MITSUBISHI HEAVY INDUSTRIES SRF/SRC 50 ZJX-S или DAIKIN FVXS50F/RXS50G - подов климатик
  Моля за помощ кой от двата модела според Вас да избера. Някой колеги от форума са  запознати, че сложих подов 18-ка на LG, но има проблеми с него и ще се го сменям с друга марка. Помещението е около 110 куб.м. или около 40 кв.м с добра изолация и хубава дограма. Критерия при избор са:
- безшумни тела - външно и вътрешно ( LG се сцепи да трака от вън, а ходих да чуя и Дайкина и Митсубишито 18-ки, само дето са високостенни и бяха направо приказка, не може да ги усетиш),
- добра ефективност и икономичност,
- и работа при минусови температури.

Моля за мнения, че най-вероятно днес ще се взима решение. Някъде прочетох, че Дайкин правили външните тела в Чехия.
     Отговор: MITSUBISHI HEAVY INDUSTRIES SRF/SRC 50 ZJX-S или DAIKIN FVXS50F/RXS50G - подов климатик
  Не е ли нисък макса на МХИ-то?
     Отговор: MITSUBISHI HEAVY INDUSTRIES SRF/SRC 50 ZJX-S или DAIKIN FVXS50F/RXS50G - подов климатик
  И аз това загледах, ама пък копа е по-добър май:)
  Аз бих си взел две машини за това помещение.Така и така даваш над 3000 лева.Голямо е помещението и не съм сигурен дали дори и двете посочени от теб машини ще ти създават добър комфорт.
  Няма къде да сложа две външни тела това е основен проблем:)

- - - Обновено - - -

A да ти кажа LG-то дето ми създава проблеми сега се справя доста добре то е CQ18.
  В такъв случай, която от двете машини да избереш, може да върши работа.МХ е с по-нисък минимум, но запазва 70% при -10, докато ДАЙКИН-а запазва 63%.В общи линии нещата се компенсират и машините са със сходни характеристики в студа.
  Предполгам и по шум. Аз чух 18-ки и на двете машини, като че ли Дайкина малко по-безшумен ми се стори, но и двете бяха безшумни в сравнеие с LG-то.
  И по шум трябва да са близки.МХ 50-ицата е със скрол компресор.
  Това какво ще рече? Дайкина го няма така ли?
  В какъв смисъл да го няма.Ако касае компресора , ДАЙКИН е със суинг компресор.И двете машини следва да са еднакво тихи ми се струва.
  MHI + по мощен , икономичен  и на ниски теператури се държи превъзходно.
Аз, бих взел нокрия ако  ще е стенен климатика   по мощен и на доста по добра цена.
  Става дума за подов:) Значи имам един глас за MHI:)
  Гласовете за МХ са 2 с моят.На дайкина лагера на мотора на перката на вътрешното тяло след 3-тата година ще се разскърца.
 Не знам как стои въпроса с МХ -подовия вариант, защото нито имам, нито някой от форума е споделил.

Но все пак 2 подови са по-добре от 1 подово.Може и един стенен 63-ка на мицубиши.Подовите  каквато и 50-ка да се монтира според мен ще е слаба за 40 кв.м. помещение около 110кубм.м и ще възникне проблем на по-късен етап, независимо от марката.Просто няма подови модели с мощност 6.5-8кв в режим отопление и с максимална мощност поне 9кв от каквато мощност се нуждае това помещение.
  И това е доста добра машина:

Климатик Mitsubishi Electric MSZ-FD50VA/MUZ-FD50VABH Zubadan

Не е много елегантна машина с тоя висок минимум. По-скоро е груба сила, но като параметри издухва всичко :cool:
  2:1 Не виждам с какво МХИ-то превъзхожда Дайкина, дори обратното!