Хайде не топлоква грубо, моля да взема и аз да пиша кой съм и да си ги мериме. Вносители има още поне 5. и един дето носи паралелно отвреме навреме. Намира се около Студ. град. Да пусна на всички телефоните??
Това е платена тема и е пусната с одобрението на форума.
Да пуснеш на всички телефоните не можеш, защото ще нарушиш правилата на форума.
Ако виждаш нещо нередно в това - заповядай да го обсъдим на лични, но не и да цапаме повече темата.
Ще съм ви благодарен ако няма повече подобни коментари.
Крис
Новости в сервизното обслужване на климатиците Панасоник
Панасоник направиха съществена стъпка в подобраването на гаранционното сервизно обслужване на климатиците. За новите модели за 2011 г., които предстои да се появят скоро, доставката на резервни части по време на двугодишния (за целия уред) и петгодишния (за компресора) гаранционен срок ще става не както до сега за сметка на вносителите, а за сметка на производителя - Панасоник. Това ще намали до минимум отказа за доставка на гаранционни части от страна на вносителите под различни предлози (прочети уловките в гаранционните карти) и ще повиши значително удобството за работа по веригата производител-вносител-инсталатор-краен клиент по време на гаранционния срок.
Това означава ли, че ще отпадне практиката за провеждане на задължителни профилактики, за сметка на клиента?Първоначално публикувано от climamarket
Че то отдавна няма задължителни профилактики за сметка на клиента, някои даже и по 6 години гаранция давали!
всички тези профилактики бяха измислени с едничката цел да се обещават дълги гаранции в момента на покупката и след това да има вратичка след първата година да бъде направен отказ
според мен всеки вносител си решава самостоятелно за задължителните профилактики в гаранционната карта
факт е, че ще има части за гаранционни ремонти от Панасоник
Да и аз бих искал да разбера нещо за новите модели.Много съм доволен от LKE-3 серията.Никакви проблеми през тази зима .
Извинявам се на колегите от Климамаркет, след като са си платили. Аз не съм забелязал това и затова реакцията беше такава. Може би за в бъдеще е хубаво платените теми да са в някакъв друг цвят, например, за да не стават такива недоразумения.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1299072636[/time]_________________________________________________
Иначе новите модели ще са почти същите, само LKE ще стане NKE и ще бъде с 2 очи вместо с едно както беше досега - пълна ......... И сигурно с още 200001 йона повече. Някой ако иска да ги брои. Аз не се наемам.
Значи ще трябва да минат още 3+тази за да достигнат моите национали от 2008 с 5 очи
Догодина ще се пускат с пляскане или кихане например. Едно пляскане - охлаждане, 2 отопление, много овации powerful и т.н.
няма особени новости по отношение на новите модели
LKE се заменя от MKE като единствената разлика е сензора за присъствие в помещението, който вече е двоен и обхваща повече градуси (по памет 130), но капачката, под която е скрит ми се вижда доста грозна, но все пак това е субективно мнение
китайското RE остава, UE се заменя от YE
в някаква степен липсата на сериозни промени е добра, защото моделите 2010 се оказаха стабилни, от друга страна съм съгласен, че и сензора на 360 градуса да гледа все тази...
Най вероятно пак ще са само с капилярка и липса на вентил пак.
7,9 и 12 предполагам ще са с капилярка 15,18,21,24,28 с вентил