8 Прикачен файл(ове)
Замръзнали ваничка и дренаж (и двете с подгрев) за оттичане на водата
...Тъпотия и то при -5 до -10°C, ами ако дойде -15 или повече за няколко дни.:)
И дадох 130лв. да ми монтират това нещо, и външното тяло на климатика е на завет:051:
Капе от Г-образната снадка на дренажа точно под ваничката (на една от снимките се вижда) и терасата е морка и в лед. А ме уверяваха, че слагат достатъчно широки тръби ф32 и нямало как да замръзнат и водата от тъпата ваничка не се оттича в момента както е видно.:blob Да им береш лайката и майстори и чудо...
Прикачен файл 12650Прикачен файл 12651Прикачен файл 12652Прикачен файл 12653Прикачен файл 12654Прикачен файл 12655Прикачен файл 12656Прикачен файл 12657
Отговор: Замръзнали ваничка и дренаж (и двете с подгрев) за оттичане на водата
Още едно, две колена 90 градуса да бяха сложили и на +5 градуса щеше да замръзва.Последните две колена са нещо уникално.Няма начин да не замръзне - имаш три колена на 90 градуса, поне 3 метра тръбен път, никакъв наклон.В случая бих сложил тръба Ф50, 1 коляно 45 градуса, без последните две колена и късата тръба - не знам защо са сложени.Освен това имаш още една муфа по дължина на тръбата.Там винаги има праг между двете тръби и леда е готов.За -15 нямаш грижи, тогава почти няма конденз.Кабела по цялата дължина на тръбата ли минава.
Преди малко дойдоха
Точно преди муфата някъде по дължината на тръбата свършвал кабела... демек до никъде. Оттам до края всичко е плътен лед
Цялата дължина на тръбите е 4,5 метра или кабела в тях е около 1,5 метра в момента. Трябвало да сложат общо около 6 метра кабел, но не знаят дали имало такъв, за да станела работата:mad: Казах им да слагат колкото трябва кабел до края на тръбата, да отстранят задържането на вода в тавичката, да отстранят проблема с капането от 90 градусовата чупка под тавата, да махат тия колена (90 градусови чупки накрая) и да удължат още с 30-на см пътя.
Иначе наклон на тръбите има и се оттича водата.
Ще видя в Понеделник какво ще сторят и ще го направят ли както трябва
Преди бях писал, че в студа всичко става на лед ако няма подгрев. Дори качих и снимки. В случая какъв е смисъла от подгрев, като същия свършва до никъде? Ако ще е с подгрев, трябва да покрие цялата дължина на тръбата и да стърчи малко извън нея. Друг е въпроса къде е сметката на 4-5 метра нагревателен кабел, дето ще работи половин зима.
Хаби ток колкото климатика и топли околната среда.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Mega
Преди бях писал, че в студа всичко става на лед ако няма подгрев. Дори качих и снимки. В случая какъв е смисъла от подгрев, като същия свършва до никъде? Ако ще е с подгрев, трябва да покрие цялата дължина на тръбата и да стърчи малко извън нея. Друг е въпроса къде е сметката на 4-5 метра нагревателен кабел, дето ще работи половин зима.
Няма вариант за друго отвежда на водата - просто няма. Нямам избор и за дължината на този подгрев - харчи, не харчи, дълъг, къс - това е положението. Иначе всичко ще стане мазало. А не е като да не прави конденз тоя климатик, пък дори и да прави малко, то трябва да се отвежда на подходящо място тая вода, иначе безотговорна работа. Най-малкото ще се разбие цялата мраморна настилка на терасата
Цитат:
VeleV.Klima
Хаби ток колкото климатика и топли околната среда.
Както писах вече - нямам избор да не топля околната среда
BDK, Мислил ли си за кофа под тавата? Когато стане много студено да откачаш тръбата и да си отива в кофата? Или нямаш възможност. Другото е с антилед система, която работи само при и след дефрост? Така правиш над 90% икономия от нагревателя.
Варианта за кофа също е неудачен, защото ползвателите на климатика са ни наематели с жената. Те не смеят (не са научени) момичетата да си разринат снега от стълбите и терасата, камоли тоя вариант. За тази антилед система не съм чувал:) Трябва да прочета за нея.
Мега говори за това според мен:
Цитат:
AC_From_Hell
Според мен най-интелигентният начин е саморегулиращ се нагревател с термостат, да работи само под 0 градуса, взема сигнал от четирипътния, за да се включва само при дефрост и таймер, за да работи 5-8-10 мин след дефроста до изтичане на всичко. Това би било напълно достатъчно и най-икономично. Единствено, ако вали много евентуално може да започне да стяга, но се съмнявам да не може да се разтопи.
Преправен е монтажа. Като остане време да снимам ще сложа и актуални снимки.