Забравен или недолюбван вече е климатик DAISEKAI V ?
Пускам тази тема, защото ме мъчи един въпрос. Един познат, собственик на DAISEKAI 6, горещо ми препоръча този модел. Бил страхотен климатик, топли много, безшумен,икономичен макар че живее край морето..Но чета темата "Помогнете ми в избора на климатик" и последната година никой не препоръчва този климатик , а се въртят само 4-5 модела- един панасоник, два фуджицу, един мицубиши хеви. Та въпросът ми е: Защо вече не се споменава този модел, щом е бил фаворит на форума преди година и е с толкова препоръки от собствениците?
Отговор: Забравен или недолюбван вече е климатик DAISEKAI V ?
Вече не се произвежда и не може да се намери, освен някъде някоя залежала бройка.
Има ли друга алтернатива т.е. по-добър за тази цена?
Моделът е много добър, а цената е супер. Аналозите му са по 2к7 лева, нови. Компромис с отоплението и тишината няма.
И аз топля хол 20м2 с такъв, но изолиран и в Бургас, само дограмата е калпаво KMG (ново строителство, знаеш как е). Но неизолиран хол и в студено населено място... май си за 13-ка. Или слагаш 10-ка и помагаш с духалка в големия студ, а догодина и изолация.
Борисова, с тази 10-ка при -15гр. имаш само 1300вата отоплителна мощност, според теб може ли да те стопли? А пък за -18 без изолация си направо за някой мощак в студа. Климатика е отличен и много икономичен.
Май си за Toshiba RAS-13SKVP2-E Daiseikai 6. Ще е с около 250лв. над бюджета, но поне има достатъчно запас от мощност за големите студове. Всъщност и този модел е на остатъчни количества, така че трябва да побързаш :)
Благодаря за мненията Ви!
Цитат:
Първоначално публикувано от
edi1
Вече не се произвежда и не може да се намери, освен някъде някоя залежала бройка.
Само една забележка, машината си се произвежда, но не се внася в целия EU, поради супер-дупер глупостите, които надробиха. Или от Toshiba казаха, щом най-добрия ни модел не ви харесва като данни, няма да го продаваме в Европа.
А, това не го знаех, мислех, че вече не го правят и затова няма.:Drinks:
Цитат:
edi1
А, това не го знаех, мислех, че вече не го правят и затова няма.:Drinks:
Не, че съм бил скоро в ***** да видя лично, но това са ми данните от Toshiba. Машината си се продава, но ... Вече няма и 13-ки от 6-та серия. 10-ки много малко. Гледам каквото има да заредя склада и който взел - взел. ;)
Цитат:
Mega
Гледам каквото има да заредя склада и който взел - взел. ;)
Зареждай Самсуняк и Панасуняк - има ги достатъчно.
Според мен ,а и от личен опит климатика не трябва да е много до прозореца-около метър,метър20.От тавана не по-малко от15см.За тръбния път не по-малко от 3 метра.
И да не духа директно в седящите на дивана.
Цитат:
popov
Според мен ,а и от личен опит климатика не трябва да е много до прозореца-около метър,метър20...
Защо?