсем леко шшш което се чува горе до климатика като си . Минимума му при външна температура 2-3-4 градуса е ~ 100 W . При сегашните температури харчи под 2 kw на ден това с трафа :D . При проветряване изобщо не си дава зор от 22 в стаята температурата става 17-18 градуса тои си вдига консумацията до малко над 200 W за 15-на минути пак си прави 22 градуса и се кротва на ~ 100 W преди да изключи . Ако от дистанционото му зададеш 4-5 градуса по висока температура тогава вече откача ( но не видях до колко си вдигна консумацията ) , но струята направо пари :D . За момента дефрости няма или не съм ги усетил няма и индикация .
И моя ЕДР се държи по апсолютно същия начин въпреки че е 42 кв
PDR-a вече си темперира помещението и дреме само на 45W, 66-67 W по ватметър в контакта. Вътре 24 градуса. :)
Цитат:
aruba_man
PDR-a вече си темперира помещението и стои само на 45W, 66-67 W по ватметър в контакта. Вътре 24 градуса. :)
То навън топло, какво да прави!?:Drinks: Усещаш ли хладна струя?
Няма струя, едвам духа около него си.
АВАТАРА,АВАТАРААААААААААААААА
аватара си е ок глей кви дайкини е наредил в подписа си :))
Може да си го остави аватара само да го редактира с 2 червени линии :)
....
Сутринта при -1 градуса гледам под външното на Тошибата доста вода изтекла , а под на Xитачито сухо няма нищо :D Голяма сила е Хитачи да го кажа пак !
Купувам 221 или 251 - PDR, UDR или JDR. Някой ако мерне по сайтовете за втора употреба, да сподели.
Само за едната икономичност ли искаш да ги купуваш? Вземай нов Дайкин, ще ги надживее... :)
Новите Дайкин-и са по 2 бона. Да бяха по 1000 лева, лесна работа. :)
Това е за един приятел. Той си е сложил FTXR42 в хола, но сега търсел за спалнята. Като видя моя да дреме на 45W и разбра, че съм го купил за 1120 лева, прояви интерес. За него е. :)
Цитат:
aruba_man
Това е за един приятел. Той си е сложил FTXR42 в хола, но сега търсел за спалнята. Като видя моя да дреме на 45W и разбра, че съм го купил за 1120 лева, прояви интерес. За него е. :)
Как го набутваш човека,а уж си му приятел.http://s.rimg.info/92b9128420c817396dca7383dfe844a3.gif
Заради такива като теб и аз се излъгах така.
Така е, няма да намерите други модели освен *ДР, които да пъплят на 45 вата консумация и то на тази цена.
Чудя се дали да сложа в тавата на Хитачито (S28T) един нагревател . Миналата зима топлих ~ 100 кубика с него и не беше толкова заскрежен пускаше си дефрости за по 2-3-4 мин от време на време и от вън не съм го виждал с такова заскрежаване като тези дни . Тая зима си топли само стаята в която е монтиран ~ 65 кубика настроен на 24 градуса фан ауто , но ми се струва , че не се размразява .... Сутринта при -6 го гледам в 6,30h адски много скреж и до 11 часа нямаше дефрост работи на покраи 350 - 400 W . В тавата м/у топлообменика и тавата имаше и лед ( но не докосва топлообменика )
Цитат:
Madj0
Чудя се дали да сложа в тавата на Хитачито (S28T) един нагревател .
Ко?! Нйе!
Тази машина не се нуждае от нагревател.
На здрава глава бинт не ти трябва! Хитачито има уникална тава. Няма как да замръзне, досега няма такъв случай.