Отговор: Собственици на климатици 100V - част 2
Честита нова година.
Поставих си Sharp ac 225fc.Бързах и взех каквото имаше. Нищо не намирам в нета за този модел.Привлече ме добрата цена.Параметри намерих.но ме интересуват мненията от форума.
Toshiba ras 225NR служи ми вярно за сега.Като пусна йона и плазмата след няколко минути се изключват и светва червената лампа за чистене на филтъра.
След ресет пак същото.
Цитат:
Първоначално публикувано от
jako6iba
Честита нова година.
Поставих си Sharp ac 225fc.Бързах и взех каквото имаше. Нищо не намирам в нета за този модел.Привлече ме добрата цена.Параметри намерих.но ме интересуват мненията от форума.
Toshiba ras 225NR служи ми вярно за сега.Като пусна йона и плазмата след няколко минути се изключват и светва червената лампа за чистене на филтъра.
След ресет пак същото.
В правилното помещение шарпа ще работи незабележимо :wink:
Плазмата на тошибата се почиства периодично с препарат /пример кухненски обезмаслител/ ,другият вариант е да имаш скъсана жичка на филтъра.
jako6iba, Цецо ти е отговорил за плазмения филтър. Провери го обстойно и сам ще откриеш проблема.
Благодаря,
шарпа съм го сложил в много малка южна изолирана детска стая.Първите впечатления са, че работи много тихо,а и екстрички има(йон-плазма),които според мен са задължителни за детска стая.Много години безпроблемна работa на всички 100v.
Между другото в Америката има 100в и 220в,защото тока мисля е трифазен.Кеф ти 100в, кеф ти 220в.С очите си видях сушилня за дрехи, произведена в Америка, която работи със 100в мотора, дето върти и 220в реотана, дето нагрява.Просто свързването е различно.Предполагам същото е при Джапанките,ако някой е в час, може да обясни.
Главните ти букви къде са?
То и тук е така-кеф ти 400, кеф ти 230V. Виж в Япония е по-друго.
Цитат:
milanov
400V ?:)
Такъв е стандарта за 3ф напрежение.
400V е откакто монофазното напрежение бе увеличено на 230V.
Напрежението между фазите при трифазно захранване е корен квадратен от 3, умножено по напрежението между фаза и нула. 1.732 х 230 = 398.36
Здравейте ,
предлагат ми климатик Toshiba RAS-221SDX за 1000 лева с монтажа. Искам да сложа климатика в стая , която е детска 14 кв. Има изолация и е доста топла. Мисълта ми е дали този климатик ще е достатъчен и ако не какъв да си взема.
Благодаря !
Параметри на климатизатора при 35°C външна температура (27°C в помещението):
Охлаждаща мощност: 2.2 kW (0.7 ~ 3.1), 7509 BTU (2389 ~ 10580)
Консумирана електроенергия: 440 W (155 ~ 790)
COP: 5.00 (коефициент на преобразуване – енергийна ефективност)
Параметри на климатизатора при 7°С външна температура (20°C в помещението):
Отоплителна мощност: 2.5 kW (0.7 ~ 4.1), 8533 BTU (2389 ~ 13993)
Консумирана електроенергия: 450 W (170 ~ 960)
COP: 5.56 (коефициент на преобразуване – енергийна ефективност)
Параметри на климатизатора при 2°С външна температура (20°C в помещението):
Отоплителна мощност: 3.0 kW, 10239 BTU
Консумирана електроенергия: 850 W
COP: 5.28(средна стойност)(коефициент на преобразуване – енергийна ефективност)
APF: 5.8 (целогодишна ефективност на енергийно потребление)
Благодаря за бързия отговор. Параметрите съм ги изчел , но не съм наясно дали ще се справи климатика. Имам горчив опис с тези японски климатици и сега доста се замислям. Цената добра ли е ? Климатика не съм го купил и ако ми предложите друг модел бих се замислил.
Благодаря отново.
Цитат:
dragodream71
Имам горчив опит с тези японски климатици и сега доста се замислям.
В подобна ситуация, каквото и да Ви се предложи, ако не бъде предложено от коректна фирма, опита Ви ще стане още по горчив...
Машината е подходяща за помещението. Друг е въпроса в какво състояние е, как е обслужена, как ще Ви бъде монтирана и какво обслужване ще получите в последствие. Не е за пренебрегване и факта - с оригинално дистанционно управление ли е? Колкото до цената - няма да я коментирам...
Климатикът, за който казах, че съм имал проблем,си работи невероятно, Единствената грешка беше, че не е за тази стая - по-малък е . Разбрах от Форума....
Пишете си на лични.
Плазмата се оправи.Благодаря.Проблема както обикновено се оказа че не в машината.Опитвах се да ресетирам с дистанционното на европейската тошиба.Обаче машината се оказа по-умна от мен и докато не почистих всичко не се оправи.:lol:
Айде честито - сняг! Боклуците мърдат ли?