Спешно!!! Помощ при избор на климатик !!!
1.За какъв вид помещение ще се ползва климатикът-търговско, жилищно, офис, магазин и т.н?
- Щилище;
2.За охлаждане, за отопление или и за двете(цялосезонно ползване-охлаждане и отопление) ще се ползва климатикът?
- Отопление;
3. Каква е:
а) квадратурата и кубатурата на помещението;
- 25 кв/м;
б) вида на дограмата и стъклопакета(дървен/ПВЦ/алуминиев, двоен/троен стъклопакет, КА или друг вид);
- 3 прозореца, 1 на стената и 2 дървени на тавана. ново строителство не мога да дам повече информация за прозорците :(.
в) квадратура на прозорците;
- 1 на стената - 1 кв/м и два на тавана 2 x 0,48 кв/м, приблизително 2 кв/м.;
г) изложението на помещението;
- Изток;
д) етаж на помещението в сградата, особености(мансардно, мезонетно, има портал и в коя част е или други особености)?
- Мансардно;
е) какво е предназначението на помещението- хол, спалня, детска, всекидневна и т.н;
- Хол с кухненски бокс;
ж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение?
- Апартамент;
4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата?За питащи "Защо"- ето защо
- гр. Стара Загора
5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима?
- Зима от 21 до 23 C;
6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията?
- Да има изолация навсякъде, сградата е ново строителство 2010г./2011г., има съседи от всички страни;
7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатикът и какви?
- Да, TV, хладилник, микровълнова, готварска печка.
8. Каква сума е приготвил за покупката на климатик.
- 1 000 лв. + монтаж;
9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатика за отопление/охлаждане?
- Зима до -15 C;
П.С.- Предварително се извинявам за лошата информация.
Отговор: Спешно!!! Помощ при избор на климатик !!!
"bobovo" Благодаря за бързият отговор, много бих се радвал да видя и други мнения по моят въпрос. Форумът е страхотен, моите поздравления !
... Едва ли ще чуеш различни мнения с този бюджет, както казва колега Bobovo. Ако искаш да си на топло в студа коригирай бюджета или ползвай кредит Енергийна ефективност. Машините, които топлят в студа са скъпи.
Ако нямаш възможност да повишиш бюджета взимай това:
LG CS-12AF(NH0) / S-12AF(UH0) :: Инверторни системи :: Климатични системи :: Климатици :: Technomarket Bulgaria
В най-студентите дни ще му помагаш с духалка за някой час ако се наложи.
Успех!!!
Ориентирай се към К2У.Например TOSHIBA 285YADR http://www.varnaklima.com/index.php?...product_id=213 .За друго бюджет не виждам :cool:.
Джъсти, този модел в сайта на тази фирма не е наличен...Иначе, примера е подходящ...
"justify" Благодаря ти за предложението, вече имам насока към два климатика и определено "TOSHIBA" е по - добрия, но до каква степен може да се вярва на климатици 2-ра употреба и имат ли някаква гаранция. Вторият климатик които може да влезе в бюджета ми е - http://www.technomarket.bg/products/...nh0-s-12af-uh0 ; Искам да помоля за бърз отговор защото промоцията е до утре.
Искам да Ви благодаря предварително за помоща и съветите ви !!!
Въпроса не е доколко може да се "вярва" на К2У, защото те са неодушевени предмети.
Точният въпрос е "Кой са правилните хора които да ме посъветват и изберат подходящият климатик?" .Ако не подбереш правилните хора които могат да дадат добър съвет, всичко останало става просто късмет ...
На това LG което ще е в помещение поне 30% по голямо от възможностите му му давам 3 до 4 години живот.След това ще Ви е необходим нов климатик ...
Това лято един познат "изрева" с Осака за която платил 950 лева и си спомням как се хвалеше, че БИЛА МНОГО ДОБРА и топлела колкото и световно известните марки климатици, тоест той е голям тарикат, умник и хитрец... но на второто лято компресора сдаде багажа, като за поправка му искаха +650 лева ... отказа се от поправката, но тока за 2 сезона му струваше разхода(около 400 лева) на климатика за отопление на една стая + цената на климатика от 950 лева =1350лева... 2 години след покупката на Осака-та се оказа, че не е толкова хитроумен за колкото се е мислел ...
Да не се случи същото и с Вас ??? ....
Моят проблем е че съм на квартира и имам договорка със собствениците аз да купя климатик за да ми е топло през зимата (тоест измиха си ръцете и сега грижата е на моя глава, бюджетът ми е ограничен, климатикът не е за мен, ако беше за мен знам купи скъпо и всичко е наред, а квартирата е страхотна и е на 300м от работата ми). Ако някои има други предложения варианти и да чуя мнения от вас за "LG CS-12AF(NH0) / S-12AF(UH0)" много бих се радвал.
Ако ще го приспадат от наема купувай LG-то пък докогато изкара ...
Благодаря ти за бързият отговор "justify", бих искал д чуя още 1-2 мнения и ако те са положителни, още днес ще го поръчвам.
По принцип квартирантите в България са на принципа "след мен и потоп". Миналата година имаше оплаквания от замръзнали тави на всички марки климатици, освен Хитачи и LG. :) Според мен най-добрите климатици за квартиранти са Хитачи и LG до 1000-1100 лева. :)
"Страхотно" или просто лош късмет, докато чаках днес да чуя още някое мнение по моят въпрос, LG - LG CS-12AF(NH0) / S-12AF(UH0) :: Инверторни системи :: Климатични системи :: Климатици :: Technomarket Bulgaria е изчерпан и безплатният монтаж е отпаднал :(... Welcome in Bulgaria!
aruba несъм забелязал миналата зима на моя Шарп да му е замръзвала тавата ама щом си рекъл значи и при мен е замръзвала :)