Монтаж на климатик закупен от техномаркет
Здравейте,
закупих климатик E9PKE от техномаркет. От там ми казаха, че всеки един сервиз за климатици може да го монтира, но най-добре било тяхната група "Т клима". Някой от вас срещал ли е проблеми с гаранцията, ако не се монтира климатика при препоръчаната фирма и отзиви за нея? Може да препоръчате и доказано коректна фирма за монтажа, ако не е проблем да се направи от чужда на техномаркет фирма. От гр.Варна съм.
Благодаря!
Отговор: Монтаж на климатик закупен от техномаркет
ако нямаш проблеми с монтажа от ТЕХНОТАТА-ЩЕ СИ ПЪРВИЯ
Не е лоша тази информация, но да не остана без гаранция, ако ползвам услугите на друга фирма?
Моите 3 климатика са купени и монтирани от Технополис-Пловдив и нямах никакви проблема нито с монтажа им, нито с гаранционното обслужване . Е, вярно е, че това беше 2005 година. Сега може и да е друго.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Zygot
Не е лоша тази информация, но да не остана без гаранция, ако ползвам услугите на друга фирма?
гаранцията я дава ВНОСИТЕЛЯ
- - - - - - - - - -
Цитат:
dimkaraganchev
Моите 3 климатика са купени и монтирани от Технополис-Пловдив и нямах никакви проблема нито с монтажа им, нито с гаранционното обслужване . Е, вярно е, че това беше 2005 година. Сега може и да е друго.
може и да е така-покажи снимки,че аз съм ТОМА НЕВЕРНИ
А вносителя ще даде ли гаранция ако климатика е монтиран от бай Пешо от квартала?
Може да я "даде" и търговецът на дребно.Може да има две гаранции на вносител и на търговец на дребно.Може и гаранцията да е смесена/комбинирана между вносител и търговец на дребно.
Търговеца определя условията по гаранцията.Тоест той определя кой да има право да монтира, за да се счита че е налице валидно възникнал договор за гаранция.
Друг въпрос е рекламационната отговорност от която не могат да се "отърват" вносител и търговец на дребно...
П.П. Димата Краганчев е доволен от сервиза и гаранционното обслужване, нали гаранционно му подмениха 2 от компресорите на трите панасоника ... Какво повече да иска 3 от 3 ли :))
А БРЕ ДЪРА-БЪРА,разбира се че фирма трябва да монтира,а КАРАГАНЧЕВ,поне е с нови компресори,пък аз се мъча със старите.САШОООООООООО климатиците ми бачкат,ма компресорите не работят-ИСКАМ СМЯНА(да се пукат душманите)
Цитат:
DUNDURMA
Сега се обадих на вносителя на моята машина, която е монтирана от друга фирма-техен дилър.
Аз: Имам гаранционен проблем с климатика.
Те: Кой го монтира.
Аз: Ваш дилър.
Те: В такъв случай търсете тях.
Аз: Бих желал вие да дойдете, ще си платя като не-гаранционен ремонт.
Те: Съжалявам господине, обслужваме само климатици които са монтирани от нас.
Цитат:
DUNDURMA
Дали я дава вносителя или производителя те боли изпарителя. По закон си я търсиш от приносителя /търговеца демек/.
Трябва специално да се пита, за да не стане проблем. Моята пералня Панасоник я взех от техно-то, прокапа на 3-тия месец. Звъня на техното - "ами ние сме магазин не сервиз". След малко разправии с "лелката" ме насочи към някакъв сервиз, отивам там "ми ние не работим с техното". Проучи как стои въпроса, за да няма нерви.
1 Прикачен файл(ове)
Цитат:
DUNDURMA
може и да е така-покажи снимки,че аз съм ТОМА НЕВЕРНИ
В момента съм доста далеч от дома и разполагам само с тази снимка, която я бях качвал по друг повод някъде:
Прикачен файл 14424
Това са двете 9-ки на спалните. Третият е на хола, но не се вижда.
Цитат:
justify
П.П. Димата Краганчев е доволен от сервиза и гаранционното обслужване, нали гаранционно му подмениха 2 от компресорите на трите панасоника ... Какво повече да иска 3 от 3 ли :))
Точно така. Остана само този, десния, девствен. Работят си добре, но, живот и здраве, догодина ще ги сменям с по-хубави.
А някой който работи с Панасоник нещо да каже?
поне това което се вижда-ми харесва
Цитат:
Zygot
А някой който работи с Панасоник нещо да каже?
Има казано https://forum.setcombg.com/%D0%BA%D0...panasonic.html