Спешно: Какъв климатик да избера????
Здравейте.
От Пловдив съм. Трябва спешно да закупя климатик за всекидневната: 18-19 кв.м., с вътрешна изолация, таван с изолация, ПВЦ дограма3 кв.м., източно изложение. Бюджета който съм отделил е в порядка на около 1200 лв. с монтажа.
На първо четене, ето какво видях. Моля за вашите мнения и предложения!!!
http://www.technopolis.bg/b2c/detail...-RAS-137SAV-E5
Климатик Hitachi RAK/RAC 35WPA 12000BTU - Търговска верига "Зора"
Клима Нова ООД - Климатик Fuji RSA-12LKC - Климатици в Пловдив и региона
Климатици Fuji Electric RSG-12LLC
Климатици Fuji Electric RSA-12LKC
Или въпреки всичко е по добре за взема клима втора ръка????
Отговор: Спешно: Какъв климатик да избера????
По-добре е въпреки всичко.
Цитат:
Първоначално публикувано от
nikibol
не слушаш обаче.................
Цитат:
mirandi
Хитачито не вече го няма никъде.Преди месец обиколих целия Бургас за него и отговора навсякъде беше твърдо "НЙЕ"
аз му говорех в друг форум,ГНФ му каза,ма той тома неверни..........
за всички от БУРГАС ,правя дни на отворените врати(да идват с бира и мезе) на К2У
Цитат:
nikibol
nikibol;хубаво е че си от Пловдив,Свържи се с Аleksandars за съвет,и няма да сгрешиш.За тези модели на FUJITSU,е писано доста,TOSHIBATA-137 SAV E5,не им отстъпва вече по 'хубост'видях я в 'Технополис'.Нищо общо с преходния модел с индекс Е3,външното тяло е олекнало с цели 6кг.Направи си сам извод.
Цитат:
mitak-tv1
nikibol;хубаво е че си от Пловдив,Свържи се с Аleksandars за съвет,и няма да сгрешиш.За тези модели на FUJITSU,е писано доста,TOSHIBATA-137 SAV E5,не им отстъпва вече по 'хубост'видях я в 'Технополис'.Нищо общо с преходния модел с индекс Е3,външното тяло е олекнало с цели 6кг.Направи си сам извод.
Е и???? Обаих се на Aleksandars, обясних му за какво става реч, а той ми отговори, че към момента няма какво да ми предложи в диапазона до 1000 лв. втора ръка и до 1200 лв. нов.
Ако искам втора ръка... да изчакам във времето.... до кога, до пролетта ли???
Та.. кажете кой от всички да избера:
HITACHI RAS/RAC-E14HA :: Инверторни системи :: Инверторни системи :: Климатични системи :: Климатици :: Technomarket Bulgaria
http://www.technopolis.bg/b2c/detail...-RAS-137SAV-E5
Климатик Fujitsu ASYG12LLCA/AOYG12LLC
Климатик Sharp AY-X12PSR/AE-X12PSR 2013
Климатик Panasonic CS-UE12PKE/CU-UE12PKE 2013
Вимакс Клима ООД, Климатик Daikin FTXN35L/RXN35L OKI COMFORT, Инверторни климатици и Климатици за дома - Инверторни климатици
Климатика ще се използва предимно за отопление.
Благодаря Ви предварително.
Щом ще се ползва предимно за отопление, избери си този, който най-много ти харесва. Но го монтирай на някой нуждаещ се от Цариград или Атина, по твой избор.
Ако не си с предубеждение към К2У, в Пловдив можеш да намериш машина с по-добри параметри от тези за около 1200лв. с монтажа. Отчитайки факта, че аз топля помещение 21 кв.м. вече 8-ма година с конвенционален климатик 12-ка от нисък клас, смятам, че всеки един от посочените от теб ще ти върши работа. Някои от тях са с по-добри параметри от други, но ако попрочетеш из форума и сам ще успееш да направиш избор.
Цитат:
dodo_pv
Щом ще се ползва предимно за отопление, избери си този, който най-много ти харесва. Но го монтирай на някой нуждаещ се от Цариград или Атина, по твой избор.
Да ти пикам на точния отговор. Абре тука няма ли ХОРА/ЧОВЕЦИ.
И аз знам, какво е хубаво и какво е лошо, ама хубавото е от 1500 лв. на горе. Нямям такива възможности.
И ако обичате... отговаряйте на въпросите колегиално, а не идиотски.
Ама и вие питайте колегиално бе, чоджум. :) С пръдня - боя не става.
Цитат:
SPSt
Ако не си с предубеждение към К2У, в Пловдив можеш да намериш машина с по-добри параметри от тези за около 1200лв. с монтажа.
А какво ще рече това: К2У и ако е втора употреба..... няма ли износване? Ходих, гледах, ама те са на по 7-8 год. Не са ли малко множко????
Цитат:
Kasap
Ама и вие питайте колегиално бе, чоджум. :) С пръдня - боя не става.
Е и кат си толкова отворен.. какво предлагаш. Да заработя още някой лев за да купя клима за 2000 лв. и отгоре ли???
Аз като гледам... мн. малко хора си позволяват климатици на такава цена .... а се отопляват зината.
Така че.... ако е с пръня боя то.... повечето хора ли сарат и мажат????