Помощ при избор на климатик.
Здравейте колеги моля за помощ при избора ми на климатик.Помещението е 20кв южно изложение в момента правя изолации на външна стена 5см фибран на вътрешна стена 3см фибран на тавана 5см стирупор височина 2.60.Панелен апартамент 4ти етаж в Разград ако е от значение.Външна изолация е невъзможна.Климата ще е основно отопление ще има и газово котле.В спалнята ми която е 10кв имам фуджи 9ка и съм доволен от нея имам много малък разход на ток.Моделите на които се спрях са daikin f40ltgrp new ururu sarara daikin f28mtev plasma streamer-25 mitsubishimsz-zw280 toshiba ras221jdr super daisekai12 .Отбелязал съм си и други модели.Общо взето от горния клас ще ползвам кредит за енг. ефективност.Моля за вашия съвет не съм много наясно с климите.Благодаря предварително.Поздрави.
Отговор: Помощ при избор на климатик.
Не съм убеден, че с посочените модели ще можеш да ползваш кредит Енергийна ефективност. До колкото виждам, това са климатици втора употреба, или нови, но за Япония. За тях няма кредит ЕЕ.
Колега благодаря за бързия отговор.Някои ги гледах на сайта на термоклима варна.Добре ако е моя грешката били посочил някой модели.Да не се задъхват през зимата на минус 20 да са икономични там с всичките им филтри плазми с сензори за наличието на хора в стаята да следят влажността и др щуротии. Както съм написал от горния клас лимита е между 2 и 3х лв.Има на митсубуши зубадан серията.Благодаря.
Точно аз не съм най-подходящия човек да давам акъл за климатици за японския пазар, защото не ги познавам. Предполагам са много добри машини, но за тях не можеш да ползваш кредит ЕЕ. Машините трябва да са направени за нашия пазар. Добре е да викнеш фирма на оглед. От тук мога да ти кажа да погледнеш ТОП моделите на марките:
1. Toshiba Daiseikai 5 или 6 / 10-ки
2. Мицубиши Хеви ZJX-S / 25-ца или 35-ца
3. Мицубиши Електрик FD серията / 25-ца или 35-ца
4. General-Fujitsu LTC серията / 12-ка
5. Panasonic NE/QE серията / 12-ка (ако не е за спалня)
Колега Гого, като начало си изясни приоритетите и изискванията. Една много голяма част от себестойността на машината, може да се формира от екстри и функции, които не са ти необходими.
Колега Мега мерси за съвета но нищо не казваш за дайкин уруро сарарата.За викането на фирма ще викам но друг е въпроса до колко може да им се довери човек особенно в малкия град.Поздрави.
... Ами, ... предполагам някой друг има какво да каже. Аз казах доста. ;) За фирмата не знам, предполагам има коректни колеги от региона ... Русе да речем?
Така като гледам малко хаотично си ги нащракал моделите: 40, 28, 22..? Гледай номинал 3.2-3.6 на топло. Прочети и поста на Касап относно екстрите, дали знаеш какъв е ефекта от тях?
Здравей колега касап както съм написал през зимата да не ме остави разните му филтри сензори за движение и наличие на хора в стаята регулация на влажността сензор за да не ми духа във врата като съм седнал под него.Бях написал от горния клас на дайкин митсубиши или тошиба.Само не знаех че тия които съм посочил са втора ръка.Нов все пак.И не на последно място икономичност.Поздрави.
- - - Обновено - - -
Колега Мега може в Русе да са коректни фирмите но през зимата ако изпуши климата не вярвам веднага да хукнат на 60км.Нали затова е този форум да помагат специалистите на такива като нас.Естествено ще викам фирма от разград на оглед но желая да съм подготвен предварително.Все пак нашите търговци си ги знаем.
А, съмнявам се да са втора ръка. Щото ако са, няма да останат дълго в магазина...:grin:
За съжаление от тук едва ли мога да съм ти по-полезен. Ако са коректни е редно да дойдат, да огледат, да ти видят нуждите, да препоръчат машина, да ти кажат, защо именно нея. Да определите заедно мястото за монтаж на двете тела. Това горе са добрите машини на пазара. Ти си избери. Монтажа е редно да е прецизен и по правилата.
Колега пилот дай все пак някой модел смятам че съм написал ясно все пак какво търся.Разбирам отегчеността на колегите професионалисти от форума чета ги от доста време и им е дошло до гуша от едни и същи въпроси.Така че чакам предложения.Поздрави.
От посочените за японският пазар: Toshiba, но 281jdr и Mitsubishi ZW280 са страхотни машини, подходящи за помещението. От европейските, посочените от Мега, но предложения 1, 2 и 3. Но както ти каза Мега хубаво е да търсиш и конкретен съвет за оразмеряване от фирма.
Цитат:
Първоначално публикувано от
gogo.s
Така че чакам предложения.Поздрави.
Здравей и добре дошъл във форума!
Остави тези датчици и всякакви търговски/рекламни зарибявки.
Не знам в Разград коя фирма е читава, но на МЕ дилърите там са "Братя Ганчеви" и "Антонов Клима". За твоята стая това МЕ би трябвало да се справи, но не си споменал какви температури търсиш при -20.
Благодаря колега gnf бях написал няколко модела в началото но колегите писаха че били втора ръка сега пак прегледах сайта на термо клима там са си моделите нови.Естествено че ще ги търся специалистите които си написал но исках да съм поне малко подготвен.Какво би казал за нещо такова daikin s28mthxs new super promo cop.6.7 или mitsubishi msz-zw280 cop 6.7.Дали ги предлагат наистина или е само реклама в сайта им.Благодаря поздрави.