Здравейте,

От скоро съм собственик на Hitachi D10EX3. Питах и в другата тема, но нямаше отговор. Все пак попаднах на човек, който продава филтри за климатици.

Анти бактериални и Йонизиращи филтри за климатици - 27753311 | Електроника, битова техника - Климатици, отоплителни уреди, бойлери

Какво ви е мнението? Да взимам ли? От кой вид?

Въобще какво правят тези филтри? В момента съм сложил и двата фабрични, тъмни са на цвят. В упътването на климатика пише, че има намалена производителност, когато малките филтри са поставени. Също така има и една функция за "йонизиране и пречистване" на въздуха. Да я ползвам ли или няма смисъл?

Също така какво ви е мнението за ароматизаторите, които се продават в техномаркет и другите места? Има ли смисъл? Вредят ли? На кого - на хората, на климатиците или на двете?

Питам с цел някой, който има повече опит да сподели. На другият климатик (Fujitsu) няма такива филтри и за това не се бях интересувал до момента. Веднъж слагах ароматизатор за да видя за какво става въпрос, но го махнах, защото реших, че не е добра идея...