-
Избор между Mitshubishi, Fuji, Тоshiba , Daikin
Моделите на които съм се спрял са
1. Mitsubishi MSZ/MUZ-GF60VE
2. Toshiba RAS-4022D DAISEIKAI
3. Fuji AWYZ14LBL NOCRIA
4. Daikin FTX50GV
Помещението е около 25 квадрата високо 2.2 със стара алуминиева дограма и без много изолация, като към него има и антре към 10 квадрата. Изложението е юг-югоизток, почти всички стени са външни. За Fuji и Daikin видях, че горе долу имат еднакъв COP при - 10 но за Тошибата и Мицубиши нищо не открих. Fuji Mitsubishi ми харесват защото при нужда отиват и на 9kw отдаване. Тошибата вади по-голям COP ама това май е относително.
-
Отговор: Избор между Mitshubishi, Fuji, Тоshiba , Daikin
Цитат:
Първоначално публикувано от
MAKAPOB
Моделите на които съм се спрял са
1. Mitsubishi MSZ/MUZ-GF60VE
2. Toshiba RAS-4022D DAISEIKAI
3. Fuji AWYZ14LBL NOCRIA
4. Daikin FTX50GV
Помещението е около 25 квадрата високо 2.2 със стара алуминиева дограма и без много изолация, като към него има и антре към 10 квадрата. Изложението е юг-югоизток, почти всички стени са външни. За Fuji и Daikin видях, че горе долу имат еднакъв COP при - 10 но за Тошибата и Мицубиши нищо не открих. Fuji Mitsubishi ми харесват защото при нужда отиват и на 9kw отдаване. Тошибата вади по-голям COP ама това май е относително.
Взимай Нокрията , нема по добро в тази ценова категория , да не говорим че с Дайкина изобщо нема место за сравнение : Отдаваната мощност на този климатик Daikin при -10 е 3,7kW при консумация 1,39kW, за Нокрия при -10С отдава 4,42 при конс.1,5kW,
-
Цитат:
MAKAPOB
Toshiba RAS-4022D DAISEIKAI
Кой Ви излъга, че този модел е Daiseikai?
-
Цитат:
Aleksandars
Кой Ви излъга, че този модел е Daiseikai?
Климатик TOSHIBA Хиперинвертор Япония RAS-4022D DAISEIKAI най вероятно тези :2guns:
-
1 Прикачен файл(ове)
Аз за тях си мислех...Овча работа...Даже и снимката е грешна (на модел за европейския пазар, работещ на 220V).Ето реална снимка на D-серията на Toshiba:
Прикачен файл 11588
-
От всички изброени модели от вас бих заложил на Nocria-та,независимо дали ще е Fujitsu,General или във вашия случай Fuji.Относно Toshiba RAS-4022D DAISEIKAI силно се съмнявам да е дайсейкай,та съмнително ми е дори че е от Япония,но това няма как да го оборя.
-
Премествам темата в "Общата" климатична част раздел "Всичко за климатиците" където й е мястото, тъй като няма по-специфични технически въпроси които да оправдават оставането й в този раздел на форума.
Нямам опция за преместване или обединяване с темата "Помогнете ми за избор на климатик 2013 година" и поради това се мести в общия раздел.
Оставащо пренасочване 8 часа, за да се ориентират съфорумците.
-
Alexandars, колегата правилно е посочил линка от където го видях. Като цяло най-се колебаех между Нокрията и Мицубишито, но за него не мога да намеря много данни. Нокрията я намерих с монтаж за 2350 лв. с монтаж във Варна, което изглежда добра цена.
Mirandi от къде черпиш инфо за Daikina и Nocria ? Аз имам една табличка за Нокрията но тя май е само при максимална мощност и съответно COP-a е различен.
-
Съвсем добра, вземай го, няма да съжаляваш през зимата.
-
Nocria:shocked:,няма да съжаляваш,уникална машина.
-
Цитат:
MAKAPOB
Mirandi от къде черпиш инфо за Daikina и Nocria ? Аз имам една табличка за Нокрията но тя май е само при максимална мощност и съответно COP-a е различен.
Климатици FUJITSU ; AWYZ14LB NOCRIA; Хиперинвертор
http://v-clima.com/prod.php?id=klima...ftx50gv-rx50gv прочети отговорите от админа, на запитването на 1вия клиент
-
Пък админа за Норкията го е сметнал по "простото тройно правило", дето учителката ми по математика твърдеше, че нито е просто нито е тройно :)
Все пак никъде не знам да има номинал даден за фуджицу при отрицателни температури. Виж за другите марки има в сервизните.
-
И за ФУДЖИЦУ има по номинал в някои от сервизните, в някоя от темите имаше дадени и двете таблици - и по номинал, и по максимал, ама не се сещам къде.
-
1 Прикачен файл(ове)
Аз съм виждал, но във вид на графика. - колко са верни и точни е друг въпрос.
-
това е за захранването, т.е. на входа какво влиза, а не на изхода.