-   Избор между Mitshubishi, Fuji, Тоshiba , Daikin  Моделите на които съм се спрял са 

1. Mitsubishi MSZ/MUZ-GF60VE
 2. Toshiba RAS-4022D DAISEIKAI
 3. Fuji AWYZ14LBL NOCRIA
 4. Daikin FTX50GV

Помещението е около 25 квадрата високо 2.2 със стара алуминиева дограма и без много изолация, като към него има и антре към 10 квадрата. Изложението е юг-югоизток, почти всички стени са външни. За Fuji и Daikin видях, че горе долу имат еднакъв COP при - 10 но за Тошибата и Мицубиши нищо не открих. Fuji Mitsubishi  ми харесват защото  при нужда отиват и на  9kw отдаване. Тошибата вади по-голям COP ама това май е относително.

-   Отговор: Избор между Mitshubishi, Fuji, Тоshiba , Daikin   Цитат:  

Първоначално публикувано от  MAKAPOB  
Моделите на които съм се спрял са 

1. Mitsubishi MSZ/MUZ-GF60VE
 2. Toshiba RAS-4022D DAISEIKAI
 3. Fuji AWYZ14LBL NOCRIA
 4. Daikin FTX50GV

Помещението е около 25 квадрата високо 2.2 със стара алуминиева дограма и без много изолация, като към него има и антре към 10 квадрата. Изложението е юг-югоизток, почти всички стени са външни. За Fuji и Daikin видях, че горе долу имат еднакъв COP при - 10 но за Тошибата и Мицубиши нищо не открих. Fuji Mitsubishi  ми харесват защото  при нужда отиват и на  9kw отдаване. Тошибата вади по-голям COP ама това май е относително.

Взимай Нокрията , нема по добро в тази ценова категория , да не говорим че с Дайкина изобщо нема место за сравнение   : Отдаваната мощност на този климатик Daikin при -10 е 3,7kW при консумация 1,39kW, за Нокрия  при -10С отдава 4,42 при конс.1,5kW,

Toshiba RAS-4022D DAISEIKAI 

Кой Ви излъга, че този модел е Daiseikai?

Първоначално публикувано от  Aleksandars  
Кой Ви излъга, че този модел е Daiseikai? 

Климатик TOSHIBA Хиперинвертор Япония RAS-4022D DAISEIKAI  най вероятно тези :2guns:

-   1 Прикачен файл(ове) Отговор: Избор между Mitshubishi, Fuji, Тоshiba , Daikin  Аз за тях си мислех...Овча работа...Даже и снимката е грешна (на модел за европейския пазар, работещ на 220V).Ето реална снимка на D-серията на Toshiba:
 Прикачен файл 11588

-   Отговор: Избор между Mitshubishi, Fuji, Тоshiba , Daikin  От всички изброени модели от вас бих заложил на Nocria-та,независимо дали ще е Fujitsu,General или във вашия случай Fuji.Относно Toshiba RAS-4022D DAISEIKAI силно се съмнявам да е дайсейкай,та съмнително ми е дори че е от Япония,но това няма как да го оборя. 

-   Отговор: Избор между Mitshubishi, Fuji, Тоshiba , Daikin  Премествам темата в "Общата" климатична част раздел "Всичко за климатиците" където й е мястото, тъй като няма по-специфични технически въпроси които да оправдават оставането й в този раздел на форума.
 Нямам опция за преместване или обединяване с темата "Помогнете ми за избор на климатик 2013 година" и поради това се мести в общия раздел.

Оставащо пренасочване 8 часа, за да се ориентират съфорумците.

-   Отговор: Избор между Mitshubishi, Fuji, Тоshiba , Daikin  Alexandars, колегата правилно е посочил линка от където го видях. Като цяло най-се колебаех между Нокрията и Мицубишито, но за него не мога да намеря много данни. Нокрията я намерих с монтаж за 2350 лв. с монтаж във Варна, което изглежда добра цена.

Mirandi от къде черпиш инфо за Daikina и Nocria ? Аз имам една табличка за Нокрията но тя май е само при максимална мощност и съответно COP-a е различен.

-   Отговор: Избор между Mitshubishi, Fuji, Тоshiba , Daikin  Съвсем добра, вземай го, няма да съжаляваш през зимата. 

-   Отговор: Избор между Mitshubishi, Fuji, Тоshiba , Daikin  Nocria:shocked:,няма да съжаляваш,уникална машина. 

Mirandi от къде черпиш инфо за Daikina и Nocria ? Аз имам една табличка за Нокрията но тя май е само при максимална мощност и съответно COP-a е различен. 

Климатици FUJITSU ; AWYZ14LB NOCRIA; Хиперинвертор

http://v-clima.com/prod.php?id=klima...ftx50gv-rx50gv прочети отговорите от админа, на запитването на 1вия клиент

-   Отговор: Избор между Mitshubishi, Fuji, Тоshiba , Daikin  Пък админа за Норкията го е сметнал по "простото тройно правило", дето учителката ми по математика твърдеше, че нито е просто нито е тройно :)
 Все пак никъде не знам да има номинал даден за фуджицу при отрицателни температури. Виж за другите марки има в сервизните.

-   Отговор: Избор между Mitshubishi, Fuji, Тоshiba , Daikin  И за ФУДЖИЦУ има по номинал в някои от сервизните, в някоя от темите имаше дадени и двете таблици - и по номинал, и по максимал, ама не се сещам къде. 

-   1 Прикачен файл(ове) Отговор: Избор между Mitshubishi, Fuji, Тоshiba , Daikin  Аз съм виждал, но във вид на графика. - колко са верни и точни е друг въпрос. 

-   Отговор: Избор между Mitshubishi, Fuji, Тоshiba , Daikin  това е за захранването, т.е. на входа какво влиза, а не на изхода.